ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ SARCOFAGUS

Οι «παππούδες» του φινλανδικού heavy metal, οι Sarcofagus, ανακοίνωσαν μέσω του ιδρυτή και ηγέτη τους, κιθαρίστα και σκηνοθέτη Kimmo Kuusniemi ότι διαλύονται οριστικά. Η μπάντα θεωρείται από πολλούς σαν το πρώτο heavy metal συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Φινλαδία ενώ είναι και το πρώτο σκανδιναβικό συγκρότημα που χρησιμοποίησε γυναικεία lead φωνητικά και αυτά για πρώτη φορά με φινλανδικούς στίχους.

Ο Kimmo Kuusniemi είπε σχετικά: «Οι Sarcofagus ήταν πάντα μια ισορροπία ανάμεσα στην διασκέδαση και τον πόνο. Τα albums μου είχαν πάντα κονωνικό σχολιασμό, όπως και οι ταινίες μου. Πολύ πριν τον Covid-19 και ενώ ετοίμαζα το video για την επανακυκλοφορία του Core Values, ότι έχω βαρεθεί να γράφω τραγούδια για κοινωνικά προβλήματα. Η τεχνολογία προοδεύει με ολοένα αυξανόμενη ταχύτητα αλλά η ανθρωπότητα μοιάζει να είναι καταδικασμένη να επαναλάβει τα λάθη της.

Το τέλος των Sarcofagus ήταν στο μυαλό μου για αρκετό καιρό αλλά φέτος έγινε ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει στο μυαλό μου χώρος για αυτούς πλέον. Είναι ώρα για μια επανεκκίνηση. Οι Sarcofagus ήταν μια ενδιαφέρουσα και περίπλοκη πορεία 43 ετών. Αλλά όλα κάποια στιγμή φτάνουν στο τέλος τους. Εδώ και καιρό έχω αρχίσει να δουλεύω σε ένα νέο οπτικοακουστικό project που συνδυάζει την ανάγκη μου να δημιουργήσω κάτι νέο τόσο σε μουσική όσο και σε ταινία. Υπάρχουν ήδη αρκετά κομμάτια έτοιμα σε συνεργασία με πολλούς καλούς μουσικούς από την Σιβηρία ως το Λος Άντζελες. Το νέο αυτό project θα σας αποκαλυφθεί σύντομα οπότε μείνετε συντονισμένοι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους οπαδούς που μας υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια!»

Στην επίσημη ιστοσελίδα των Sarcofagus μπορείτε να βρείτε μια σύνοψη της ιστορίας και των επιτευγμάτων της μπάντας η οποία δημιουργήθηκε το 1977 στο Helsinki και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της Cycle Of Life το 1980. Η μπάντα διαλύθηκε το 1982 και επανήλθε το 2000, με την τελευταία της κυκλοφορία να είναι το Back From The Valley Of The Kings του 2013.

esa-hannu-juha-kimmo-2-1380_0.jpg

Sarcofagus absence Of Light_0.jpg

Copyright 2024. All Right Reserved.