ALEXI LAIHO: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ

Οριστικό φως έπεσε όσον αφορά την αιτία θανάτου του Alexi Laiho, κιθαρίστα/τραγουδιστή και ιδρυτή των Φινλανδών Children Of Bodom. Υπενθυμίζουμε ότι ο Laiho έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 29 Δεκεμβρίου 2020, σε ηλικία μόλις 41 ετών. Σύμφωνα λοιπόν με την (τυπικά) νυν σύζυγό του και πρώην συνεργάτιδά του στους Sinergy, Kimberly Goss, τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης τα οποία παρέλαβε μιλάνε για θάνατο που προκλήθηκε από ανεπάρκεια ήπατος και παγκρέατος λόγω κατάχρησης αλκοόλ, ενώ στον οργανισμό του βρέθηκαν ίχνη από παυσίπονα, οποιοειδή και υπνωτικά χάπια. Διαβάστε αναλυτικά όλη την δήλωση της Goss:

«Σήμερα το πρωί έλαβα την τελική ιατροδικαστική έκθεση με την επίσημη αιτία θανάτου του Alexi Laiho. Σαν χήρα του, νομικά έχω πρόσβαση σε αυτή την πληροφορία. Το πιστοποιητικό θανάτου αναφέρει: “Εκφυλισμός του ήπατος και του συνδετικού ιστού του παγκρέατος σαν αποτέλεσμα της κατανάλωσης αλκοόλ”. Επιπλέον, στο σώμα του είχε ένα κοκτέιλ από παυσίπονα, οπιοειδή και υπνωτικά φάρμακα.

Η απώλεια αυτής της εξαιρετικά ταλαντούχας και όμορφης ψυχής είναι μια τραγωδία που θα μπορούσε εξολοκλήρου να αποφευχθεί. Είχε ακόμα πολλά καλά χρόνια να ζήσει. Φανταστείτε όλη την καλή μουσική που θα είχαμε ακόμα να ακούσουμε αν απλά είχε δεχτεί βοήθεια. Εκλιπαρώ όποιον αντιμετωπίζει προβλήματα με το αλκοόλ ή με άλλες ουσίες, να ζητήσει βοήθεια. Δεν χρειάζεται να έχετε την ίδια μοίρα. Αν οι άνθρωποι προσπαθούν να σας βοηθήσουν, θυμηθείτε ότι το κάνουν από αγάπη και ενδιαφέρον, οπότε σας παρακαλώ μην τους διώχνετε μακριά. Σας παρακαλώ μην περιβάλλετε τον εαυτό σας με άτομα που υποκινούν τις εξαρτήσεις σας. Ας είναι αυτό μια προειδοποίηση ότι κανείς δεν είναι ανίκητος.

Δεν θέλω αυτός ο θάνατος να είναι μάταιος. Η ελπίδα μου είναι ότι θα καταφέρω να ξεκινήσω στην μνήμη του ένα ίδρυμα στην πατρίδα του την Φινλαδία για να βοηθήσει όσους παλεύουν με τους ίδιους δαίμονες. Αυτό πρέπει να είναι μια ανοιχτή συζήτηση, όχι ένας λόγος για ντροπή. Είμαστε όλοι άνθρωποι, όλοι υποφέρουμε αλλά η βοήθεια είναι εκεί έξω. Αν αυτή η ιστορία μπορεί να σώσει έστω ΜΙΑ ζωή, τότε κάτι καλό μπορεί να βγεί από αυτή την τρομερή απώλεια που υπομείναμε. Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένο Wildchild».

 

Copyright 2024. All Right Reserved.