BRIAN TATLER: O 17ΧΡΟΝΟΣ LARS ULRICH ΗΞΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ NWOBHM

Ο Mark Taylor του Metal Talk έκανε συνέντευξη με τον Brian Tatler των θρυλικών DIAMOND HEAD πριν από την συναυλία τους στις 6 Δεκεμβρίου στο O2 Academy Islington στο Λονδίνο.

Σχετικά με το ομώνυμο άλμπουμ των DIAMOND HEAD του 2016:
Brian
: "Πραγματικά δεν περίμενα να ήταν τόσο καλό από τις κριτικές που έγιναν. Προσπαθήσαμε μονο να κάνουμε το καλύτερο άλμπουμ που μπορούσαμε, και ελπίζαμε ότι θα άρεσε στον κόσμο. Δεν υπάρχει τρόπος να φανταστείς τι μπορεί να αρέσει στον κόσμο. Νομίζω ότι είχαμε αρκετό υλικό, και αρκετά καλό και δουλέψαμε σε αυτό όσο καλύτερα μπορούσαμε. Αναφερόμενος στον Rasmus Bom Andersen, τον νέο τραγουδιστή είπε ότι έφερε νέο αέρα στην μπάντα και πολλές νέες ιδέες"

Για το ότι η μπάντα χαρακτηρίστηκε ως οι "επόμενοι LED ZEPPELIN" από τον Βρετανικό τύπο κατά την διάρκεια των πρώτων χρόνων:
Brian
: "Νομίζω ότι ήταν μία νεανική φιλοδοξία. Οι LED ZEPPELIN ήταν η αγαπημένη μου μπάντα, μία μπάντα για να θαυμάζεις. Αλλά σταμάτησαν το 1980 ακριβώς όταν ξεκίνησαν οι DIAMOND HEAD και υπόγραψαν το 82. Ίσως να ήταν κρυφή επιθυμία βάζοντας έναν υψηλό στόχο. Θα μπορούσαμε να αρνηθούμε σε εκείνους που μας ταύτιζαν με τους ZEPPELIN. Δεν έχει βγει ακόμα μπάντα που να ανταγωνίζεται τους LED ZEPPELIN για μένα."

Σχετικά με το "Am I Evil", το τραγούδι που κυκλοφόρησε στο αλμπουμ των DIAMOND HEAD's το 1980 "Lightning To The Nations" και αργότερα διασκευάστηκε από τους METALLICA:
Brian
: "Αυτό είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Φαίνεται ότι τραγούδια σαν αυτό είναι δύσκολο να ξαναγράψεις. Δεν νομίζω να μπορούσα να το ξανακάνω. Όλα ξεκίνησαν από ένα riff, συνήθως θα βγάλω θα βγάλω ένα riff ή κάτι που θα χρειαστούμε για να χτίσουμε μία σύνθεση. Το τραγούδι έγινε επτά λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Θέλαμε να γράψουμε επικά τραγούδια. Ακούγαμε μπάντες όπως οι ZEPPELIN and RUSH. Θυμάμαι να ξεκινάει με εισαγωγή και το solo ήταν εντελώς διαφορετική σύνθεση. Δημιουργήσαμε αυτό το τραγούδι από ένα απλό riff."

Σχετικά με τις σκέψεις του όταν άκουσε για πρώτη φορά την διασκευή των METALLICA στο "Am I Evil", που κυκλοφόρησε σαν b-side στο single του Creeping Death 1984:
Brian
: "Ήμουν κολακευμένος, αυτό κυρίως. Κανείς δεν είχε διασκευάσει DIAMOND HEAD πριν. Το έκανε η μπάντα Lars [Ulrich]. Ήμασταν στην Music For Nations [της Αγγλίας], μου έστειλαν το single, Creeping Death. Ήμασταν κολακευμένοι, μείναμε έκπληκτοι που δούλεψαν το σολο και κάθε λεπτομέρεια, ήταν φανταστικό. Ήταν πολύ πιο βαρύ από το δική μας εκτέλεση λίγο πιο δύσκολο, ήμασταν πολύ χαρούμενοι που το ακούσαμε, ποιος φαντάζονταν τότε (για τους METALLICA) ότι για τα επόμενα 30 χρόνια θα κατακτήσουν τον κόσμο, ήταν νέα μπάντα και δεν ήταν στην Αγγλία.

Αν θυμάται τον 17χρονό Ulrich:
Brian: "Ναι βέβαια. Έμεινε στο σπίτι μου για λίγο, κοιμόταν στο πάτωμα σε έναν παλιό υπνόσακο του αδελφού μου, και αργότερα στον καναπέ. Τον πήγαμε σε τρεις συναυλίες, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Βάλαμε μία διαφήμιση στο Sounds,( ¼ της σελίδας για το άλμπουμ 'White Label' ['Lightning To The Nations']. Το έστειλε για αντίγραφο στο Los Angeles και στο πίσω μέρος της διεύθυνσης έγραψε πόσο πολύ του άρεσε κτλ. Τότε πρέπει να είχε κανονίσει να έρθει στην Αγγλία όταν ήμασταν σε περιοδεία. Είχε έρθει στο Woolwich Odeon και βρήκε τρόπο να τρυπώσει στα παρασκήνια, και τον πήραμε μαζί, ήταν ένας πολύ ενθουσιώδης οπαδός, που ήξερε τα πάντα για το NWOBHM."

Οι DIAMOND HEAD βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο νέο τους studio άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2018.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη:

Copyright 2024. All Right Reserved.