Saxon - Carpe Diem

ΑΓΝΟ ΑΓΓΛΟSAXONΙΚΟ HEAVY METAL

Είκοσι πέντε!!! Απλά με πιάνει ίλιγγος! Μήπως δεν μετράω καλά? Και τόσα χρόνια, τόσοι δίσκοι, τόσα πολλά live σε τόσες πολλές περιοδείες, μάλλον καλά μετράω. Εδώ είναι που πολλοί ‘’ψαγμένοι’’ καλλιτέχνες τα χάνουν. Μπροστά στην Saxonάρα. Μπροστά στους ΑγγλοSaxonες Saxon και το νέο τους πόνημα ‘’Carpe Diem’’. Που κυκλοφορεί μέσω της Silver Lining Music.

Με το εξώφυλλο, να σου ανοίγει το μάτι και μια πόρτα ώστε να βρεθείς με το νου μακρυά σε χώρο και χρόνο, σε μια απεραντοσύνη μουσικής και metalικής τρέλας. Και το ομώνυμο κομμάτι ‘’Carpe Diem (Seize the Day)’’ να βάζει μπροστά το μουσικό ταξίδι και τον ύμνο ‘’The Pilgrimage’’ να δείχνει όσο πιο εμφατικά ότι οι Saxon μπορούν ακόμα να γράψουν κομματάρες. Εδώ στο ‘’The Pilgrimage’’ κοιτούν προς τους AC/DC στην βασική μελωδία της κιθάρας, αλλά τελικά προσπερνούν συνεχίζοντας το ταξίδι τους προς τις ΑγγλοSaxonικές τους ρίζες. Όλα αυτά είναι καλά και όμορφα και μάλλον αναμενόμενα σε όσους ξέρουν ποιοι είναι οι Saxon. Πολύ όμορφα video clips αυτά τα δυο κομμάτια. Τα ‘’Age Of Steam’’, ‘’Dambusters’’, ‘’Remember The Fallen’’, ‘’Super Nova’’, ‘’All For One’’ και Living On the Limit’’, έχουν τον δυναμισμό της μπάντας, που πάνω στην σκηνή πολλαπλασιάζεται, μετατρέποντας τα σε heavy metal anthems. Το ‘’Lady In Grey’’ με τον πιο αργό ρυθμό του και την υπέροχη μελωδία ανεβάζει το ενδιαφέρον και την χαρά στα ύψη, σε μια ακόμη μία υπέροχη, ξεχωριστή στιγμή. Αλλά και το ‘’Black In Night’’ είναι μια άλλη πολύ καλή στιγμή, με το riff να ανάβει φωτιά και το απίστευτο solo να την δυναμώνει. Αυτό είναι το ‘’Carpe Diem’’ των Saxon. Που έχει τις τέσσερις πολύ καλές – δυνατές στιγμές του να ξεχωρίζουν. Κάτι πολύ σημαντικό αν αναλογιστούμε τα χρόνια που βαραίνουν την μπάντα και τα μέλη της. Που έχει και εδώ στο ‘’Carpe Diem’’ ένα πολύ καλό σύνολο με δέκα κομμάτια στα σαράντα πέντε metalικά λεπτά. Αναμένουμε να ακούσουμε ζωντανά τα νέα τους κομμάτια, ανάμεσα στους τόσους ύμνους, από μια μπάντα που η φράση ‘’στην σκηνή σκοτώνει’’ της ταιριάζει απόλυτα.

Εντάξει είκοσι τρία είναι!!! Μέτρησα και το περσινό ‘’Inspirations’’ με τις αναπάντεχες διασκευές, αλλά και το ‘’Heavy Metal Thunder’’ του 2002 με τις επανηχογραφήσεις από τα πρώτα τους χρόνια.

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.