Αttaxe - 20 Years the Hard Way

Αttaxe - Επίθεση από τα 80s

Attaxe ήταν μια ενδιαφέρουσα μπάντα κλασικού heavy metal από το Cleveland του Ohio που δραστηριοποιήθηκε από το 1985 έως το 1990, και από ‘κει και πέρα επανασυνδέονταν κατά καιρούς και διαλύονταν πάλι – αυτήν την περίοδο είναι ενεργοί. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε μια σειρά από demos, singles και ένα mini LP τη βασική πενταετία που έδρασε, ενώ το 2006 το ίδιο το συγκρότημα κυκλοφόρησε τη συλλογή “20 Years the Hard Way”. Στις 31 Ιουλίου η συλλογή αυτή θα επανακυκλοφόρησει σε CD και βινύλιο.

Πρόκειται ουσιαστικά για 13 κομμάτια (γιατί τα 2 είναι μικρές εισαγωγές) όμορφου και νοσταλγικού heavy metal αρκετά κοντά στο ύφος των Lizzy Borden. Δυναμικές-γρήγορες κιθάρες, πολύ καλά φωνητικά από τον Juan Ricardo, και γενικά ένα 80s US heavy συναίσθημα που δε μπορεί να αφήσει κάποιον αδιάφορο, αφού η γνησιότητα και το στοιχείο του ανεπιτήδευτου πρωταγωνιστούν σε όλα τα τραγούδια.

Εν έτει 2020, από τις συνθέσεις της συλλογής τη διαχρονικότητά τους την έχουν κρατήσει το πολύ καλό "Metal Messiah", το hit της μπάντας "Pedal to the Metal"”, αλλά και τρία λιγότερο γνωστά κομμάτια. Το φοβερό και ξεσηκωτικό "Lovefire", το υπέροχο mid-tempo “Jealousy”, και το καταπληκτικό "Leave It All Behind". Ειδικά το τελευταίο είναι ένα μαγικό κομμάτι, που άνετα κερδίζει μια θέση με τις καλύτερες συνθέσεις του Αμερικάνικου κλασικού metal των 80s.

Tα υπόλοιπα κομμάτια δεν είναι καθόλου αδιάφορα (ειδικά τα “Powermad,Out of the Storm”, και “Blood on the Moon”) μιας και διακατέχονται από έναν ισορροπημένο συνδυασμό δυναμισμού και μελωδιών, αλλά δεν προκαλούν τόσο ζωηρό ενδιαφέρον όπως τα 5 εξαιρετικά τραγούδια που προαναφέραμε.

Συνολικά το “20 Years the Hard Way” είναι μια κυκλοφορία που αξίζει την προσοχή όσων ασχολούνται με το heavy metal της δεκαετίας του ’80. Έχει 5-6 κομμάτια που έχουν μεγάλες πιθανότητες να μπουν στη συλλογή των ακροατών με τα αγαπημένα τραγούδια από τα 80s, και άλλα 3-4 κομμάτια που ακούγονται από αρκετά έως πολύ ευχάριστα. Έτσι έχουμε να κάνουμε με μια από τις καλές επανακυκλοφορίες της χρονιάς.

Copyright 2024. All Right Reserved.