KORPIKLAANI - Jylhä

ΓΝΗΣΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΕ KORPIKLAANI

Κοντά τώρα δυο δεκαετίες οι Φινλανδοί τραβούν αυτόν τον δικό τους folk metal δρόμο τους, με το να είναι ένα από τα πιο προβεβλημένα αλλά και κλασικά σχήματα αυτού του ήχου. Το ‘’Jylhä’’ είναι ενδέκατο τους full length και κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast.

To ‘’Jylhä’’ στα Φινλαδικά σημαίνει τραχύς και ένα τραχύ μονοπάτι μας δείχνουν αρχικά οι Korpiklaani. Που όμως με τα folk όργανα που στολίζουν την μουσική τους και τονίζουν τον folk χαραχτήρα της, βάζουν μέσα το στοιχείου του χορού, της εκτόνωσης και τελικά της διασκέδασης μέχρι τελικής πτώσης. Φυσικά όλο αυτό σε ένα πιο σκούρο φόντο και σε ένα επιμεταλλωμένο ήχο. Κάπου εδώ κόβει η μαγιονέζα. Το γεγονός ότι το folk καπελώνει το metal δεν είναι αναγκαία κακό. Απλά μαζί με τις ακόμα μια φορά όχι τόσο εμπνευσμένες συνθέσεις και με τις συνήθεις μελωδίες που έχουμε χίλιο ακούσει, το τελικό αποτέλεσμα δείχνει κάπως φτωχό και υπερφίαλο. Το σώζει αυτή η χαρά, η ενέργεια και πάμε να τσουγκρίσουμε τα τάνκαρντ ποτήρια που ξεχυλίζουν αφρισμένες μπύρες. Καλά να περνάμε δηλαδή, που φυσικά μόνο κακό δεν είναι. Διασκεδάστε απενεχοποιημένα λοιπόν με κομμάτια σαν τα ‘’Verikoira’’, ‘’Leväluhta’’, "Mylly", το πιο ακουστικό "Tuuleton", τα πιο heavy ‘’Kiuru’’ και ‘’Juuret’’ και ότι άλλο σας τραβήξει την προσοχή.

Με το ‘’Jylhä’’ των Korpiklaani διασκεδάζεις με την καρδιά σου και τις μπύρες σου και όλα καλά. Απλά μετά δεν θυμάσαι τι άκουσες. Και αυτό είναι στάνταρ αρνητικό.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.