MASQUE - THE DEAD OF NIGHT

Masque- The Dead Of The Night (FULL EP) 1988

Διαμάντι του Underground Metal

Παρουσιάζουμε με λίγη καθυστέρηση τη μοναδική-θρυλική δουλειά των Βρετανών Masque που είχε κυκλοφορήσει σαν EP το 1988 από την R.K.T. Records, και επακυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από την Νo Remorse. To εξαιρετικά ενδιαφέρον, πέρα από το ίδιο το ΕΡ, είναι τα επιπλέον κομμάτια που υπάρχουν στην επανακυκλοφορία από το demo του 1988.

Ο ήχος της μπάντας είναι ένα καταπληκτικό και πρωτότυπο μείγμα από NWOBHM και μπάντες όπως Liege Lord και Savage Grace, χωρίς τις πολύ γρήγορες thrash/speed εξάρσεις. Έχουν επίσης γυναικεία φωνητικά, αλλά δεν “ρίχνουν” τη βαρύτητα και το μέταλλο του δίσκου. Ίσα-ίσα, τα φωνητικά της Jo Phipps θα αρέσουν σε πολύ κόσμο, αλλά αυτό που πρωταγωνιστεί στα τραγούδια είναι η στακάτη, μελωδική μουσική με τα επικά ξεσπάσματα. Και τα 4 κομμάτια του ΕΡ είναι πολύ δυνατά (το “Twisted Tales” είναι intro) και θα κερδίσουν άνετα τους οπαδούς του βρετανικού ήχου και US heavy/power metal.

Tα κομμάτια του demo είναι επίσης υπέροχα. Ακούγεται ότι είναι από demo αλλά αυτό τους δίνει την αίσθηση του κλασικού και “παλιομοδίτικου”, κάνοντας τα ακόμα πιο ελκυστικά. Σχεδόν δε φαίνονται για μπάντα από Αγγλία, ακούγονται σαν demo US power μπάντας. Άνετα τα “Watch The Children Play”, “The Tell-Tale Heart” και “Running Wild”(δεν είναι διασκευή στους Priest αλλά υπάρχουν κοινά στοιχεία) θα μπορούσαν να βρίσκονται στο EP, ενώ το “Watch The Children Play”, είναι ένας μικρός ύμνος της μουσικής μας.

Πρόκειται για μια εξαιρετική μπάντα, τα “Confined Insanity” και “ No Light To Die By ” θα μπουν στις λίστες πολλών οπαδών με τα καλύτερα τραγούδια στο metal,  και η κυκλοφορία προτείνεται σε όλους τους οπαδούς των 80’s και του κλασικού metal.

 

Γιώργος Πετρουλάκης

Copyright 2024. All Right Reserved.