Blood Star - First Sighting

ΕΝΑ ΝΕΟ HEAVY METAL ΑΣΤΡΟ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ

Από τη στιγμή που έπεσε στα χέρια μου το άλμπουμ των BLOOD STAR με τίτλο ‘First Sighting’, που θα κυκλοφορήσει μέσω της Shadow Kingdom Records στις 21 Απριλίου 2023, το έχω λιώσει στην κυριολεξία!!!!

Ας το πάρουμε από την αρχή, οι BLOOD STAR από το Salt Lake City ήρθαν στο προσκήνιο το 2017 από τον άλλοτε κιθαρίστα των Visigoth, Jamison Palmer. Το 2020, μας παρουσίασαν την πρώτη τους δουλειά με τον τίτλο The Fear, ένα 7’’ όπου παίζοντας ένα στυλ κλασικού HEAVY METAL της δεκαετίας του '80 ήρθαν να μας ξεσηκώσουν και να αφήσουν υποσχέσεις για το μέλλον.

Στη συνέχεια παρουσιάζουν τους εαυτούς τους κάνοντας διάφορες περιοδείες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2020 και το 2021 κυκλοφούν ψηφιακά μια σειρά από διασκευές παίζοντας τραγούδια των Dokken, Uriah Heep και των Highwaymen.

Φτάνουμε λοιπόν στο 2023 και επιτέλους, οι BLOOD STAR ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν την πρώτη τους πλήρη δουλειά, με τίτλο First Sighting κάτι που για μένα πιστεύω πως θα αποτελέσει την υπογραφή τους και θα βροντοφωνάξει ΠΑΡΩΝ στη μουσική βιομηχανία!! Περιλαμβάνει επτά τραγούδια με διάρκεια 33 λεπτά περίπου, και μας παρουσιάζει όλο το εύρος των δυνατοτήτων των BLOOD STAR, κινείται σε ρυθμούς hard rock και φτάνει σε πολύ καθαρό και ατόφιο speed - heavy metal. Είναι ένα άλμπουμ που θα το ακούσεις ευχάριστα στο αυτοκίνητο ταξιδεύοντας αλλά και στο χώρο σου σε σπίτι ή γραφείο όπου μπορείς να το απολαύσεις και να λικνιστείς στους ρυθμούς του. Το συγκρότημα φαίνεται πως έχει επιρροές από Dio, Thin Lizzy, Riot, W.A.S.P., Def Leppard και σχεδόν από όλα τα ιερά τέρατα των αρχών του heavy metal, για να μην τα γράψω όλα και να μην αδικήσω κάποιο που ξέχασα.

Tα τραγούδια που ακούγονται στο άλμπουμ, είναι τόσο διαφορετικά το ένα από το άλλο, το καθένα είναι ένα έπος από μόνο του και ταυτόχρονα δημιουργούν μια ατμοσφαιρική εξελισσόμενη ιστορία που συναρπάζει . Η δυναμική που βγάζουν μέσα από τα κομμάτια τους είναι τόσο φανερή, που αλλού με στυλ αριστοκρατικό και αλλού λίγο σκοτεινό, καταφέρνουν με τον τρόπο τους και δένουν την έκρηξη και τη δύναμη με τα ήσυχα μέρη της μουσικής τους. Έχουμε λοιπόν να κάνουμε εδώ με ένα δείγμα από το τι να περιμένουμε στο μέλλον από τους BLOOD STAR και αυτό που είναι σίγουρο είναι πως…. φέρνουν ένα νέο αέρα παίζοντας παλιό κλασικό Heavy Metal.

Πόσο δένουν τα μουσικά όργανα με τη φωνή της καταπληκτικής τραγουδίστριας Madeline Michelle το καταλαβαίνουμε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, γιατί μας μαγεύει τόσο πολύ με τα συνεχή ανεβοκατεβάσματα του ρυθμού και τον τρόπο αφήγησης της ιστορίας του δίσκου, που προτού το καταλάβουμε το First Sighting τελειώνει και σχεδόν ασυναίσθητα, σαν υπνωτισμένοι πατάμε το «play» ξανά…και ξανά, γιατί δεν θέλουμε να τελειώσει αυτό το αριστούργημα. Θα έλεγα πως είναι λίγη η διάρκεια των 33 λεπτών και θα ήθελα να περιείχε ακόμη δυο τραγούδια, αν γινόταν να ξεπεράσει το 40λεπτο, που και πάλι λίγο θα ήταν γιατί δεν χορταίνεις να τους ακούς!!!

Σ’ αυτό το δίσκο είναι τόσο δεμένα όλα τα μέρη, κιθάρα, τύμπανα και μπάσο δίνουν το ρυθμό και τα καταπληκτικά φωνητικά που ξεδιπλώνονται αρμονικά, δίνουν την έμφαση που αρμόζει στον κίνδυνο και το δράμα στα λυρικά θέματα του άλμπουμ. Οι Blood Star με το δίσκο αυτό μας παρουσιάζουν με το δικό του τρόπο τη δίψα για εκδίκηση, την αυτοκαταστροφή, την παράνοια και το θρίαμβο.

Μέσα από αυτό το αριστούργημα να ξεχωρίσω τα:

  • Cold Moon, είναι και το promo τραγούδι και είναι πραγματικά καταιγιστικό, ακούς ατόφιο Heavy Metal και παρασύρεσαι στην ένταση και το ρυθμό.

  • Going Home, μουσική, μελωδία, ταχύτητα, τι να πρωτοπώ κιθάρες συγκλονιστικές, φωνητικά αποθεωτικά τύμπανα που συγκλονίζουν!!!

  • Wait to Die, τι και αν ο τίτλος είναι λίγο ζοφερός ….περιμένοντας να πεθάνεις!!…. με μελωδίες, εκρηκτικότητα, ένταση, ε ναι, αξίζει να τον περιμένουμε.

Κλείνοντας για τους BLOOD STAR ένα έχω να πω είναι σαν να ξεπήδησαν από τις εποχές του 70 και του 80, από τις ρίζες του Heavy Metal και ακούγονται σαν να ήταν εδώ για πάντα, γράφοντας για το μέλλον πατώντας και προσαρμόζοντας υπέροχα το παρελθόν στο σήμερα, σας το λέω ξεκάθαρα έχουμε πολλά να πάρουμε από τους BLOODSTAR και δεν θα μείνουμε απλά στο First Sighting!!!

 

Γιάννης “Νύχτες φτιαγμένες από METALο” Πάνου

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.