Celtic Hills - Huldufolk

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΕΛΤΩΝ

Οι ορμώμενοι από το Udine, Friuli-Venezia Giulia της Ιταλίας metallers Celtic Hills,  που δημιουργήθηκαν το 2008  και το 2010 παρουσιάστηκαν στο κοινό με το πρώτο τους demo Horns Helmet Fighters, αλλά μετά από 10 χρόνια το 2020, υπέγραψαν με δισκογραφική και μας…. ξανασυστήθηκαν με το δίσκο ‘Blood Over Intents’, ήρθαν για να μείνουν μιας και πράγματι παρουσιάζουν ένα σύνολο και ένα αποτέλεσμα που είναι ευχάριστο στα αυτιά μας.

Ακολούθησαν ακόμη η κυκλοφορία του EP Schräge Musik το 2020, το Single TheTomorrow of Our Sons 2021 και το Mystai Keltoy το 2021, μ’ αυτά και μ’ αυτά, προκαλούν πράγματι…. σεισμό, καθώς με  τη μίξη των ειδών της Heavy Metal, Melodic Death/Thrash/Power Metal, μουσικής που συνδυάζουν, παικτικά αλλά και εμφανισιακά, δημιουργούν ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα, τα φωνητικά δε, με τίποτα δεν  σε παραπέμπουν σε Ιταλούς, δεν το κρύβω πως περίμενα μια κάποια προφορά, τα Αγγλικά τους όμως είναι πάρα πολύ καλά και σε ορισμένα σημεία η φωνή του Jonathan Vanderbilt θυμίζει έντονα Gamma Ray!!! 

Ακούγοντας λοιπόν το νέο τρίτο άλμπουμ των Celtic Hills – HULDUFOLK, το οποίο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2022 και μας φέρνει 12 κομμάτια ισχυρού και μελωδικού power speed metal, για όλους τους θαυμαστές συγκροτημάτων όπως, οι Helloween, Gamma Ray και Primal Fear και άλλους, θα πω πως τους άκουσα με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση.

Ξεκινώντας με το speedάτο, «The Secret of the Grail» καταλαβαίνεις πως έχεις να κάνεις με ένα άλμπουμ, θα έλεγα ακόμη και κλασσικό, μιας και τα φωνητικά αλλά και τα κιθαριστικά μέρη παραπέμπουν σε μεγάλα συγκροτήματα του είδους. Ακολουθεί το εκπληκτικό, «Metal Message», και ναι πρέπει όλοι να στείλουμε το μήνυμα και να διαδώσουμε το αγαπημένο μας Heavy Metal, στα πέρατα της γης.Με το τραγούδι αυτό "Metal Message" οι Ιταλοί CELTIC HILLS αποτίνουν φόρο τιμής στην ακούραστη, ένθερμη και αποτελεσματική δουλειά του υποστηρικτή τους Markus Eck με το πρακτορείο δημοσίων σχέσεων METAL MESSAGE, μέσα από τους στίχους του τραγουδιού τραγουδιέται το έργο και η δημιουργικότητα του Markus, ο οποίος σε κάποιο βαθμό ως χρονοταξιδιώτης της  Metal, όπως ο παγκοσμίου φήμης "Dr. Who", έχει ήδη κυκλοφορήσει και διαδώσει τη μουσική σε όλο το σύμπαν από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Ακολουθεί το δυναμικό ‘’After The Hearthquake"  το οποίο είναι ένα τραγούδι που μιλάει, για τη δύναμη και τη συσπείρωση των ανθρώπων μετά τον τρομερό σεισμό της 6ης Μαΐου 1976 στο Friuli. Ένα τραγούδι που μας λέει για την επιμονή, την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια την εποχή εκείνη, που ένα τρομερό φυσικό φαινόμενο κατάφερε να μείνει στην ιστορία ως η Μεγάλη Ανασυγκρότηση του Friuli. Ένας ύμνος για να παραμείνουμε ενωμένοι και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον κατά τις τραγωδίες που πλήττουν τους λαούς ολόκληρης της Γης, αλήθεια πόσο επίκαιρο!!!!

Θα μπορούσα να σας πω για το κάθε ένα τραγούδι και από μια ιστορία, γιατί πράγματι αυτό κάνουν οι Celtic Hills σε αυτό το άλμπουμ, μας μιλάνε για ιδανικά, εξερευνούν και εξυμνούν τη φύση, μας μιλούν για ιστορικά γεγονότα…. αλλά και φανταστικά και όλα αυτά πολύ καλά πλαισιωμένα με την μουσική που μας αρέσει και μας ξεσηκώνει. Κλείνοντας να σας πω πως πραγματικά ταξίδεψα με αυτό το άλμπουμ με τη μελωδία το ρυθμό και τον αφηγηματικό τρόπο της παρουσίασής του. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!

Μέλη:

Jonathan Vanderbilt - Vocals and Guitars

Jacopo Novello: Bass

Simone Cescutti: Drums

Γιάννης «Νύχτες φτιαγμένες από METALο» Πάνου

 

Copyright 2024. All Right Reserved.