Scorched Æarth - The Final Crusade

Η METAL ΣΤΡΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Σε μια σοκαρισμένη γη, κάπου στο μέλλον, θα γίνει η τελευταία Σταυροφορία, ‘’The Final Crusade’’ και θα καθορίσει το μέλλον και το βαθμό που αυτό θα υπάρχει στον πλανήτη Γη. Αυτό μάλλον θένε να μας πουν οι Scorched Æarth, με τον περίεργο δίφθογγο στην αρχή της δεύτερης λέξης του ονόματος τους. Και το ‘’The Final Crusade’’ είναι ο παρθενικός τους δίσκος που κυκλοφορούν μονάχοι τους, ανεξάρτητα και ψηφιακά. Οι Scorched Æarth είναι ένα extreme proggressive death metal σχήμα από την Τσεχία. Το προοδευτικό, το μοντέρνο, το συμφωνικό και το μελωδικό, είναι τέσσερις επιθετικοί προσδιορισμοί, που ταιριάζουν γάντι στον ήχο των Τσέχων και στο φουτουριστικό τους δημιούργημα ‘’The Final Crusade’’ μας το παρουσιάζουν.

Αν και το εξώφυλλο δείχνει σαν ταινία εποχής, με το που ξεκινά το εναρκτήριο ‘’March’’ και το ουσιαστικά πρώτο κομμάτι ‘’Don't Let Them Breathe’’, αυτό το κάτι το καινούριο και πρωτοποριακό που θέλουν οι Τσέχοι να μας δώσουν απλώνεται μπροστά μας, στα αυτιά μας, ιδιαίτερα εύηχο και γεμάτο συναισθήματα τα οποία μας τα μεταλαμπαδεύει εύκολα. Ακούστε το ‘’The Fall’’ για αυτό. Και αφού κάνουμε ένα grooveάτο ταξίδι προς ‘’Ye Ol' Trip to Jerusalem’’ με ‘’Steel And Blood, μπαίνουμε σε μια άλλη διάσταση του ‘’The Final Crusade’’. Το ‘’Har Toran’’ συνδυάζει την Τσέχικη μουσική στιβαρότητα, με το τσέλο, με την Ανατολίτικη μουσική σε ένα θαυμάσιο ορχηστρικό κομμάτι, που συνεχίζει αναλόγως στο ‘’Hattin’’. Εδώ μας έρχονται στο νου οι Orphaned Land καθώς και οι Melechesh. Το ‘’Scorched Ruins’’ μελωδικά, πάλι με τσέλο και μελαγχολικά μας οδηγεί προς το ‘’The End’’ .

Ωραίος δίσκος το ‘’The Final Crusade’’ των Scorched Æarth, που αξίζει να τσεκάρουν φίλοι του Symphonic/Melodic Death Metal καθώς και των Orphaned Land των Melechesh.

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.