Kataklysm - Unconquered

ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΚΟ TEXNIKO DEATH – ΑΣΥΜΒΊΒΑΣΤΟ METAL

Οι Καναδοί deathsters Kataklysm έφτασαν μέσα στην τριακονταετή καριέρα τους στον δέκατο τέταρτο δίσκο. Ονομάζεται ‘’Unconquered’’ και κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast. Διαδέχεται δυο μετριότητες, το προ διετίας ‘’Meditations’’ και το προ πενταετίας το ‘’Of Ghosts And Gods’’.

Το ‘’Unconquered’’ δείχνει να είναι ένα αποφασιστικό βήμα στην πορεία των Καναδών. Με την σκέψη μου σε αυτό, καθώς και στον απειλητικό δαίμονα μέσα στο λευκό φόντο του εξωφύλλου πατάω το play και αυτή η κάτι λιγότερο από σαράντα λεπτά ακρόαση ξανά αρχίζει. Κομμάτια σαν τα ‘’The Killshot’’, ‘’Cut Me Down’’, ‘’Underneath The Scars’’, ‘’Focused To Destroy You’’ βγάζουν και την τεχνική και την ακρότητα των Kataklysm μέσα από καλοδουλεμένες συνθέσεις και κάπως πιο ευκολοάκουστα κομμάτια. Το τεχνικό, υπερβαίνει τα δικά μου τουλάχιστον γούστα, στα ‘’The Way To Back Home’’ και ‘’Stitches’’ αλλά το τεχνικό death/thrash του ‘’Defiant’’ έρχεται σαν την πιο γουστόζικη στιγμή του ‘’Unconquered’’ για μένα. Το ‘’Icarus Falling’’ φαντάζει σαν μια μπαίνει μελωδικά και σιγά σιγά αγριεύει σαν ύφος, δυναμώνει ειδικά στα τύμπανα και να, όταν μπαίνει φουριόζα η κιθάρα να δίνει την άλλη πολύ αγαπημένη στιγμή του δίσκου. Το ‘’When Its Over’’ μπαίνει με μια μελωδική – μελωμένη κιθάρα πριν το groove και το τεχνικό death κυριαρχήσουν πάλι. Τελικά οι Kataklysm το καλύτερο για το ‘’Unconquered’’ το κρατούσαν για το τέλος. Καθώς τα τρία καλύτερα κομμάτια του, κλείνουν άριστα τον δίσκο.

Ποτέ δεν ήταν του γούστου μου οι Καναδοί, αλλά οφείλω να πω ότι με το ‘’Unconquered’’ με κέρδισαν. Δεν έκαναν ούτε δημιούργησαν κάτι το πρωτοποριακό ή κάτι το εντυπωσιακό. Αλλά σίγουρα έφταιξαν ένα αξιόλογο δίσκο που θα δώσει χαρά στους οπαδούς τους και όχι μόνο.

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.