King Mothership - The Ritual

ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ PERIPHERY

Στην καλλιτεχνική δημιουργία πολλοί ψάχνουν να ακούσουν, να δουν να βιώσουν και άλλοι ψάχνονται να δημιουργήσουν και να δώσουν στους πρώτους, αλλά πρωτίστως στους εαυτούς τους το κάτι το διαφορετικό. Έτσι και ο Spenser Sotelo γνωστός σε πολλούς δώδεκα από τους Periphery ψάχνει πάντα αυτό το κάτι το διαφορετικό. Μας το έχει αποδείξει με τους Periphery κάνοντας όμορφα πράμματα μαζί τους. Τώρα φιλοδοξεί να εφεύρει, να δημιουργήσει, ότι θέλετε, πάλι κάτι αυτό το κάτι το διαφορετικό με μια άλλη του μπάντα τους King Mothership. Ο δίσκος των King Mothership ο οποίος κυκλοφορεί από την Century Media Records τιτλοφορείται ‘’The Ritual’’.

Και μπαίνει στην ζωή μας με ένα αρκετά νέο, πρωτότυπο, αλλά και ρετρό ταυτόχρονα εξώφυλλο, που έρχεται να μας θυμίζει 60s – 70s progressive rock καταστάσεις. Και σαν μουσική στα δώδεκα κομμάτια του ‘’The Ritual’’ δίνουν, σχεδόν όλα, την εντύπωση ότι εδώ παντρεύεται αυτό το progressive 60s – 70s rock με μοντέρνους prog ήχους, σαν Periphery λόγου χάρη. Ή σαν Muse και The Mars Volta. Βάζοντας όρους μοντέρνου progressive rock εδώ. Κομμάτια σαν το ‘’Hope’’, ‘’Gold’’, Only You’’ ή το ‘’Death Machine’’ καθώς και το ομώνυμο ‘’The Ritual’’, με την πρώτη τους ακρόαση πιστοποιούν του λόγου το αληθές. Κιθάρες να grooveάρουν, πλήκτρα να βάζουν την ρετρό μελωδίες και φωνές να βάζουν πότε τις μοντέρνες και πότε τις ρετρό πινελιές τους. Το ‘’Baby’’ θυμίζει rock ‘n’ roll 60s ήρωες, ενώ τα ‘’Goodnight My Darling’’ και ερωτικές κομεντί της ίδια εποχής.

Θαρρώ ότι ο Spenser Sotelo κατόρθωσε να μας εφεύρει, δημιουργήσει και να μας δώσει ένα εμπνευσμένο ‘’The Ritual’’ το οποίο να έχει τόσο μικρή, αλλά διακριτή σχέση, όσο και πολλές διαφορετικότητες σε σχέση με το βασικό του σχήμα τους Periphery. Τώρα αν αυτό αρέσει, έχει να κάνει με τα γούστα του καθενός.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.