Valkyrie - Complete Works 1985-1990

VALKYRIE (USA - New Jersey) - Falling Into Hell + Lyrics Video HD

ΟΙ ΒΑΛΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ THRASH

Η παλαιότερη αναφορά για Χρυσό στο New Jersey ανέρχεται στο 1829. Σχεδόν δυο εκατονταετίες μετά και ακόμα βρίσκονται κοιτάγματα, έστω και στη μορφή ήχου. Οι χρυσοθήρες της Cult Metal ανακάλυψαν μια άγνωστη μπάντα των 80ς, ονόματι Valkyrie που στο δεύτερο μισό της συγκεκριμένης δεκαετίας κυκλοφόρησε 4-5 demo κασέτες. Ηχητικά κάπου ανάμεσα στο U.S. Power Metal και το Thrash που μεγάλωνε με ραγδαίους ρυθμούς εκείνη την εποχή. Οι Valkyrie δεν κατάφεραν ποτέ να αποκτήσουν συμβόλαιο ή να βγάλουν ολοκληρωμένο δίσκο και έτσι χάθηκαν στην αφάνεια και την λήθη. Ο μόνος που συνέχισε σαν μουσικός σε μεταλλικούς τόνους τουλάχιστον, είναι ο μπασίστας Kevin Bolembach που αργότερα πήγε στους Non- Fiction του Dan Lorenzo (Hades) ενώ προσφάτως ήταν μέλος τω(ου)ν Ross The Boss. Η επανακυκλοφορία περιέχει τα άπαντα της μπάντας και ακόμα παραπάνω (ακυκλοφόρητα) στα 2 cds της συλλογής των Valkyrie με τίτλο ‘’Complete Works 1985-1990’’. 500 διπλά cds, με 24σέλιδο βιβλιαράκι, ατελείωτες φωτογραφίες, στίχους, σημειώσεις και ότι άλλο θα σας φέρει πιο κοντά με την μπάντα. Το όμορφο, ασπρόμαυρο εξώφυλλο είναι παρμένο από τον πίνακα "Valkyrie Spirit", ταιριαστό στο όνομα της μπάντας αλλά όχι στον ήχο τους.

Τα δυο πρώτα τραγούδια έρχονται από το ντέμο του 1986. Σαφώς πιο Power/Speed με τον κλασσικό Αμερικάνικο ήχο. Γενικότερα είμαι λάτρης αυτού του ήχου και δεν δυσκολέυτηκαν καθόλου αυτές οι δυο συνθέσεις να με πείσουν. Δυναμικά τραγούδια, σε χορταίνουν με riffs και υψίσυχνα φωνητικά. Συνεχή γεμίσματα και λούπες, όλα τα όργανα σε πλήρη συμμετοχή και αρμονία. Ο ήχος όπως μπορείτε να φανταστείτε είναι ανάλογος ενός demo, όσο και να χει βελτιωθεί, αλλά αυτό όχι μόνο δεν στερεί από το τελικό αποτέλεσμα αλλά προσθέτει, μεταφέροντας σε εκείνες της εποχές. Συνεχίζοντας στα επόμενα τραγούδια, ενώ παραμένει ο αρχικός, τραχύς δυναμισμός και αυθορμητισμός, λυρικές μελωδίες από κιθάρες συχνά εμφανίζονται. Το’’ Falling Into Hell’’ είναι από τα καλύτερα του δίσκου. Γενικότερα ταχύτητα και τραχύτητα  χαρακτηρίζουν τα τραγούδια τους και τα ηχεία μουγκρίζουν ασύστολα. Στο ντέμο ‘’Past, Present … Future?’’ του 1990 και τα τέσσερα τραγούδια που περιέχονται, τα πάντα γίνονται πιο Thrashy (πάντοτε στα όρια των Metal Church, Flotsam and Jetsam, Helstar, Destructor και ανάλογου ήχου) . To ‘’ Sea Ravens’’ σε κολλάει στον τοίχο με την έφοδο που κάνει και σε τιμωρεί χωρίς ενδοιασμούς.

Το πρώτο cd δύσκολα θα σε απογοητεύσει. Μόνο το τελευταίο τραγούδι που ο χάλια ήχος και το πρώιμο/ανώριμο  παίξιμο του φέρνει punk καταστάσεις. Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο cd. Πιο άγριος ήχος, πιο άμεσος αλλά και πιο μέτριος για να ανταγωνιστεί ανάλογες μπάντες. Υπάρχουν καλές στιγμές (Tormented Youth)  αλλά γενικότερα είναι πολύ κοινότυπες οι συνθέσεις. Τα πράγματα χειροτερεύουν από το ‘’ March Of The Amputees’’ και μετά. Πλέον ακούω μια (σχεδόν crossover) thrash metal μπάντα της σειράς. Ντάξει, δύσκολα θα ξαναβάλω το δεύτερο cd για να το ακούσω ολόκληρο. Όαση στη συνθετική του ερημιά, το ‘’ The Criminal Mind’’. Ηχητικά, στα πρώτα τους βήματα, με ωραίο πιασάρικο ρυθμό και riffs που θα σε καταδιώκουν συχνά. Μετά το τρίτο λεπτό, μιλάμε για ΕΘΙΣΜΟ. Η συλλογή θα κλείσει με τρία ζωντανά ηχογραφημένα τραγούδια (από τις καλύτερες στιγμές του 2ου μέρους της συλλογής) με τα τρομερά  ορχηστρικά ‘’ Tower Of London’’ και ‘’ Lady Of The Mist ‘’ να με κερδίζουν  με το ηχητικό τους ξεδίπλωμα.

 

Υ.Γ. 1ο cd 85%

       2ο cd 65%

       Μ.Ο. 75%

 

Copyright 2024. All Right Reserved.