Cradle Of Filth - Existence Is Futile

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΚΡΙΖΟΣ ΑΤΜΟΣ

Οι Cradle Of Filth του Δαιμόνιου, όπως και να το πάρεις Dani Filth, πέρα ότι μετρούν πάνω από τριάντα χρόνια στην ζωή μας, βάζοντας της ισχνά χρώματα και εν τέλη ομορφαίνοντας την, κυκλοφορούν το δέκατο πέμπτο ολοκληρωμένο τους δίσκο, με τον τίτλο ‘’Existence Is Futile’’. Μετράω και την προ πενταετίας αναμόχλευση του δεύτερου δίσκου ‘’Dusk and Her Embrace - The Original Sin’’. Είναι πια ο τρίτος δίσκος με κιθαριστικό δίδυμο τους Rich Shaw και Ashok. Δίδυμο που λειτούργησε περίφημα στα ‘’Hammer Of Witches’’ και ‘’Cryptoriana - The Seductiveness of Decay’’ που προηγήθηκαν. Είναι και η πρώτη εμφάνιση με τους Cradle Of Filth της Anabelle Iratni στα πλήκτρα και τα γυναικεία σαγηνευτικά φωνητικά. Το σύνηθες τρομακτικό εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο Λιθουανός εικαστικός και μουσικός Arthur Berzinsh. Το ‘’Existence Is Futile’’ κυκλοφορεί μέσω της Nuclear Blast, σε δυο cd εκδόσεις, σε κόκκινη!!! κασέτα και σε αρκετές εκδόσεις βυνυλίου.

Όταν πατάς play σε ένα Cradle Of Filth δίσκο περιμένεις και έχεις κάποια στάνταρτς. Όπως την goth ή Ελισαβετιανή ατμόσφαιρα που πηγάζει από την μουσική και γίνεται σκοτεινή ως Θεοσκότεινη από την τρομακτική θεματολογία, από ιστορίες τρόμου και το εσωτερικό ταξίδι στα πιο σκοτεινά σοκάκια της ψυχής και του μυαλού. Με τα πρώτα δευτερόλεπτα του ορχηστρικού intro ‘’The Fate Of The World On Our Shoulders’’ ανοίγει αυτή η πόρτα που σου φαίνεται ότι δεν έχει κάτι πίσω της, αλλά ανακαλύπτεις μισοφωτισμένους διαδρόμους και σκοτεινά υπόγεια, σαν τα ‘’Existential Terror’’ και Necromantic Fantasies’’. Ο Dani κρατάει τα αγαπημένα σε μας χαρακτηριστικά της φωνής του προσαρμόζοντας και καινούρια πράματα που μόνο σαν ευχάριστη έκπληξη τα εκλαμβάνω. Οι κιθάρες ζωγραφίζουν heavy χρώματα, πάνω σε αυτόν τον γκρίζο καμβά, ‘’Crawling King Chaos’’, ‘’Black Smoke Curling From The Lips Of War’’, μαζί με τα πλήκτρα που δίνουν τις συμφωνικές και ατμοσφαιρικές και εν τέλη τρομακτικές αποχρώσεις, ‘’Here Comes A Candle - (Infernal Lullaby)’’ και ‘’Discourse Between A Man And His Soul’’, ‘’Ashen Mortality’’κάνοντας ακόμα πιο ιδανικά απόκοσμη την όλη ακρόαση. Συν και τα χορωδιακά σε σημεία φωνητικά. Υπάρχει κάτι το ‘’Nymphetamine’’ να αιωρείται μαζί με τα καινούρια Cradle Of Filth στοιχεία των τελευταίων, τριών πια, δίσκων. Έτσι το ταξίδι στο σκότος συνεχίζεται με τα κιθαριστικά ‘’The Dying Of The Embers’’, ‘’How Many Tears To Nurture A Rose’’ και τα πιο ατμοσφαιρικά ‘’Suffer Our Dominion’’ και ‘’Us, Dark, Invincible’’. Έχουμε και τα bonus tracks ‘’Sisters Of The Mist’’ και ‘’Unleash The Hellion’’.

Τρίτος δίσκος στην σειρά, με σχετικά σταθερό line up, που είναι μια άξια συνέχεια από εκεί που το άφησαν με το άφθαστο ‘’Midian’’ (2000), το απλά καλό ‘’Damnation And A Day’’ (2003) και το πολύ καλό ‘’Nymphetamine’’ του 2004. Θα στοιχειώσει πολλές μέρες και ακόμη περισσότερες νύκτες.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.