Lethal Steel - Running From The Dawn EP

ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΑΤΣΑΛΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ

Τους Σουηδούς Lethal Steel τους θυμάστε; Πέρασαν 4 χρόνια από το αρκετά ελπιδοφόρο ντεμπούτο τους Legion Of The Night αλλά οι αλλαγές στο lineup τους (δύο νέοι κιθαρίστες ήρθαν στην πάντα το 2017 και το 2019) ήταν η αιτία η μπάντα να μείνει ανενεργή δισκογραφικά και να επανέλθει μόλις φέτος με ένα EP στο οποίο η νέα σύνθεση προφανώς «μετράει» τις δυνάμεις της ενόψει ενός νέου full length.

To Running From The Dawn είναι μια αντιπροσωπευτική θα έλεγα ηχογράφηση του κλασσικού σουηδικού heavy metal ήχου όπως επανήλθε εδώ και κάποια χρόνια από μπάντες όπως οι Enforcer ή οι Night, έχοντας ένα αρκετά old school συναίσθημα, παραπέμποντας άμεσα σε μπάντες όπως οι Heavy Load, οι Gotham City ή οι Jonah Quizz (όπως και αυτοί έχουν –ξανά- ένα κομμάτι στα σουηδικά). Στα 4 κομμάτια του EP οι Lethal Steel δεν εντυπωσιάζουν μεν αλλά μας δίνουν άμεσο, τίμιο, αυθεντικό heavy metal που θα ακουστεί γλυκά στα αυτιά κάθε οπαδού της αναβίωσης του ήχου την τελευταία δεκαετία αλλά φυσικά και κάθε νοσταλγού της δεκαετίας του 80. Χωρίς πολλά πολλά, με χειμαρρώδεις κιθάρες και ρεφραίν που σου «κολλάνε» με την μία η μπάντα έχει ένα EP που είναι φτιαγμένο να ακούγεται ξανά και ξανά, όχι γιατί είναι… περίπλοκο ή μυστηριώδες αλλά γιατί μέσα στην απλότητά του είναι περισσότερο heavy metal από όσο 10 “true” metal που πουλάνε πλαστικές απομιμήσεις από κάτι που δεν κατέχουν καν.

Οι Lethal Steel  έχουν προφανώς παρακάμψει κάποιες δεκαετίες όσο αφορά την μουσική τους ενηλικίωση και φαίνονται να έχουν ανδρωθεί με τις μουσικές μιας άλλης εποχής την οποία φυσικά δεν πρόλαβαν να ζήσουν, ωστόσο είναι υπερβολικά πειστικοί και αυτό που κάνουν και το κάνουν αρκετά καλά. Όσον αφορά αυτό καθαυτό το υλικό του EP, τα 4 κομμάτια είναι αρκετά ποιοτικά και σε καμία περίπτωση δεν μοιάζουν περισσεύματα ή κομμάτια που εν πάσει περιπτώσει δεν θα χωρούσαν σε ένα full length, ίσως μάλιστα με άλλα 4-5 τέτοια να είχαμε έναν αρκετά καλό δίσκο. Σε κάθε περίπτωση το Running From The Dawn είναι ένα αρκετά καλό ορεκτικό για μια νέα κυκλοφορία η οποία δεν θα αργήσει λογικά να έρθει και μας δείχνει ότι οι Lethal Steel είναι ένα από αυτά τα συγκροτήματα στα οποία θα πρέπει να υπολογίζουμε τα επόμενα χρόνια για να κρατηθεί ζωντανή η φλόγα του αληθινού, underground heavy metal.

Υ.Γ. : Το ρεφραίν του Weekday Refugee είναι κόλλημα!

 

Λάμπρος MetalshockΠανέτας

Copyright 2024. All Right Reserved.