RHAPSODY OF FIRE - Challenge the Wind

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ

Ο Rhapsody Of Fire δρόμος του Alex Staropoli μοναδικού ιδρυτικού μέλους της δημοφιλούς μπάντας, περνάει μέσα από την φωτιά και τον άνεμο στο νούμερο δέκα πέντε, αν μετρήσουμε όλες τις full length κυκλοφορίες, ‘’Challenge the Wind’’. Το οποίο κυκλοφορεί μέσω της AFM Records.

Alex Staropoli λοιπόν, σε μια ηγετική, πέρα από τα πλήκτρα, παρουσία στους Ιταλούς. Ο Giacomo Voli τραγουδάει, ο Roberto De Micheli κρατάει την κιθάρα, έχοντας πια βγει από τα παπούτσια του Luca Turilli, ο μπασίστας Alessandro Sala και ο τυμπανιστής Paolo Marchesich, είναι οι ραψωδοί του σήμερα. Αυτό το συμφωνικό metal αυτό το cinematic metal είναι εδώ. Λογικό δημιούργημα – επίτευγμα ενός μουσικού και δημιουργού σαν τον Staropoli. Με κάπως πιο έντονη την παρουσία της κιθάρας, κάτι που έλειπε τα παλαιότερα χρόνια. Και άρχισε να ακούγεται, η κιθάρα δηλαδή, τα τελευταία χρόνια. Σε άμεση και αρεστή συνεργασία με τα πλήκτρα του αρχηγού Alex. Αυτό είναι ένα δυνατό credit που αξίζει ο De Micheli. Το ομώνυμο ‘’Challenge the Wind’’ και το επόμενο πιο αργό ‘’Whisper Of Doom’’ το δείχνουν αυτό. Ή το riff με το τρέμολο στο “The Bloody Pariah” και οι τεράστιες συγχορδίες, σε όλο το άλμπουμ, και το γρήγορο σόλο στο “Black Wizard’’. Ο Voli έχει μια καλή φωνητική παρουσία, ειδικά στα πιασάρικα ρεφρέν, ‘’Kreel's Magic Staff’’, ‘’A Brave New Hope’’ και όχι μόνο, χωρίς να δίνει το κάτι παραπάνω που έδινε και δίνει πια στους Angra ο Fabio Lione. Πέρα αυτού η μπάντα θέλει να ακουστεί συμφωνική, θέλει να ακουστεί europower, λογικό αυτά τα στοιχεία είναι στην φύση της και τα ακούμε σε ένα έντονα επικό ρυθμό στο ‘’Vanquished by Shadows’’, που βάζει την δέκα εξάλεπτη σφραγίδα του στα μέσα του δίσκου. Προσθέστε εδώ τα κάπως πιο πνιχτά φωνητικά του Voli.

Το ‘’Challenge the Wind’’ είναι ένα αναμενόμενο δημιούργημα από τους Rhapsody Of Fire, ένα αρκετά οικείο άκουσμα για οπαδούς και μη και είναι αν μη τι άλλο ένα ευχάριστο άκουσμα!!!

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.