Τrial - Scream for Mercy

Τrial: Όμορφη επανακυκλοφορία κλασικού heavy/speed metal

Eδώ έχουμε μια επανακυκλοφορία της μοναδικής δουλειάς των Bέλγων Trial που είχε δει το φως της δημοσιότητας το 1985, μέσω της Colour Records. Πρόκειται για το mini LP “Scream for Mercy” (6 τραγούδια/μία εισαγωγή/24 λεπτά περίπου), αλλά η παρούσα επανακυκλοφορία της Cult Metal Classics Records περιλαμβάνει άλλα 6 live τραγούδια, μερικά από τα οποία είναι καινούργια, δηλαδή δεν είναι live εκτελέσεις των συνθέσεων του ΕΡ.

Τα 6 τραγούδια του ΕΡ είναι σε πολύ καλό επίπεδο, και άφησαν τη δική τους σφραγίδα στο παραδοσιακό heavy/speed metal είδος που ανήκουν. Πρόκειται για κλασσικά κομμάτια που άρεσαν σε πολύ κόσμο αφού το συγκρότημα κράτησε μια πολύ ωραία ισορροπία, και ποτέ δεν έγινε πολύ speed metal, αλλά ούτε κλασικό metal – εξαιρείται βέβαια το μπαλαντοειδές “Lost in Love”. Όσοι δε γνωρίζουν το ωραίο και πρωτότυπο ύφος της μπάντας, θα συναντήσουν στους Trial την speed ενέργεια που έβγαζαν μπάντες όπως οι Εxciter ή οι Savage Grace, μέσα όμως από το πρίσμα και τη μελωδικότητα του καθαρού ΝWOBHM.

Tα live τραγούδια, απορρέουν και αυτά την εκρηκτικότητα που είχε το είδος αυτό την εποχή εκείνη. Ο ήχος του live μάλιστα, ακριβώς επειδή δεν είναι καλογυαλίσμενος, τους δίνει μια επιπλέον αίσθηση κλασικής και όμορφα παλιομοδίτικης μουσικής. Τα τραγούδια που δεν υπάρχουν στο ΕΡ είναι τα “Sign of Evil”, “Real Illusion” και “The End of the World”, και είναι πολύ καλά, με το τελευταίο να είναι ένας απίστευτος ύμνος. Oι οπαδοί του heavy metal της δεκαετίας του ‘80 θα ενθουσιαστούν σε μεγάλο βαθμό.

Συνολικά λοιπόν έχουμε μια καλή επανακυκλοφορία με κομμάτια που χαρακτηρίζονται από έντονη διαχρονικότητα. Τα επιπλέον τραγούδια του άλμπουμ, ευτυχώς δεν είναι μόνο για συμπλήρωση, αλλά όντως προκαλούν έναν οπαδό να τα ακούσει. Ο ήχος του δίσκου είναι πανέμορφα παλιομοδίτικος, και έχει εκείνο το απίστευτο συναίσθημα του ηλεκτρισμού που έβγαζαν οι κιθάρες των ‘80s.  

Το παρακλάδι του speed metal είναι αρκετά αδικημένο, αφού τις περισσότερες φορές συνδέθηκε με το thrash, αλλά εδώ ένας ακροτής θα έχει την ευκαιρία να ακούσει και την πιο μελωδική/NWOBHM πλευρά του. Kομμάτια όπως τα “Lord of Darkness”, “Scream for Mercy”, “Heavy Rock in Town”, και τώρα το “Τhe End of the World”  λογικά θα του αφήσουν πολύ θετικές εντυπώσεις.

Copyright 2024. All Right Reserved.