CANNIBAL - Fire Meets Steel

CANNIBAL – Fire Meets Steel

Οι CANNIBAL μπορεί να είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο συγκρότημα κι ο δίσκος «Fire Meets Steel» ν’ αποτελεί την πρώτη του δισκογραφική δουλειά, πλην όμως αποτελείται από γνώριμους μουσικούς της σύγχρονης underground metal σκηνής. Το συγκρότημα, ουσιαστικά, ήταν μια ιδέα του κιθαρίστα Jo Capitalice (APHRODITE, ICE WAR, DEVIL CROSS), ο οποίος του έδωσε πραγματική υπόσταση απαρτιζόμενος από μουσικούς όπως η Gretchen Steel στα φωνητικά που επίσης τραγουδάει στο συγκρότημα ZEX, ο Andy Lust στο μπάσο, ο Chris Disapointer στα τύμπανα κι ο B.Destroyer στη δεύτερη κιθάρα. Οι τρεις αυτοί τελευταίοι μαζί με τον Jo Capitalice συνυπάρχουν και στα συγκροτήματα: APHRODITE και DEVIL CROSS. Επομένως, η χημεία μεταξύ των μουσικών είναι δεδομένη.

Τώρα, για όσους γνωρίζετε τα ως άνω συγκροτήματα και κάποιες ή όλες από τις δουλειές τους, δεν θα εκπλαγείτε καθόλου κι από τον ήχο των CANNIBAL.Το συγκρότημα, δηλαδή, μας προσφέρει κι εδώ 7 συνθέσεις που αποτείνουν τον δέοντα σεβασμό στον πρώιμο 80’ς heavy metal ήχο. Πιο συγκεκριμένα σε όλες τις συνθέσεις υπάρχει έντονο το NWOBHM στοιχείο ενώ υπάρχουν κάποιες punk rock και MOTORHEAD επιρροές που δίνουν στο όλο αποτέλεσμα περισσότερη τραχύτητα και μια καλώς εννοούμενη «αλητεία». Να διευκρινίσω, ότι, όταν αναφέρομαι σε punk rock επιρροές θέλω να σκεφτείτε κάτι ανάλογο μ’ αυτό που ακούμε στις 2 πρώτες κυκλοφορίες των IRON MAIDEN. Από κει και πέρα τα γυναικεία φωνητικά της Gretchen Steel που ταιριάζουν στο μουσικό ύφος της μπάντας μου έφεραν στο νου συγκροτήματα όπως ACID, BITCH και WARLOCK.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά που ακούγεται ακούραστα και διαθέτει αρκετές καλές στιγμές που σίγουρα θα σας κάνουν να την ξανακούσετε και πολύ πιθανόν να σας παρακινήσει ν’ ακούσετε και 80’ς metal συγκροτήματα που ανέφερα παραπάνω. Θα έλεγα ότι καταφέρνουν να αποδώσουν την 80’ς metal αισθητική ως ένα στοιχείο ακόμη ζωντανό κι όχι ως ένα είδος μουσειακό που ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας κι αυτό είναι ένα επιπλέον θετικό στοιχείο υπέρ τους.

Έχοντας, λοιπόν, μια τέτοια αισθητική η εν λόγω δουλειά, η Steel Shark Records την κυκλοφορεί και στο κατάλληλο μέσο, ήτοι σε μορφή βινυλίου. Μάλιστα η κυκλοφορία αυτή είναι περιορισμένη σε 300 μόνο κόπιες. Οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε και γρήγορα μάλιστα…

Copyright 2024. All Right Reserved.