CONCERTO MOON - Rain Fire

CONCERTO MOON - Rain Fire

Η πρώτη μου παρουσίαση για τη νέα χρονιά αφορά την τελευταία κυκλοφορία των Ιαπώνων CONCERTO MOON. Ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1996 κι έκτοτε έχει μια πολύ παραγωγική καριέρα. Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα τους μάθαμε μέσω της Γερμανικής δισκογραφικής εταιρίας LIMB  που κυκλοφόρησε κάποιους από τους δίσκους τους. Συγκεκριμένα από την εν λόγω εταιρία έχουν κυκλοφορήσει οι παρακάτω δουλειές τους: «Fragments Of The Moon», «From Father To Son», «Rain Forest» και «The End Of The Beginning». Από αυτές τις κυκλοφορίες, βεβαίως, έχουν περάσει αρκετά χρόνια και το συγκρότημα συνέχισε να κυκλοφορεί κι άλλους δίσκους με τελευταίο τους πόνημα το «Rain Fire».

Μουσικά τώρα το ύφος των CONCERTO MOON ανήκει στο είδος του μελωδικού heavy/power metal με αρκετά hard rock στοιχεία και φυσικά έντονη νεοκλασική metal τεχνοτροπία. Ένα μουσικό είδος που είναι αρκετά αγαπητό στην Ιαπωνία. Συγκεκριμένα θα έλεγα ότι οι CONCERTO MOON δεν κρύβουν την αγάπη τους για τον MALMSTEEN κυρίως, αλλά και τους συμπατριώτες τους LOUDNESS και φυσικά τους Αμερικάνους RIOT. Οι περισσότερες συνθέσεις του δίσκου φέρουν στο νου κάτι από τα αναφερόμενα παραπάνω συγκροτήματα. Βεβαίως υπάρχου και κάποιες 70’ς hard rock αναφορές στον δίσκο όπως για παράδειγμα στην σύνθεση «Rise and Fall» με την οποία αποδεικνύουν την αγάπη τους για συγκροτήματα όπως οι DEEP PURPLE, RAINBOW και URIAH HEEP. Βεβαίως, όλες αυτές τις επιρροές του το συγκρότημα τις φιλτράρει μέσα από το προσωπικό του στυλ. Παρεμπιπτόντως η συγκεκριμένη σύνθεση είναι η αγαπημένη μου από τον δίσκο αυτό.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο με την κυκλοφορία αυτή είναι ότι οι CONCERTO MOON στιχουργικά χρησιμοποιούν την Ιαπωνική γλώσσα την οποία μπολιάζουν και με κάποια ρεφρέν κυρίως, γραμμένα στην Αγγλική. Ένας ενδιαφέρον και κάπως εξωτικός συνδυασμός θα έλεγα.

Το «Rain Fire» είναι μια τυπικά καλή κυκλοφορία νεοκλασικού heavy/power metal. Ένας δίσκος που μπορεί να μην έχει μεγάλες εξάρσεις, αλλά από την άλλη δεν κάνει και «κοιλιά». Μια κυκλοφορία από ένα συγκρότημα που υπηρετεί πιστά το είδος από την πρώτη του κυκλοφορία και μέχρι αυτήν κι έχει αποκτήσει την εμπειρία και την ωριμότητα να συνδυάζει έμπνευση και τεχνική χωρίς όμως να κουράζει με υπερβολική επίδειξη των ικανοτήτων των μελών του. Εμένα μου έδωσε την εντύπωση ότι οι μουσικοί πέρασαν καλά όταν συνέθεταν τα τραγούδια για το δίσκο αυτό και σε καμιά περίπτωση δεν φαίνεται να έκαναν κάτι «εξαναγκασμένο» κατά τη δημιουργία του. Μια κυκλοφορία που σίγουρα δεν θα απογοητεύσει τους φίλους του συγκροτήματος και τους οπαδούς του ιδιώματος.  ‎

 

 

Copyright 2021. All Right Reserved.