Custard - Imperium Rapax

CUSTARD - Imperium Rapax

Τους Γερμανούς CUSTARD τους άκουσα για πρώτη φορά σε μια συλλογή του περιοδικού Metal Invader που περιείχε ένα τραγούδι τους από το ντεμπούτο τους με τίτλο «Kingdoms of Your Life». Ήταν η εποχή που άκουγα πολύ BLIND GUARDIAN κι ότι είχε σχέση με αυτό που ονομάζουμε Ευρωπαϊκό Power Metal. Λογικό, λοιπόν, ήταν και οι εν λόγω κύριοι να τραβήξουν το ενδιαφέρον μου. Ένα ενδιαφέρον που κρατάει μέχρι και σήμερα, αφού όποτε βρω ευκαιρία και κυκλοφορία τους σπεύδω να την προσθέσω στην συλλογή μου. Συνεπώς, το ότι θα κυκλοφορήσουν σύντομα το νέο τους δίσκο με τίτλο «Imperium Rapax» ήταν καλά νέα για μένα και φυσικά έσπευσα αμέσως να ακούσω το promo του και να μοιραστώ τις σκέψεις μου περί αυτού με εσάς.

Κατ’ αρχήν η νέα δουλειά του συγκροτήματος είναι αυτό που λέμε concept album. Δεν είναι όμως ένας δίσκος που αναπτύσσει μια συγκεκριμένη ιστορία, αλλά αντίθετα έχει συνθέσεις που αντλούν έμπνευση από μια κεντρική ιδέα. Νομίζω, ο τίτλος και το εξώφυλλο του δίσκου είναι αρκετά κατατοπιστικά περί ποιας ιδέας πρόκειται και δεν είναι άλλη από την ιστορία της αρχαίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Θεματολογία που ταιριάζει γάντι στον heavy/power metal ήχο των Γερμανών, αφού όπως μας έχουν αποδείξει και οι GRAVE DIGGER το συγκεκριμένο είδος μουσικής μπορεί να δώσει ζωή σε ιστορικά γεγονότα κι ακόμη να παρακινήσει τον ακροατή να ασχοληθεί με συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα. Έχοντας, λοιπόν, στις αποσκευές τους επιρροές τόσο από τον Αμερικάνικο, αλλά κυρίως τον Γερμανικό metal ήχο, οι CUSTARD μας αφηγούνται με τον δικό τους παραστατικό τρόπο ιστορίες της αρχαίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Έτσι με σημείο αναφοράς συγκροτήματα όπως οι MANOWAR, RIOT, GAMMA RAY και BLIND GUARDIAN η μπάντα μας χαρίζει 11 συνθέσεις αγνού και τίμιου heavy/power metal. Μια δουλειά που ακούγεται πολύ ευχάριστα χωρίς να κουράζει τον ακροατή, αλλά και χωρίς να τον ενοχλεί, αφού ναι μεν ο ήχος τους ακούγεται γνώριμος – ειδικά σε κάποιον/α που έχει μεγάλη εμπειρία στο είδος- αλλά σε καμιά περίπτωση δεν εξαντλείται σε ανέμπνευστο μιμητισμό. Αντίθετα, οι συνθέσεις διαθέτουν φρεσκάδα και δυναμική και υπάρχουν κάποιες πολύ δυνατές στιγμές στον δίσκο όπως οι συνθέσεις «Res Publica», «Blood and Sand» και «Furor Teutonicus».

Οι CUSTARD είναι τίμιοι μουσικοί και σε κάθε κυκλοφορία τους προσφέρουν στους ακροατές τους την μουσική που και οι ίδιοι ως οπαδοί απολαμβάνουν να ακούνε. Δεν τους ενδιαφέρει να είναι καινοτόμοι ή να ανοίξουν νέους ορίζοντες στο είδος, αλλά θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στον ακροατή συνθέσεις που θα τον κάνουν να τις ακούει αρκετά συχνά από καιρό σε καιρό. Μια δουλειά που απευθύνεται σε οπαδούς του heavy/power metal ήχου από μουσικούς με μακρά πείρα στο συγκεκριμένο είδος και με το ίδιο άσβεστο πάθος όπως όταν ξεκινούσαν. Συνεπώς, μια δουλειά που αξίζει να ακούσετε, αν αγαπάτε αυτό το είδος της μουσικής.

 

 

Copyright 2022. All Right Reserved.