DISTORTED REFLECTION - Doom Rules Eternally

DISTORTED REFLECTION - Doom Rules Eternally

Μετά την σημαντική συνεισφορά του στη δημιουργία τεσσάρων αξιόλογων doom metal άλμπουμ με τους SORROWS PATH, ο συνιδρυτής και κιθαρίστας Κώστας Σαλομίδης εγκαινίασε ένα νέο κεφάλαιο στο μουσικό του ταξίδι. Ο Κώστας αποφάσισε να χωρίσει τα μονοπάτια του με τους SORROWS PATH, ακριβώς όταν ετοιμάζονταν για τον πέμπτο τους δίσκο. Μετά από την αποχώρηση, ο Κώστας αξιοποίησε την ευκαιρία για να υλοποιήσει το δικό του μοναδικό όραμα στο χώρο του doom metal. Τον Αύγουστο του 2022, παρουσίασε το δημιούργημά του, τους DISTORTED REFLECTION, ένα συγκρότημα που όχι μόνο αντικατοπτρίζει την καλλιτεχνική του εξέλιξη, αλλά εκφράζει τις δικές του δημιουργικές ανησυχίες. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ρίζες των DISTORTED REFLECTION, που βρίσκονται πίσω στο 1993, όταν ο Κώστας πρότεινε δύο ονόματα συγκροτήματος στον Τάκη Δρακόπουλο, ιδρυτή των SORROWS PATH - "Sorrow’s Path" και "Distorted Reflection." Ο Τάκης επέλεξε το πρώτο και τα υπόλοιπα, όπως συνηθίζουμε να λέμε είναι ιστορία. Ο Κώστας εδώ αναλαμβάνει για πρώτη φορά τα φωνητικά. Στην προσπάθειά του αυτή έχει συνοδοιπόρους τον Στέλιο Παύλου στα τύμπανα και τον Βαγγέλη Γιαλαμά στο μπάσο, συνθεσάιζερ και backing vocals.

Οι DISTORTED REFLECTION είναι ένα συγκρότημα που διαθέτει την δική του ταυτότητα στον doom metal ήχο. Η μουσική τους συνδυάζει δυναμικά riffs με όμορφες μελωδίες που δημιουργούν ένα δυναμικό μείγμα που διαθέτει επίσης στοιχεία από τον κλασσικό heavy metal ήχο. Ενδιαφέρον έχει και η χρήση brutal φωνητικών στη σύνθεση με τίτλο "Dark Mermaid," επειδή προσθέτουν επιθετικότητα στον ήχο τους. Αυτό που τους κάνει επίσης ξεχωριστούς είναι η δημιουργική χρήση των πλήκτρων, που ενσωματώνονται αρμονικά στον ήχο της μπάντας, προσφέροντας κάτι πρωτότυπο και σπάνιο στον μουσικό είδος που υπηρετούν. Συνολικά, οι DISTORTED REFLECTION έχουν ένα ξεχωριστό ηχητικό στυλ που ξεπερνά τα συνηθισμένα, καθιστώντας τους άξιους προσοχής στον χώρο του doom metal.

Παρά τους σκοτεινούς κι εσωστρεφείς στίχους τους, οι DISTORTED REFLECTION, κατά έναν παράδοξο τρόπο, αποπνέουν στην κυκλοφορία τους αυτή έντονα επικά και λυρικά συναισθήματα. Η μουσική τους ξεπερνά τα όρια της απελπισίας και (αυτό)οικτιρμού που μας έχεις συνηθίσει ο σύγχρονος doom metal ήχος, προσδίδοντας μια μεγαλειώδη αίσθηση σε ιστορίες που αφορούν καταδικασμένες ψυχές. Εξάλλου ποιος μπορεί να πει ότι η ιστορία ενός καταδικασμένου από την μοίρα ανθρώπου δεν μπορεί να είναι επική. Οι DISTORTED REFLECTION καλούν τους ακροατές σε έναν κόσμο όπου το εσωστρεφές και επικό συναίσθημα συναντιούνται, δημιουργώντας ένα μαγευτικό ηχητικό τοπίο που προκαλεί την σκέψη για την ανθρώπινη εμπειρία.

Για να κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο ενδιαφέροντα σε αυτήν την κυκλοφορία, οι DISTORTED REFLECTION παρουσιάζουν εντυπωσιακές εμφανίσεις καλεσμένων μουσικών. Ο Γιάννης Δρολάπας προσφέρει κιθαριστικό σόλο στο τραγούδι "The Eternal Gate," ενώ το "Cassandra" αποκτά νέα διάσταση με σόλο από τον Ross Friedman. Ο Nicholas Leptos συμμετέχει με τα όμορφα φωνητικά του στη σύνθεση "Mr. Snake," προσθέτοντας της λυρισμό και ποικιλία. Αυτές οι εμφανίσεις εμπλουτίζουν τον ήχο του άλμπουμ, καθιστώντας τον μια συναρπαστική και γεμάτη ποικιλία εμπειρία.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα κι όμορφη κυκλοφορία. Το άλμπουμ διαθέτει όμορφες ιδέες και ποικιλία πάντα εντός των πλαισίων του μουσικού είδους που υπηρετεί με αποτέλεσμα  να κρατά το ενδιαφέρον του ακροατή  αμείωτο από την αρχή ως το τέλος του. Είναι μια δουλειά που θα βρουν ελκυστική  κι όσοι προτιμούν τον επικό και κλασσικό heavy metal ήχο. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον ντεμπόυτο που πείθει για την δημιουργική ικανότητα κι εκτελεστική δεινότητα των μουσικών που συμμετέχουν εδώ. Διαθέτει ενθουσιασμό, ο οποίος τιθασεύεται από την εμπειρία και την ωριμότητα των μελών της μπάντας και φυσικά αφήνει υποσχέσεις για ένα ακόμη πιο ενδιαφέρον μέλλον. Μια κυκλοφορία που αξίζει να προσέξει όποιος λογίζει τον εαυτό του οπαδό – φίλο του doom metal ήχου.

Copyright 2024. All Right Reserved.