DUNGEON WOLF - – Metal’s Back

DUNGEON WOLF – Metal’s Back

Ο ιθύνων νους πίσω από τους DUNGEON WOLF είναι ο κιθαρίστας Deryck Heignum τον οποίο πρωτογνώρισα μέσω του συγκροτήματος NORSELAW. Κατά μια έννοια οι DUNGEON WOLF θα μπορούσαν να λογιστούν ως φυσική συνέχεια του ως άνω συγκροτήματος.

Ο Deryck Heignum είναι μια ιδιαίτερη κι άκρως ενδιαφέρουσα προσωπικότητα στον χώρο του heavy metal ήχου. Δεν αντιλαμβάνεται τον ήχο μας με τον τρόπο που τον προσεγγίζουν οι περισσότεροι μουσικοί του παραδοσιακού metal ήχου. Αντιθέτως προσπαθεί να παίξει με τα κλισέ αυτού και να τους δώσει μια νέα πρωτότυπη διάσταση. Επίσης έχει και μια ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ όπου την περνάει και στις στίχους  του. Με λίγα λόγια οι DUNGEON WOLF δεν είναι η τυπική μπάντα κλασσικού heavy metal, όπως δεν ήταν γκρουπ σαν τους MANILLA ROAD, CIRITH UNGOL και SLAUGHTER XSTROYES.

Η παρούσα δουλειά με τίτλο «Metal’s Back» είναι η δεύτερη του συγκροτήματος κι έρχεται 3 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους με τίτλο «Slavery or Steel». Μια πρώτη ιδιαιτερότητα του νέου τους δίσκου είναι ο τρόπος παραγωγής του, αφού όλος ηχογραφήθηκε σε μπομπίνες και μιξαρίστηκε σε μπομπίνες επίσης, προκειμένου να έχει αυτός έναν απόλυτα αναλογικό ήχο. Με αυτό τον τρόπο ο δίσκος ακούγεται πιο φυσικός και ζωντανός. Αυτή η τραχύτητα του νέου δίσκου του δίνει μια αισθητική demo κυκλοφορίας προερχόμενη από τα 80’s και πιθανόν να ξενίσει τους πιο νέους ακροατές, αλλά σίγουρα θα δημιουργήσει μια νοσταλγική διάθεση σε όσους αναπολούν την εποχή εκείνη.

Οι 8 συνθέσεις που περιέχονται στο «Metal’s Back» κινούνται στα πλαίσια του παραδοσιακού heavy metal ήχου. Τα τραγούδια έχουν επιρροές από συγκροτήματα όπως BLACK SABBATH και JUDAS PRIEST, αλλά επίσης διαθέτουν και μια 70’s hard rock αισθητική. Υπάρχει μια καλή ισορροπία μεταξύ μελωδίας και δυναμικών ρυθμικών μερών, ενώ όλες οι συνθέσεις εμπλουτίζονται και με κιθαριστικά solo, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να έπρεπε να δουλευτούν κάπως περισσότερο, αλλά ίσως κι αυτό να έγινε σκόπιμα, μιας και στόχος του συγκροτήματος είναι να δώσει αυτή την πρωτόλεια κι  ακατέργαστη αισθητική στην παρούσα κυκλοφορία του.

Παρά τα 3 χρόνια οι DUNGEON WOLF μουσικά συνεχίζουν από εκεί που μας άφησαν με την πρώτη τους κυκλοφορία. Προσφέρουν μεν κλασσικό heavy metal, αλλά με έναν τρόπο αντισυμβατικό και πρωτότυπο. Σίγουρα δεν είναι το συγκρότημα που θα κατακτήσει τα πλήθη, μιας κι ο ήχος τους δεν είναι εύπεπτος και χρειάζεται να του αφιερώσεις χρόνο για να το συνηθίσεις και να τον εκτιμήσεις, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τον αγαπήσουν αυτοί που ψάχνουν να ακούσουν heavy metal με μια πρωτότυπη προσέγγιση.

Copyright 2021. All Right Reserved.