EVILE - Enter The Grave

EVILE - Enter The Grave

\r\nΑν ερχÏŒταν κάποιος και μου έλεγε το εξής : “Ξέρεις κάτι ; Το αγνÏŒ thrash της δεκαετίας του ’80 εξακολουθεί και στις μέρες μας να υφίσταται και ν’ αντιπροσωπεύεται “ το σίγουρο είναι ÏŒτι δεν θα τον πίστευα. Έλα ÏŒμως που κάτι τέτοιο συμβαίνει και μας το αποδεικνύουν περίτρανα συγκροτήματα ÏŒπως για παράδειγμα οι Hyades και οι Decapitated. Σ΄ αυτά τα ονÏŒματα ÏŒμως θα πρέπει να προστεθεί και εκείνο των Evile καθÏŒτι το “Enter The Grave “ μπορεί κανείς άνετα να το χαρακτηρίσει σαν την συνέχεια της προαναφερθείσας περιÏŒδου.
\r\nΑς τα πάρουμε ÏŒμως τα πράγματα απÏŒ την αρχή. Οι Evile αρχικά ξεκίνησαν ως tribute band στους Metallica και με το ÏŒνομα Metal Militia. Το συγκρÏŒτημα τÏŒτε σαν βασικά μέλη είχε τον Matt Drake και Ben Carter ενÏŽ τίποτα δεν ήταν σταθερÏŒ απÏŒ πλευράς μπασίστα και κιθαρίστα. Ένα χρÏŒνο αργÏŒτερα στην παρέα των δύο παλιÏŒφιλων έρχονται να προστεθούν ο αδερφÏŒς του Matt, Ol στην δεύτερη κιθάρα καθÏŽς και ο Mike Alexander στο μπάσο. Η τετράδα βαφτίζεται Evile και το 2004 η μπάντα προμηθεύει το μεταλλικÏŒ κοινÏŒ μ’ Î­να Ep αυτοχρηματοδοτούμενο με τίτλο “ All Hallows Eve “ . Δύο χρÏŒνια αργÏŒτερα θα κυκλοφορήσουν και πάλι με δικά τους έξοδα ένα demo, το “ Hell Demo “ που μάλλον αυτή τη φορά έπαιξε καθοριστικÏŒ ρÏŒλο στην μετέπειτα πορεία του συγκροτήματος. Και αυτÏŒ γιατί κίνησαν το ενδιαφέρον της Earache Records, εταιρείας στην οποία στεγάζονται ονÏŒματα ÏŒπως Morbid Angel, Napalm Death, Deicide, Carcass κλπ. Το αποτέλεσμα ; ΣυμβÏŒλαιο με την παραπάνω εταιρεία!!
\r\nΠρÏŽτος ολοκληρωμένος δίσκος για τους Εγγλέζους μέσα στον οποίο καθαρά διακρίνει κανείς επιρροές απÏŒ Slayer, Testament, Exodus αλλά και Metallica. Επιρροές που ÏŒμως δεν ρίχνουν στην παγίδα τα μέλη της μπάντας για μία φτηνή αντιγραφή των παραπάνω ονομάτων, αντιθέτως τα προικίζουν με ιδέες για κάτι μοναδικÏŒ, για κάτι εντελÏŽς προσωπικÏŒ φέροντας χωρίς αμφιβολία την σφραγίδα του συγκροτήματος. 55 περίπου λεπτά αγνού, ατÏŒφιου thrash metal!Αυτή είναι η φράση που χαρακτηρίζει αυτÏŒν τον δίσκο. Ρυθμικές κιθάρες να “εκτελοÏν “ κυριολεκτικά απίστευτα riffs, drums να σε παρασέρνουν στο παίξιμÏŒ τους κάνοντάς σε αναγκαστικά να κουνάς το κεφάλι ÏŒχι μία ή δύο φορές αλλά καθ’ ÏŒλη τη διάρκεια του άλμπουμ και solos που δίνουν την τελευταία πινελιά και τελειοποιούν το σύνολο.
\r\nÎŒσοι διψάτε για thrash δεκαετίας ’80… σπεύσατε με κλειστά μάτια!!\r\n

\r\n

\r\nΚατερίνα Ζαφειράκη\r\n

\r\n

Copyright 2021. All Right Reserved.