EVILIZERS - Solar Quake

EVILIZERS – Solar Quake

Ε ναι, τα παιδιά το δηλώνουν… Αγαπάνε τους JUDAS PRIEST. Μάλιστα τους αγαπάνε τόσο πολύ που το 2014 υπό το όνομα PRIEST KILLERS ξεκίνησαν ως συγκρότημα φόρος τιμής στους metal θεούς. Βέβαια, κάποια στιγμή συνειδητοποίησαν ότι το να κάνουν διασκευές στους JUDAS PRIEST, δεν κάλυπτε τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες. Έτσι προχώρησαν στη σύνθεση δικών τους τραγουδιών. Το 2018, λοιπόν, αλλάζουν το όνομά τους σε EVILIZERS και κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους με τίτλο «Center of the Grave». Τώρα, 3 χρόνια αργότερα και υπό νέα εταιρία είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν το δεύτερο πόνημά τους που θα σας παρουσιάσω εδώ.

Στην Ελλάδα λέμε ότι πρώτα βγαίνει από τον άνθρωπο η ψυχή και μετά το χούι. Ε, κάτι τέτοιο ισχύει και για τους αγαπητούς Ιταλούς σ’ αυτήν την κυκλοφορία. Οι JUDAS PRIEST επιρροές είναι εμφανείς σε όλο τον δίσκο, χωρίς όμως να γίνονται ενοχλητικές. Δεν θα τους κατηγορήσεις ότι τους αντιγράφουν ή ότι αναμασούν συνθέσεις των παραπάνω ρε παιδί μου. Θα έλεγα μάλιστα ότι η προσέγγιση των JUDAS PRIEST επιρροών τους έχει μια Αμερικάνικη πινελιά. Θα την παραλλήλιζα με αυτή των CAGE, χωρίς όμως να κάνουν κατάχρηση υψίφωνων φωνητικών όπως οι τελευταίοι. Επίσης οι συνθέσεις τους έχουν ποικιλία, αν και στο μεγαλύτερο μέρος τους κινούνται σε μεσαίες ταχύτητες. Και βεβαίως δεν λείπουν από τον δίσκο και κάποιες thrash metal στιγμές όπως για παράδειγμα στην σύνθεση με τίτλο «Holy Shit». Τέλος για κάποιο ανεξήγητο λόγο υπήρξαν στιγμές που μου θύμισαν και GRAVE DIGGER, αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενική μου άποψη.

Ο δίσκος «Solar Quake» είναι μια ευχάριστη κι ενδιαφέρουσα εμπειρία ακρόασης από την αρχή μέχρι το τέλος του. Ένας δίσκος γεμάτος πάθος, αλλά και μετρημένος. Δεν καταφεύγει σε υπερβολές προς χάριν εύκολου εντυπωσιασμού και κυρίως είναι μια κυκλοφορία που πρέπει να ακούσεις με προσοχή για να την ευχαριστηθείς όσο περισσότερο γίνεται. Κι αυτό όχι γιατί παίζουν κάτι το πολύπλοκο, αλλά γιατί δημιουργούν συνθέσεις που μπορεί να μην σε ενθουσιάσουν άμεσα με εύκολες – πιασάρικες μελωδίες, αλλά όσο τις ακούς τόσο πιο πολύ ριζώνουν μέσα σου. Με λίγα λόγια μια αρκετά καλή και δουλεμένη με επαγγελματισμό κυκλοφορία κλασσικού heavy metal.

Copyright 2021. All Right Reserved.