Ezra Brooks / Serpent Rider - Visions of Esoteric Splendor

Ezra Brooks / Serpent Rider -Visions of Esoteric Splendor

Φαντάζομαι και ελπίζω ότι είμαστε πολλοί αυτοί που ενθουσιαστήκαμε το 2019 με το ντεμπούτο άλμπουμ των Καναδών Smoulder. Επικό heavy/doom με εξαιρετικές κιθάρες και γυναικεία φωνητικά. Αναμένω εναγωνιωδώς το νέο τους άλμπουμ αλλά μέχρι τότε ευτυχώς υπάρχει κάτι όμορφο στον ορίζοντα. Το project του κιθαρίστα τους S. Vincent ο οποίος εδώ και μια δεκαετία αραιά και που δημιουργεί εξαιρετικό Heavy Metal, δυστυχώς ποσοτικά λίγο αλλά ποιοτικά πολύ. Μιλάω για τους Ezra Brooks  (όνομα από bourbon whiskey, λίγο άσχετο αλλά ακούγεται ωραίο στα αυτιά) στους οποίους ο Shawn παίζει τα πάντα. Τρεις νέες συνθέσεις και μια διασκευή βρίσκουν το δρόμο τους σε ένα split με τους Αμερικανούς Serpent Rider οι οποίοι θυμίζουν αρκετά...Smoulder, επικό heavy/doom δηλαδή με γυναικεία φωνητικά. Οι Serpent Rider είναι μια νέα μπάντα (2018) και κυκλοφόρησαν μόνο ένα demo με δυο τραγούδια το 2019 και στο συγκεκριμένο σπλιτ προσφέρουν τρεις νέες συνθέσεις και μια διασκευή και αυτοί. Η ονομασία του split είναι ‘’Visions Of Esoteric Splendor’’ και έχει κυκλοφορήσει μέσω της No Remorse Records σε 500 cds και 500 βινύλια (400 σε μαύρο και 100 σε ασημί).

Και να μην ξέρεις τις μπάντες, και να μην λεχεις ιδέα τι μπορεί να ακούσεις, μια ματιά στο εξώφυλλο και ετοιμάζεσαι για κάτι επικό. Και αυτό παίρνεις. Το σόλο project του Vincent ξεκινά το ep. Γρήγορο, επικό, μελωδικό. Τα φωνητικά ακούγονται στο βάθος χωρίς να σε χαλάνε, το μπάσο σφυροκοπά σαν κεραυνός. Αρκετά πριμαριστός ήχος, ειδικά στα drums που θα μπορούσαν να είχαν περισσότερο όγκο. Για τις κιθάρες δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο να γραφτεί από την λέξη ΄΄τέλειο’’. Εξάλλου αυτός είναι και ο τομέας του Shawn. Αυτός ο ήχος μέσα σε σπηλιά με έντονους ρυθμούς θα σας θυμίσουν  Brocas Helm  (ακόμα και ο τίτλοςThe Helm of Sacorb δεν είναι παρά αναγραμματισμός του Brocas)  και είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα χαρείτε μιας και δεν ακούμε συχνά μπάντες που να προσεγγίσουν αυτό το ύφος. Το ‘’ Am I Just Paranoid?’’ έχει ένα πιο φουτουριστικό τόνο χάρη στα πλήκτρα που ακούγονται αλλά ο ήχος τους παραμένει πάντοτε επικός με τα riffs να ξεσπαθώνουν σε κάθε ευκαιρία. Πάντοτε υπάρχει χρόνος για ένα μαγευτικό κιθαριστικό πέρασμα και από αυτό περνάμε συχνά στα τραγούδια των Ezra Brooks.Ιδρώτας και ατσάλι από ένα μόνο άτομο και παρόλο τις εμφανείς ατέλειες στο παίξιμο των drums και όχι μόνο, το συναίσθημα εξυψώνεται μέσω μουσικής. Η διασκευή που επιλέγουνε είναι από το ομώνυμο των  Ironsword (ΜΕΓΑΛΗ  ΑΓΑΠΗ: https://www.metalzone.gr/monuments/ironsword-ironsword) και τα πάνε περίφημα σε ένα τραγούδι που από τη φύση του είναι εκπληκτικό.

Στην άλλη πλευρά του σπλιτ έχουμε τους Serpent Spider. Εξίσου επικοί, ήχος πιο ολοκληρωμένος, φαίνεται ότι μιλάμε για full μπάντα. Τα γυναικεία φωνητικά ακούγονται ελαφρώς αδύναμα αλλά έχουν την δική τους μαγεία. Διπλές κιθάρες να οργώνουν, ρυθμική σφιχτή γροθιά και τα απαγγελτικά φωνητικά της δεσποινίδας. Θας σαν έρθουν στο μυαλό Lordian Guard, λιγότερο λυρικοί, περισσότερο επικοί και επιθετικοί. Ο Brandon Corsair, κιθαρίστας και ηγέτης της μπάντας προέρχεται από ακραίο παρελθόν (death metal μπάντες) και αν και οι Seprent Rider παίζουν μπάλα σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο, τα riffs είναι βγαλμένα με τον ίδιο τρόπο που τα γεννά το μυαλό του και για τις άλλες του μπάντες. Περίεργο το τελικό αποτέλεσμα και πιθανότατα φταίνε τα παράταιρα γυναικεία φωνητικά που εγώ τουλάχιστον τα συνήθισα γρήγορα και τα ταύτισα πλέον με την μουσική τους. Συνέχεια απροσδόκητων για τους Serpent Rider, η διασκευή που επιλέξανε που δεν είναι παρά το ‘’ Flowers of My Youth’’ των Varathron (His Majesty at the Swamp).Από την άλλη και στιχουργικά γυροφέρνουν πολλή την Ελλάδα ενώ όπως προέγραψα, η λατρεία του Brandon Corsair προς τον ακραίο ήχο είναι δεδομένη.

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.