IRON CURTAIN - Savage Dawn

IRON CURTAIN – Savage Dawn

Οι IRON CURTAIN είναι μια μπάντα heavy metal που προέρχεται από την Ισπανία κι ιδρύθηκαν το 2007. Από την ίδρυσή της, η μπάντα έχει κυκλοφορήσει πολλά demo, EPs και split albums, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της στο είδος. Με μια ενδιαφέρουσα δισκογραφία, που περιλαμβάνει τέσσερα πλήρη άλμπουμ, οι IRON CURTAIN ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν τον πέμπτο τους δίσκο, με τίτλο "Savage Dawn," στις 23 Φεβρουαρίου μέσω της DYING VICTIMS PRODUCTIONS. Αναμένεται ότι αυτός ο επερχόμενος δίσκος θα συμβάλει στην εδραίωση της παρουσίας τους στην σκηνή του heavy metal, χαρακτηριζόμενος από τον ξεχωριστό τους ήχο και την ακλόνητη αφοσίωσή τους στο είδος.

Πρέπει να αναγνωρίσω τον ρόλο τους ως εκ  των πρώτων νέων συγκροτημάτων που έπαιξαν metal επηρεασμένο από τη σκηνή NWOBHM πολύ πριν αυτό γίνει κυρίαρχη μόδα στις μέρες μας. Ωστόσο, η μουσική τους ταυτότητα υπερβαίνει την απλή μόδα. Με απόλυτα φυσικό τρόπο, συνδυάζει επιρροές από τη γερμανική metal σκηνή, παρόμοιες με τον παθιασμένο ύφος των πρώιμων RUNNING WILD και GRAVE DIGGER. Ωστόσο, πέραν των παραπάνω, μια αναγνωρίσιμη αύρα των MOTORHEAD διαπνέει τον ήχο τους, η οποία δίνει περισσότερη βάθος και ποικιλία σ’ αυτόν.

Για όσους είναι εξοικειωμένοι με τη μπάντα, η πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους υπόσχεται να αποτελέσει μια αρμονική συνέχεια του χαρακτηριστικού τους στυλ στον χώρο του παραδοσιακού heavy metal. Αντλώντας έμπνευση από τις μεγάλες μεταλλικές σκηνές της δεκαετίας του '80 στη Βρετανία και της Γερμανίας, οι συνθέσεις τους χαρακτηρίζονται από έναν ενδιαφέρον συνδυασμό νοσταλγίας και φρεσκάδας. Αυτό που κάνει την κυκλοφορία  αυτήν άξια προσοχής είναι ο ενθουσιασμός και η αμεσότητα κάθε σύνθεσης που περιέχει που δημιουργούν έναν ήχο που σε καθηλώνει από την πρώτη νότα. Επίσης η αναφορά τους στους MOTORHEAD εισάγει μια ροκ εν ρολ αισθητική σχεδόν σε κάθε τραγούδι που υπάρχει εδώ. Η μπάντα όχι μόνο αποτίει φόρο τιμής στους κλασικούς, αλλά αποδεικνύει την μουσική της επιδεξιότητα και την ακλόνητη αφοσίωσή της στον αιώνιο πνεύμα του heavy metal.

Συνολικά, ο νέος δίσκος αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του ανθεκτικού πνεύματος του heavy metal. Επιδεικνύει με δεξιοτεχνία το πάθος και την αφοσίωση της μπάντας στις παραδοσιακές ρίζες του είδους. Με επιρροές από τις δεκαετίες του '80, οι συνθέσεις ακούγονται αυθεντικά old-school χωρίς να χάνουν την φρεσκάδα τους. Κρατούν ένα ξεχωριστό ύφος που αντηχεί ακόμη και στο σημερινό μουσικό τοπίο του 2024. Ο δίσκος προσφέρει μια ευχάριστη ακρόαση, συνδυάζοντας τη νοσταλγία με μια αναζωογονητική δόση δημιουργικότητας. Ελπίζω να απολαύσετε την κυκλοφορία όσο και εγώ, ανακαλύπτοντας τον πλούτο που δημιουργεί μεταξύ των αγαπημένων ήχων του παρελθόντος και του ζωντανού παλμού του παρόντος.

Copyright 2024. All Right Reserved.