Killerwitch - Killerwitch

Killerwitch - Killerwitch

Οι newcomers Killerwitch μας έρχονται απο τη Μάλτα και μας συστήνονται για τα καλά με το ομώνυμο ντεμπούτο τους "Killerwitch". Για να τους γνωρίσουμε καλύτερα ας συστήσουμε τα μέλη: Luke Debono φωνητικά, Owen Grech και Jeremy Xuereb στις κιθάρες, Gino Micallef στο μπάσο και Claudio Cacciatori στα τύμπανα.

Η παρέα λοιπόν αυτή μας παραδίδει ένα ντεμπούτο άλμπουμ κινούμενο στον κλασικό ήχο του heavy metal με εμφανή τα χνάρια που ακολουθούν σε παραδοσιακά μεγάλες μπάντες του χώρου όπως Iron Maiden, Judas Priest κτλ. Και οφείλω να ομολογίσω ότι η προσπάθεια τους είναι πραγματικά καλή! Όλο το άλμπουμ πατάει πάνω σε κλασικές μελωδίες και νόρμες χωρίς να ξεφεύγει ούτε δευτερόλεπτο από τον παραδοσιακό ήχο που προφανώς αγαπάνε και αγαπάμε. Το Killerwitch διαθέτει δεμένες συνθέσεις, δυνατά riff, μελωδικά περάσματα και ένα ζεστό feeling κλασικού ήχου που μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει. Μάλιστα παρόλο που όλες οι συνθέσεις είναι ανω των 5-6 λεπτών καταφέρνει να μην κουράζει και να μην επαναλαμβάνεται αλλά αντίθετα να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον, το ρυθμό αλλά και το headbanging! Αρκετά καλά φωνητικά, όμορφη κιθαριστική δουλεία και γενικότερα ήχος που πείθει σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Highlights του άλμπουμ τo ομώνυμο "Killerwitch", το "Mistress of the flame" και το "Screaming guns". Πραγματικα εξαιρετικά τα "Queen Anne's revenge", "Thundersky", "The jester's crown". Όλα τα κομμάτια βασικά έχουν να δώσουν από κάτι. Ειλικρινά πολύ αξιόλογη προσπάθεια συνυπολογιζόμενου του μεγάλου βαθμού δυσκολίας στο να κρατηθεί κάποιος στο κλασικό/παραδοσιακό. Μία προσπάθεια που σίγουρα αξίζει της προσοχής όλων μας και που εαν συνεχιστεί αφήνει μεγάλα περιθώρια μελλοντικής βελτίωσης αλλά και μεγάλα παράθυρα προσδοκιών. Εγώ πάντως προσωπικά προτείνω ένα μεγάλο ΝΑΙ, στη συγκεκριμένη δουλειά.

Copyright 2021. All Right Reserved.