STARGAZERY - Eye On The Sky

Stargazery - Eye On The Sky

THE ROCK EYE ON THE SKY

Το 2011 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος των Φιλανδων melodic metallers Stargazery, ‘’Eye on the Sky’’. Τώρα η Pure Steel Records, στο πλαίσιο αρκετών εξαιρετικών επανακυκλοφοριών, προβαίνει και στην επανακυκλοφορία του ‘’Eye on the Sky’’, στις 14 του Ιουνη, σε βυνύλιο. Έχοντας πειράξει αισθητά την σειρά των κομματιών, αλλά χωρίς καμιά άλλη αισθητή διαφορά.

Η αίσθηση της μουσικής, του ήχου των Stargazery, στο ‘’Eye on the Sky’’ είναι σαν ένας δυνατός ήλιος έλουσε την μουσική, τον ήχο, των πρώιμων Evergrey. Και έτσι το melodic metal με τις κιθάρες και τα πλήκτρα να ηχοραγούν μελωδίες γλυκές, φωτεινές και σε μέγιστο βαθμό ευχάριστες στην ακρόαση μέχρι και άκρως εθιστικές.

Στην πρώτη πλευρά του ‘’Eye on the Sky’’, το δυναμικό ‘’Dying’’ διαδέχεται το riffάτο ‘’Puppet On A String’’, τα μελωμένα, από την κιθάρα, ‘’I Am The Night’’ και από τα πλήκτρα ‘’Eye On The Sky’’ και  ‘’How Many Miles’’. Ακόμα η άκρως συναισθηματική μπαλάντα  ‘’Everytime I Dream Of You’’. Γιατί όταν το metal μπαλαντεύει όλα γίνονται κάπως μελαγχολικά, αλλά και πολύ όμορφα.

Η δεύτερη πλευρά ξεκινάει με τα hard rock/metal ‘’Judah (The Lion)’’ και ‘’Jester Of Kings’’, ενώ παρεμβάλλεται το πιο heavy, ‘’S.O.S.’’. Παλαιό τέρμα του δίσκο με τον Black Sabbath ύμνο ‘’Headless Cross’’. Ο Tony Martin έχει δείξει τον δρόμο στον τραγουδιστή των Stargazery Jari Tiura, (ex-Michael Schenker Group), αλλά εδώ στην διασκευή το έχουν βάλει στα δικά τους μέτρα κάνοντας πολύ καλή δουλειά. Έχουμε και ένα bonus track, αρκετά καλό και αυτό, ‘’Rescue Me’’.

Ωραίος δίσκος, ωραία επανακυκλοφορία. Τι κάθεστε, ορμάτε.

Copyright 2020. All Right Reserved.