SLABBER - Apocryphal Diary

SLABBER - Apocryphal Diary

Μικρός που είναι ο κόσμος. Θυμάμαι πριν κάποια χρόνια να κάνω συνέντευξη με μέλη του Ιταλικού metal συγκροτήματος RAPID FIRE. Μιας μπάντας με έναν αρκετά ενδιαφέροντα ήχο που κατά ομολογία τους προσπαθούσαν να συνδυάσουν επιρροές από RUNNING WILD και LOUDNESS και να τις μετουσιώσουν στο δικό τους ύφος. Το εν λόγω συγκρότημα κυκλοφόρησε μόλις ένα δίσκο και μετά εξαφανίστηκε. Πρόκειται για την κυκλοφορία «Scream!» που αξίζει να τσεκάρετε αν την βρείτε κάπου.

Όπως φαίνεται δυο εκ των ιδρυτικών μελών των RAPID FIRE και συγκεκριμένα ο κιθαρίστας Marco Poliani κι ο ντράμερ Marco Maffina δεν έμειναν ανενεργοί. Θέλοντας, λοιπόν, να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες δημιούργησαν τους SLABBER. Κάτω από το όνομα αυτό κυκλοφόρησαν μόνοι τους το 2017 το ντεμπούτο τους με τίτλο «Colostrum». Προφανώς η ποιότητα της δουλειάς τους αυτής κέντρισε το ενδιαφέρον της Punishment 18 records που αποφάσισε να τους εντάξει στο ροστερ της και να κυκλοφορήσει την 2η δουλειά τους.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα μου αρέσουν πολύ συγκροτήματα που παίρνουν τις κλασσικές 70’s και 80’s metal επιρροές και τους δίνουν μια νέα διάσταση ή σε κάθε περίπτωση τις αποδίδουν με έναν φρέσκο τρόπο.  Ε, αυτό ακριβώς κάνουν και οι SLABBER στην παρούσα κυκλοφορία τους. Καταφέρνουν να πάρουν τις επιρροές τους από συγκροτήματα όπως οι IRON MAIDEN, BLACK SABBATH, ίσως και κάποια ψήγματα από RUNNING WILD και να τις αποδώσουν με έναν πολύ δικό τους πρωτότυπο τρόπο που είναι δύσκολο να αποτυπωθεί με λέξεις. Οι συνθέσεις τους διαθέτουν φαντασία, ωραίες μελωδίες, αλλά και με πολλά grooves στα ρυθμικά μέρη. Ακούγοντας τους σου δίνουν αυτή την αίσθηση του οικείου αλλά ταυτόχρονα του φρέσκου και πρωτότυπου. Επίσης έχει γίνει πολύ καλή κιθαριστική δουλειά, η οποία υποστηρίζεται εξαιρετικά κι από την υψηλή απόδοση των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος.

Με το «Apocryphal Diary»  οι SLABBER αποδεικνύουν ότι ο κλασσικός heavy metal ήχος μπορεί ακόμη να ανανεώνεται και να ακούγεται φρέσκος χωρίς να χρειάζεται να αναμασάει παλιές χιλιοπαιγμένες ιδέες. Αρκεί βέβαια να υπάρχει η φαντασία και το ταλέντο, κάτι που υπάρχει σε αφθονία στο συγκεκριμένο συγκρότημα. Αν, λοιπόν, ψάχνετε να ακούσετε κάτι που είναι οικείο και ταυτόχρονα «διαφορετικό», τότε προσπαθήστε να ακούσετε την συγκεκριμένη δουλειά.

   

Copyright 2021. All Right Reserved.