Warrior Path - The Mad King

WARRIOR PATH - The Mad King

Δυο χρόνια πέρασαν από το καλό ντεμπούτο των Ελλήνων, κατά κύριο λόγο, WARRIOR PATH. Μια κυκλοφορία που μας άφησε με πολύ καλές εντυπώσεις, αλλά άφηνε υποσχέσεις και για ένα εξίσου λαμπρό μέλλον για το συγκρότημα από πλευράς δημιουργίας. Μέσα, λοιπόν, σε αυτό το χρονικό διάστημα τα μέλη της μπάντας, ως αληθινοί πολεμιστές, δεν επαναπαύτηκαν στις δάφνες του ντεμπούτου τους, αλλά κάθισαν κάτω και δημιούργησαν 10 νέες συνθέσεις που εμπεριέχονται στην νέα τους κυκλοφορία με τίτλο «The Mad King». Την κυκλοφορία αυτή έχω την χαρά να σας παρουσιάσω εδώ.

Για όσους δεν έχουν ακούσει το συγκρότημα, πράγμα που μου φαντάζει δύσκολο στην εποχή του διαδικτύου που ζούμε, θα σας πω ότι μουσικά κινούνται κάπου μεταξύ του κλασικού heavy και power metal ήχου. Η παρούσα, λοιπόν, κυκλοφορία δεν διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση από το ντεμπούτο της μπάντας. Οι WARRIOR PATH δίνουν έμφαση στην μελωδία την οποία υπογραμμίζουν με δυνατά ρυθμικά μέρη, ενώ οι συνθέσεις κυμαίνονται από μεσαίες έως γρήγορες ταχύτητες. Επίσης, αν και η θεματολογία του συγκροτήματος είναι επική, δεν θα το χαρακτήριζα ως 100% επικό συγκρότημα. Σαφώς έχει κι αυτά τα στοιχεία σε έντονο βαθμό με κύρια αναφορά του τους MANOWAR, αλλά από την άλλη έχει συνθέσεις που διαθέτουν την αμεσότητα των JUDAS PRIEST ή την ταξιδιάρικη διάθεση των IRON MAIDEN. Κι όμως, ενώ όλα αυτά σου ακούγονται οικεία, από την άλλη σου δίνουν την αίσθηση ότι ακούς μια δουλειά που έχει το δικό της προσωπικό ύφος. Ουσιαστικά οι WARRIOR PATH καταφέρνουν να μετουσιώσουν τις επιρροές τους σε κομμάτι τους δικού τους προσωπικού στυλ. Πραγματικά μου αρέσει πολύ αυτό, όταν δηλαδή μια μπάντα σε κάνει να απολαμβάνεις την μουσική της αλλά και ταυτόχρονα σου δίνει κίνητρο να ακούσεις τα συγκροτήματα που την επηρέασαν.

Στα φωνητικά, επίσης, θα βρούμε έναν τραγουδιστή που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στον κόσμο του heavy/power metal ήχου, ειδικά λόγω των δουλειών του με τους LOST HORIZON (αλήθεια που χάθηκαν αυτοί;). Δεν είναι άλλος από τον Ethereal Magnanimus η πιο γνωστός με το καθημερινό του όνομα ως Daniel Heiman. Με χαρά, λοιπόν, διαπίστωσα ότι η απόδοση του είναι στα ίδια ψηλά επίπεδα όπως ήταν επί εποχής  LOST HORIZON. Μια φωνή γεμάτη ενεργητικότητα και πάθος. Μάλιστα αυτή η DIO χροιά που δίνει σε κάποιες από τις ερμηνείες του εδώ κάνουν το επικό στοιχείο του δίσκου ακόμη πιο έντονο.

Η παραγωγή του δίσκου είναι καθαρή και δυναμική. Αφήνει χώρο να ακουστούν όλοι οι μουσικοί και είναι αρκούντως ισορροπημένη αποφεύγοντας τις υπερβολές και τους φτηνούς εντυπωσιασμούς. Είναι η παραγωγή που αναδεικνύει τόσο την αμεσότητα των συνθέσεων, όσο και την ικανότητα του κάθε μουσικού που συμμετέχει στην κυκλοφορία αυτή.

Τέλος, θα σταθώ στο πολύ όμορφο εξώφυλλο που ταιριάζει απόλυτα με την όλη θεματολογία του άλμπουμ και φυσικά θα δείχνει πολύ ωραίο σε μπλουζάκι.

Οι WARRIOR PATH, λοιπόν, με την δεύτερη κυκλοφορία τους αποδεικνύουν ότι έχουν λόγο ύπαρξης στον heavy/power metal ήχο. Καταφέρνουν να μας δώσουν έναν δίσκο κλασσικού heavy/power metal που γίνεται όλο και πιο σπάνιο στις μέρες μας. Πετυχαίνουν δε να ακουστούν ταυτόχρονα νοσταλγικοί, αλλά και γεμάτοι φρέσκες ιδέες. Μάλιστα πιστεύω ότι ο ήχος τους μπορεί να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και να φέρει κοντά τόσο οπαδούς της Αμερικάνικης όσο και της Ευρωπαϊκής power metal σκηνής.

Copyright 2021. All Right Reserved.