ARRAYAN PATH ΝΙΚΟΛΑΣ ΛΕΠΤΟΣ & ILLUSORY ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Με αφορμή την επικείμενη συνύπαρξη τους στη σκηνή του Remedy το βράδυ του Σαββάτου 10 Μάρτη μιλήσαμε με τους δύο frontmen των Arrayan Path & Illusory, Νικόλα Λεπτό και Δημήτρη Θεοδώρου. Οι δύο τραγουδιστές μας δίνουν όλες τις πληροφορίες για τα συγκροτήματά τους, τα επερχόμενα σχέδιά τους καθω και τι να περιμένουμε από αυτούς στη σκηνή του Remedy. Διαβάστε παρακάτω τι μας είπαν. 

ARRAYAN PATH Νικόλας Λεπτός (συνέντευξη στο Λάμπρο Πανέτα)
METALZONE.GR-Έχουν περάσει 4 μήνες από την κυκλοφορία του ‘Dawn Of Aquarius’. Ποιες είναι οι αντιδράσεις που λάβατε μέχρι τώρα από τον Τύπο και τους οπαδούς;
Μέχρι στιγμής ο δίσκος πάει πολύ καλά και οι αντιδράσεις ήταν θετικές. Φυσικά δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τους πάντες. Νοιώθουμε ότι ξεπεράσαμε τον εαυτό μας συνθετικά και κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτός ο δίσκος θα γίνει κλασικός και θα μνημονεύεται ως ένας από τους καλύτερους μας δίσκους η αν θα “ξεθωριάσει”. Θέλω να πιστεύω το πρώτο!

METALZONE.GR-Ποια ήταν η διαδικασία δημιουργίας του δίσκου και πόσο καιρό χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί;
Ο δίσκος γράφτηκε και ηχογραφήθηκε σχετικά γρήγορα. Ίσως πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο δίσκο μας. Βοήθησε και το γεγονός ότι δούλεψαν όλα τα παιδιά παράλληλα.

METALZONE.GR-Ο δίσκος έχει σαν κεντρικό θέμα την ινδική θεά Κάλι. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την συγκεκριμένη θεματολογία;
Αυτή είναι η ελευθερία που σου παρέχει το μεταλ. Μπορείς να γράψεις για οποιοδήποτε θέμα θέλεις και να μην έχεις wtf αντιδράσεις χαχα. Κατά τα ‘άλλα, μας αρέσει η ιστορία και η μυθολογία όλων των χωρών.

METALZONE.GR-Και μια δύσκολη ερώτηση; Υπάρχει κάποιο κομμάτι του δίσκου που να θεωρείς λίγο περισσότερο αγαπημένο σου;
Αν και αλλάζει κάθε μήνα, το “The Hundred names of Klai Ma”, πιστεύω θα είναι από αυτά που φα αναφέρονται από τον κόσμο ακόμα και σε 10 χρόνια από τώρα. Είναι ότι πιο Arrayan Path θα μπορούσαμε να γράψουμε.

bddddad8eeb01fc98a40503c7ca4463f_L_0.jpg

METALZONE.GR-Έχουν περάσει πολλά χρόνια από το ξεκίνημα των Arrayan Path στα τέλη των 90’s. Τι όραμα είχες τότε για αυτή την προσπάθεια; Σκεφτόσουν ότι θα έφταναν εδώ που είναι σήμερα;
Νομίζω πως όχι. Ήξερα πως κάποια στιγμή ήθελα να γράψουμε κάποιους δίσκους και να παίζουμε ζωντανά την μουσική μας αλλά όχι ότι θα είχαμε τόσα άλμπουμ και θα μέναμε τόσο έντονα στην συνείδηση του κόσμου. Και να ξέρεις ότι δουλέψαμε πολύ σκληρά και θα ήθελα εδώ να ευχαριστήσω τους μουσικούς που ήταν δίπλα μου γιατί ξέρω πως τους ταλαιπώρησα κάποιες φορές με την εργασιομανία μου. Όμως πιστεύω πως και αυτοί τώρα νοιώθουν περήφανοι για την μουσική που γράψαμε. Και θα έχει και συνέχεια!

METALZONE.GR-Ποια είναι τα άμεσα σχέδια των Arrayan Path? Υπάρχει κάποια περιοδεία εν όψει για την προώθηση του δίσκου;
Περιοδείες δεν κάνουμε γιατί προτιμούμε το budget μας να το επενδύουμε σε νέα μουσική. Αλλά σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες ζωντανές εμφανίσεις και φυσικά έχουμε ήδη ηχογραφήσει και το επόμενο άλμπουμ που είναι τώρα στο στάδιο μίξης.

METALZONE.GR-Πέρα από τους Arrayan Path έχεις κάποιο άλλο προσωπικό project ή ιδέες που θα ήθελες να υλοποιήσεις; Επίσης, υπάρχει περίπτωση να ακούσουμε κάποτε νέο υλικό απo τους Astronomikon?
Έχω αρκετές ιδέες για διάφορα projects αλλά με την φόρα που πήραν οι AP δεν υπάρχει χρόνος προς το παρόν. Υπάρχει νέο υλικό από τον Παρη Λάμπρου για Astronomikon αλλά δεν ξέρω πότε θα βγει άλμπουμ, ούτε καν αν θα είμαι εγώ ο τραγουδιστής χαχα.

METALZONE.GR-Ως γνωστόν είσαι επίσης ο τραγουδιστής των θρυλικών Warlord. Υπάρχουν νέα από το στρατόπεδο της μπάντας; Σχεδιάζετε κάποια νέα κυκλοφορία ή εμφανίσεις;
Έχει ήδη ανακοινωθεί από την εταιρία Frontier Records πως η μπάντα θα κυκλοφορήσει κάτι το 2018. Όμως δεν έχει προχωρήσει ακόμα η σύνθεση των κομματιών αν και ξέρω πως οι 2 πυλώνες των Warlord έχουν αρχίσει να ανταλλάζουν ιδέες. Πιστεύω ότι πρέπει να βγει νέο άλμπουμ πριν γίνουν άλλες ζωντανές εμφανίσεις.

METALZONE.GR-Τέλος, τι να περιμένουν όσοι θα έρθουν στις 10 Μαρτίου στο Remedy?
Ανελέητο headbanging! Σας περιμένουμε εκεί μπροστά! Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε την μπάντα ILLUSORY για την οργάνωση της όλης φάσης!

25158200_1268700513234236_1647100880136634987_n.jpg

ILLUSORY Δημήτρης Θεοδώρου (συνέντευξη στην Έλενα Μιχαηλίδου)
METALZONE.GR-Δύο χρόνια μετά το Pollysylabic και μετά από αρκετές ζωντανές παρουσιάσεις του άλμπουμ κρίνεις ότι τελικά πρόκειται για μια επιτυχημένη κυκλοφορία;
Γειά σου, Έλενα! Σε ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Για εμάς το ‘Polysyllabic’ ήταν μια συνθετική επιτυχία από τις πρώτες μέρες των ηχογραφήσεων. Μιλώντας απολύτως ρεαλιστικά και με βάση το μέγεθος της σκηνής μας, σίγουρα τα πήγε πάρα πολύ καλά, τόσο στην απήχηση που είχε στον κόσμο όσο και στις κριτικές του Τύπου. Παρόλα αυτά ο χρόνος θα δείξει το πραγματικό του μέγεθος.

METALZONE.GR-Έχοντας πλέον την εμπειρία της προώθησης του δεύτερου άλμπουμ, που είχατε περισσότερες ελευθερίες αναφορικά με τις επιλογές σας από τη δισκογραφική, ποιες είναι οι σκέψεις για το πρώτο άλμπουμ;
Σίγουρα τα πράγματα για την προώθηση του ‘The Ivory Tower’ δεν πήγαν όπως έπρεπε ή όπως περιμέναμε… Και ως γνωστόν, δεν ήταν δικιά μας η ευθύνη. Παρόλα αυτά, λίγο πριν τη κυκλοφορία του ‘Polysyllabic’, κάναμε αρκετές κινήσεις για την προώθηση του ντεμπούτου μας και πραγματικά νιώσαμε πολύ ωραία γι’ αυτό. Η επόμενη μέρα μας βρήκε πιο έμπειρους και έτοιμους για να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε παρόμοια κατάσταση.

28276404_1544835722237379_4673784543571394841_n.jpg
METALZONE.GR-Σε μια εβδομάδα θα εμφανιστείτε μπροστά στο Αθηναϊκό κοινό αυτή τη φορά μαζί με μια από τις πιο διακεκριμένες μπάντες της Κύπρου Arrayan Path. Τι να περιμένουμε καταρχήν από εσάς;
Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία. Οι Arrayan Path είναι μια πολύ αγαπημένη σε εμάς μπάντα. Είμαστε έτοιμοι και σε πολύ καλή κατάσταση και ελπίζουμε σε ένα εξαιρετικά δυνατό Live.

METALZONE.GR-Ετοιμάζετε κάποια συνύπαρξη έκπληξη;
Δυστυχώς λόγω του μικρού stage δεν θα μπορέσουμε να έχουμε μαζί μας τη χορωδία των Voice Box ή κάποιον άλλο καλεσμένο από το album. Η μόνη σίγουρη συμμετοχή είναι αυτή της Μαργαρίτας Παπαδημητρίου, η οποία θα με συνοδεύσει σε τρία κομμάτια.

METALZONE.GR-Να περιμένουμε μια αντίστοιχη συναυλία στην Κύπρο με εσάς και τους Arrayan Path?
Δεν έχουμε κανονίσει κάτι ακόμα, αλλά σίγουρα το σκεφτόμαστε αμφότεροι.

METALZONE.GR-Τι σετ λιστ να περιμένουμε;
Θα παρουσιάσουμε το μεγαλύτερο μέρος του ‘Polysyllabic’ και σίγουρα κάποια κομμάτια από το ‘The Ivory Tower’.

METALZONE.GR-Ετοιμάζετε καινούριο υλικό για επόμενο άλμπουμ; Μπορείς να μας δώσεις κάποιες λεπτομέρειες;
Ναι, για την ακρίβεια εδώ και λίγους μήνες είμαστε στο studio μας και ηχογραφούμε το τρίτο album. Είμαστε στη μέση των ηχογραφήσεων και όλα πάνε πολύ καλά! Ο επόμενος δίσκος θα έχει σίγουρα τη ταυτότητα των Ivories, θα είναι λιγότερο Prog και περισσότερο Heavy.

METALZONE.GR-Έχετε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία; Δισκογραφική θα είναι η ίδια;
Προχωράμε με συγκεκριμένο πρόγραμμα, με σκοπό να είμαστε συνεπείς στις κυκλοφορίες μας. Εκτός απροόπτου λοιπόν, λογικά θα είμαστε έτοιμοι κοντά στο καλοκαίρι. Όσον αφορά τη δισκογραφική, είναι πολύ νωρίς για να σου απαντήσω.

METALZONE.GR-Πρόσφατα κάνατε μια συναυλία στο Αγρίνιο. Πως ήταν αυτή η εμπειρία;
Ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία! Η ομαδάρα του Metal Union πραγματικά κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά, τόσο στην οργάνωση όσο και στη θερμή συμμετοχή της κατά τη διάρκεια του Live.

METALZONE.GR-Να περιμένουμε επόμενες ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος;
Μετά το Live στο Remedy το πρόγραμμα μας θέλει κλεισμένους στο studio για τη συνέχεια των ηχογραφήσεων του επόμενου album. Βέβαια, οτιδήποτε παρουσιαστεί στο τομέα των Live και μας ενδιαφέρει, θα το αρπάξουμε.

25353910_1480007798720172_8802334240132034251_n.jpg

METALZONE.GR-Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στους αναγνώστες του Metalzone.gr;
Πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσουμε το ίδιο το MetalZone και εσένα προσωπικά Έλενα, για όλη τη στήριξη που έχουμε λάβει. Περιμένουμε τους αναγνώστες σας στο Remedy. Εδώ και περίπου ενάμιση μήνα τρέχει η προπώληση για το Live. Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήριο τους, όλες οι λεπτομέρειες αναγράφονται στο παρακάτω link.
https://www.facebook.com/events/1538123812968078/
Shine On The Ivories!

Copyright 2023. All Right Reserved.