Sodom - Sodom

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΟΜΏΝΥΜΟ SODOM

Ήρθε η ώρα για ένα Sodom δίσκο. Είκοσι έξι χρόνια μετά την ίδρυση τους και δέκα ολοκληρωμένους δίσκους και αφού πια έχουν φτάσει στον ενδέκατο studio full length, πέρα από τις live και ep κυκλοφορίες, το ‘’Sodom’’ κυκλοφορεί, μέσω της Steemhammer, στις 21 του Απρίλη του 2006. Πριν λίγο καιρό είχαν κυκλοφορήσει και ένα box set με τίτλο το όνομα τους. Όπως είπε σοφά ο Tom Angelripper μετά από πάνω από είκοσι πέντε χρόνια στον ακραίο ήχο μπορούμε να βαφτίσουμε τον δέκατο δίσκο μας ‘’Sodom’’. Εντάξει, δεν ήταν τα ακριβή λόγια του, αλλά αυτή είναι η ουσία. Το ‘’Sodom’’ διαδέχτηκε το καλό ‘’M – 16’’ του 2001.

Μια αντιστοιχία από θανατηφόρα όπλα στην φωτογραφία του slip case και ένας απόκοσμος τύπος από τους τότε μελλοντικούς εφιάλτες, που τώρα είναι εδώ, να σκορπάει φωτιά και ατσάλι με αυτά τα όπλα, στο εσωτερικό εξώφυλλο. Τυπικά Sodom πράμματα δηλαδή. Πόσο πιο Sodom να γίνει. Αυτή η φωτιά και το ατσάλι σκορπίζονται παντού με το που σκάει το πρώτο riff στο ‘’Blood On Your Lips’’ που ανοίγει έτσι βάναυσα το ‘’Sodom’’. Μαζί με την σχεδόν ειρωνική, εδώ, φωνή του Angelripper μας βάζουν στο κλίμα. Η σχεδόν heavy, αρχή του ‘’Wanted Dead’’ βγάζει στον thrash ορυμαγδό που μας υπόσχονται σε κάθε κυκλοφορία τους. Εδώ έχουμε ένα σφυρί να χτυπάει αλύπητα πάνω μας από τα πρώτα δευτερόλεπτα του ‘’Sodom’’. Ένα Sodom line up φωτιά και φως συνάμα. Πέρα από την ψυχή και μαγκιά του Tom Angelripper πέρα από το songwriting, το μπάσο και την φωνή έχουμε τον χαμογελαστό πυρπολητή Bernemann στην κιθάρα και τον εργατικό όσο και φασαριόζικο Konrad "Bobby" Schottkowski στα τύμπανα. Μια ‘’χαρούμενη μελωδία μας ξυπνάει από τον αιώνιο λήθαργο ‘’Buried in the Justice Ground’’. Και έτσι πάμε στο ‘’χιτάκι’’ της εδώ φάσης, το καταιγιστικό ‘’City Of God’’. Κομματάρα που χαιρόμαστε συχνά στα live set list τους και θα το ξανά γουστάρουμε ΣΥΝΤΟΜΑ. Στα ‘’Bibles and Guns’’, ‘’Axis of Evil’’ ακούμε τους Sodom του μέλλοντος, με έναν ήχο που θα μας δίνουν συχνά στους επόμενους δίσκους και έχει κάπως διχάσει τους οπαδούς. Το ‘’Lords of Depravity’’ πέρα από αγνό και αγριεμένο thrash είναι και η τιτλάρα που θα βαφτίσει στην αμαρτία τις δυο φανταστικές dvd κυκλοφορίες τους με την ιστορία τους και άλλα θαυμαστά έργα τους. Στο ‘’Lay Down the Law’’ πιάνω και μικρές Metallica κιθαριστικές ιδέες μέσα στην σοδομική αγριάδα, μια Sodom αγριάδα που έρχεται κατά πάνω μου στο ‘’Nothing To Regret’’. Στα ‘’No Captures’’ και την κομματάρα ‘’The Enemy Inside’’ ακούμε μια πιο μελωδική thrash εκδοχή των Sodom έτσι ώστε όχι μόνο να μην ενοχλεί, αλλά τουλάχιστον στα αυτιά μου να ακούγεται και ιδιαίτερα καλή.

Και κάπως έτσι οι Sodom με το ‘’Sodom’’ μας ξανά συστήθηκαν. Νομίζω ότι είναι ένας must have δίσκος από όλους τους Sodomιμένους οπαδούς και όχι μόνο.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.