CRASHDIET - Rest In Sleaze

Crashdïet ‎– Rest In Sleaze

Οι Crashdïet (τελίτσες σημαίνει βαθιές επιρροές από Mötley Crüe)  δημιουργήθηκαν το 2000 και αδιαμφισβήτητα είναι από τις πιο σημαντικές μπάντες του Hair / Glam Metal της γενιάς μας. Το ντεμπούτο ‘’Rest In Sleaze’’  των Σουηδών κυκλοφόρησε το 2005 και μετά από δεκαπέντε χρόνια μπορούμε να μιλάμε πλέον για ένα ιστορικό δίσκο στο είδος. Είναι ο μοναδικός δίσκος με το ιδρυτικό μέλος, κιθαρίστα και τραγουδιστή David Hellman (Dave Lepard) ο οποίος κρεμάστηκε στο διαμέρισμα του ένα χρόνο αργότερα. Τα υπόλοιπα τρία μέλη της μπάντας (οι οποίοι μπήκαν στη μπάντα το 2002) αποφάσισαν να συνεχίσουν το συγκρότημα με το ίδιο όνομα, έχοντας την έγκριση της οικογένειας του Dave. Νέος τραγουδιστής των Crashdïet o Olli Herman Kosunen (Reckless Love) γνωστός και ως H. Olliver Twisted (άλλη μεγάλη επιρροή της μπάντας οι Twisted θεοί Sister). Από τότε έχουν κυκλοφορήσει άλλους τρεις όμορφους δίσκους και έναν τέταρτο (Rust) να βγαίνει το 2019 με νέο τραγουδιστή (Gabriel Keyes).

Στο ντεμπούτο ο 24χρονος τότε Lepard τραγουδάει μόνο. Όμως με όλη του την ψυχή και το πάθος. Με όλη τη ενέργεια που χαρακτηρίζει έναν  σχεδόν έφηβο νέο. Υπογράφει σε όλη την μουσική (με κάποια βοήθεια από τον Sweet-κιθάρα) και τους στίχους. Οι Crashdïet του ‘’ Rest In Sleaze’’ είναι ο ίδιος ο Dave Lepard και τίποτα λιγότερο. Και όμως η κατάθλιψη είναι μια ύπουλη αρρώστια που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να διανοηθούν. Έσφιξε το λουρί γύρω από το λαιμό του ενώ η μουσική του άρχισε να κερδίζει έδαφος και εκτός Σουηδίας και να βρίσκει θέση σε charts. Τίποτα από αυτά δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει την έσω, δυστυχισμένη ζωή του. Το αντίθετο της μουσικής του δηλαδή που είναι απείρως πιο κεφάτη και διασκεδαστική. Όπως μας (τους) την έμαθαν οι ΜΕΓΑΛΕΣ μπάντες των 80ς.

Φαντασία και διασκέδαση. Ρυθμικά κουνήματα α λα Def Leppard, αλητεία Mötley Crüe, επιμεταλλοσύνη από Twisted Sister και όλα αυτά φιλτραρισμένα σε Σουηδική έκδοση που σημαίνει ότι εκτελεστικά είναι σε υψηλό επίπεδο. Επαναστατικοί στίχοι από νεαρούς που θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους όπως αυτοί αρέσκονται. Και το δηλώνουν εμφανισιακά, εκτελεστικά, ηχητικά, στιχουργικά.  Τραγουδάρες σαν το ‘’ Riot In Everyone’’ θα είναι κομμάτι κάθε μουσικού πάρτυ που θα λαμβάνει χώρα παγκοσμίως είτε σε κλειστό μπαρ είτε σε πισίνα. Κολλημένος με τις μελωδίες; Εδώ είσαι.  Ταχύτητα τροχιάς, Old School τσαμπουκάς, ανεβαστικές αρμονίες που σε πείθουν προς την κατάποση αλκοόλ και συνουσιών. Δημιουργίες του μυαλού που γίνονται πραγματικότητα χάρη στην κάψα τους να ξεκαυλώσουν παίζοντας μουσική. Δανείζοται αλλά δεν κλέβουν, τιμούν. Ένα riff α λα Guns’n; Roses στο ‘’ Breakin' The Chainz’’, ένα ρυθμικό κούνημα α λα  Mötley Crüe στο ‘’ Needle In Your Eye’’, ένα riff α λα Twisted Sister στο ‘’ Out Of Line ‘’, μια φωνητική μελωδία  α λα Def Leppard στο ‘’ Straight Outta Hell ‘’. Ξαναγεννημένη μουσική για να εξιτάρει ορδές νέων οπαδών που η σύλληψη τους (σαν έμβρυα) έγινε τις εποχές που οι ΠΑΛΑΙΟΙ δίδασκαν. Νέα μουσική για νέους ανθρώπους.

Το μονοπάτι της καλοπέρασης σας οδηγεί στο  ‘’Rest In Sleaze’’ . Ζούνε δυνατά, παίζουν αντίστοιχα. Ξεπλένουν τις αμαρτίες της ημέρας με riffs, ρυθμούς, σόλο και κραυγές, τα συστατικά του rock ‘n’ roll.  Ένα φανταχτερό ηχητικό θαυματάκι που δεν σπαταλά ούτε δευτερόλεπτο σε επαναλήψεις, σε επιδείξεις, σε αχρείαστα πράγματα. Βάζεις να παίξει το ‘’ Out Of Line’’ και αφήνεις το κορμί σου να ταλαντευτεί στους ρυθμούς του, να σε ζαλίσει με τις μελωδίες του. Το ερωτιάρικο ‘’ It's A Miracle’’ υπάρχει και σε οπτικό υλικό και σε κάνει να απορείς πως χάθηκε αυτή η ψυχή που είχε τόσο ενέργεια μέσα της. Ουρλιάζουμε μαζί τους και αναμφίβολα νιώθουμε καλύτερα μετά. Μια από τις πολλές ψυχοθεραπευτικές πλευρές την μουσικής μας.

 

 

Copyright 2022. All Right Reserved.