ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ REFLECTION ΜΕ ΤΟ CHILDREN OF WAR

Το MetalZone προβάλλει σε αποκλειστικότητα το νέο lyric video των Reflection, του ιστορικού ελληνικού Epic Metal συγκροτήματος. Το lyric video αφορά το "Children of War", ενός τραγουδιού που προέρχεται από το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος "The Fire Still Burns" του 1999. Το συγκρότημα επαναηχογράφησε το τραγούδι αυτό με την τωρινή σύνθεση του, η οποία είναι υπεύθυνη για το πρόσφατο, πολύ επιτυχημένο "Bleed Babylon Bleed". Η κυκλοφορία του lyric video αποτελεί έκπληξη, καθώς το συγκρότημα δεν είχε δείξει καμία πρόθεση για κάτι τέτοιο μέχρι τώρα.

Αντίθετα, σε πρόσφατη συνέντευξη είχαν αναγγελθεί σχέδια να επαναηχογραφηθεί το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας "Οδύσσεια". . Η αναπάντεχη αυτή κυκλοφορία ήταν η αφορμή το MetalZone να επικοινωνήσει με τα μέλη της μπάντας για να δώσουν λεπτομέρειες για αυτή την εξέλιξη.

Ο Στάθης Παυλάντης, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Reflection, αφηγείται σχετικά: "Κάναμε πρόβα για την εμφάνισή μας για το Up The Hammers Warm Up Show και ξαφνικά ο Γιώργος, ο αδερφός μου, λέει 'Παιδιά το πιστεύετε; Είναι 20 χρόνια από την κυκλοφορία του 'The Fire Still Burns'. Γελάσαμε όλοι εκείνη τη στιγμή και -μάλλον αυθόρμητα- άρχισα να παίζω στην κιθάρα τις πρώτες συγχορδίες του 'Children of War'. Κάπως έτσι μας ήρθε η ιδέα να επανηχογραφήσουμε το τραγούδι, για να δείξουμε ότι είκοσι χρόνια μετά η φλόγα παραμένει άσβεστη μέσα μας." Η επανηχογράφηση βέβαια δεν έγινε εν μια νυκτί. Ο Γιώργος Θωμαϊδης, τραγουδιστής των Reflection έπρεπε να μάθει τους στίχους και όλοι οι υπόλοιποι να θυμηθούν τα μέρη τους.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Θωμαϊδης: "Να σου πω την αλήθεια εκείνο το βράδυ εγώ έμεινα άναυδός πως οι υπόλοιποι πορώθηκαν με το τραγούδι. Εγώ δεν ήμουν στο συγκρότημα πριν από 20 χρόνια, αλλά μπορώ να δω πόσο ενθουσιάζεται ο κοσμος όταν παίζουμε τραγούδια εκείνης της εποχής. Η όλη ηχογράφηση ήταν πολύ διασκεδαστική. Αν με ρωτήσεις το 'Childen of War' είναι ένα κατάφορα αδικημένo τραγούδι που πολύς κόσμος αγνοεί, γιατί δεν το ακούει συχνά στα live μας." Όμως δεν παύει να είναι ένα τραγούδι που το συγκρότημα λατρεύει.

Ο Γιάννης Λιτινάκης, μπασίστας, λέει: "Συμφωνώ με τον Γιώργο. Είναι κρίμα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, καθώς η διάρκειά του είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Είναι ένα πολύ heavy και επικό τραγούδι. Εμένα μου θυμίζει ένα μείγμα Solitude Aeturnus με Manowar που αφήσει μια επίγευση Black Sabbath, εποχής Dio".

Ο Γιώργος Παυλάντης, drummer, παρεμβαίνει: "Μην ξεχνάς τις παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες στην αρχή. Είναι, κατα κάποιο τρόπο, το σήμα κατατεθέν του πρώτου άλμπουμ. Ήμουν εκεί και θυμάμαι τον Στάθη με το Χρήστο (Κάππα, αρχικός τραγουδιστής, τώρα τραγουδιστής των Achelous) να τρελαίνονται με αυτά. Είκοσι χρόνια είναι πολλά, δεν καταλαβαίνεις πως περνάνε, αλλά αυτή η ηχογράφηση μας έδωσε την ευκαιρία να θυμηθούμε εκείνες τις ημέρες." Άπολαύστε λοιπόν το "Children of War" με τη νέα σύνθεση της μπάντας. Οι Reflection εμφανίζονται ζωντανά στο Crow Club την 1η Ιουνίου μαζί με τους Achelous και τους Dead Planet.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.