ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ NIGHTWISH Ο MARCO HIETALA

Σαν βόμβα έσκασε σήμερα η ξαφνική αποχώρηση του Marco Hietala από τους Nightwish, με μια μακροσκελή ανακοίνωση που έκανε ο ίδιος μέσα από την σελίδα του στο Facebook. Ο μπασίστας και τραγουδιστής των Nightwish ήταν μέλος τους από το 2001 όταν και αντικατέστησε τον Sami Vanska.

Στην ανακοίνωσή του ο Hietala αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αποχωρεί τόσο από τους Nightwish όσο και από τον δημόσιο βίο γενικότερα, υποδεικνύοντας σαν κύρια αιτία της αποχώρησής του την ολοένα και αυξανόμενη πίεση από την ζωή μέσα στην μουσική βιομηχανία αλλά και τις στρεβλώσεις που παρουσιάζει ο χώρος. Αναφέρει επίσης ότι την χρονιά που πέρασε και κατά την οποία αναγκάστηκε να παραμείνει σπίτι, σκέφτηκε αρκετά και κατέληξε ότι χρειάζεται κάποιο νέο κίνητρο για να γράψει μουσική και να δημιουργήσει, υπενθυμίζοντας μας ταυτόχρονα κάτι το οποίο είχε γράψει και στο βιβλίο του, ότι δηλαδή πάσχει από χρόνια κατάθλιψη, κάτι το οποίο ισχυρίζεται θα έβαζε σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο όσο και τους γύρω του αν συνεχίσει με τους τρέχοντες ρυθμούς.

Ο Hietala συνεχίζει λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τους Nightwish και τον Tuomas Holopainen και καταλήγει με την παράκληση προς τα Μέσα, τους μουσικούς κ.λ.π. να μην επικοινωνήσουν μαζί του για οποιοδήποτε λόγο για την επόμενη χρονιά, χαριτολογώντας ότι ο μόνος που εξαιρείται είναι ο παιδικός του ήρωας Tony Iommi. Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του Hietala εδώ.

5e38999a18e5f9214d23283d_Nightwish2020a_0.jpg

Οι Nightwish από την μεριά τους εξέδωσαν μια λιτή ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής: «Η παραίτηση του Marco μας φέρνει στη θέση να πάρουμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Μετά από πολλή σκέψη αποφασίσαμε ομόφωνα να πραγματοποιήσουμε την επερχόμενη παγκόσμια περιοδεία μας Human. :II: Nature. όπως είχε προγραμματιστεί αλλά με έναν session μπασίστα. Σεβόμαστε την απόφαση του Marco και του ευχόμαστε τα καλύτερα. Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε περαιτέρω».

Copyright 2024. All Right Reserved.