15 XΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ DIMEBAG DARRELL

DIMEBAG ( GUITAR SOLO ) 1-15-90

Η σημερινή Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, σηματοδοτεί την 15η επέτειο από το θάνατο του"Dimebag" Darrell Abbott, κιθαρίστα των PANTERA και των DAMAGEPLAN. Ο Abbott, ένας από τους πιο αγαπητούς μουσικούς στον σκληρό ήχο, πυροβολήθηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας των DAMAGEPLAN το 2004 στο κλαμπ Alrosa Villa στο Κολόμπους του Οχάιο από τον 25χρόνο πρώην ναυτικό Nathan Gale. Ο Gale δολοφόνησε συνολικά τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλα τρία, πριν σκοτωθεί από τον αστυνομικό James D. Niggemeyer, ο οποίος έφτασε στη σκηνή λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν τότε, ο Gale φαινόταν να στοχεύει σκοπίμως στον Abbott, οδηγώντας σε εικασίες ότι ο νεαρός άνδρας, ο οποίος είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας, είχε μανία εναντίον του Abbott και του αδελφού του, ντράμερ Vinnie Paul, για τη διάσπαση των PANTERA το 2002.

Ο Abbott και ο Paul ίδρυσαν τους PANTERA στα μέσα της δεκαετίας του 1980 στο Τέξας. Το συγκρότημα κατέγραψε τέσσερα ανεξάρτητα άλμπουμ πριν το (αμφιλεγόμενο για πολλούς) "Cowboys From Hell", του 1990 που τους εισήγαγε σε έναν βαρύτερο (και πιο ξερό) ήχο. Το "Far Beyond Driven" του 1994 έκανε το ντεμπούτο του στο Νο 1 του Billboard 200.

Το γκρουπ διασπάστηκε το 2002 μετά την αποχώρηση του τραγουδιστή Philip Anselmo. Οι Dime και η Vinnie, ανασυντάχθηκαν με τους DAMAGEPLAN, κυκλοφορώντας το ντεμπούτο τους άλμπουμ "New Found Power" τον Φεβρουάριο του 2004. Η μπάντα ήταν σε περιοδεία για να υποστηρίξουν τον δίσκο κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.

Ο τρόπος θανάτου του Abbott εξακολουθεί να είναι από τους χειρότερους και πιο άδικους στην κοινότητα του σκληρού ήχου. Ήταν γνωστός για τη φιλοξενία, τη φιλία και τη διάθεσή του, αλλά και για το δυναμικό στυλ παιξίματος του.

Γιώργος Πετρουλάκης

Copyright 2024. All Right Reserved.