CHUCK BILLY (TESTAMENT): ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΕΟ ΔΙΣΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Chuck Billy, frontman των Testament αποκάλυψε ότι τα επερχόμενα shows για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία των Slayer στην οποία οι Testament και οι Anthrax είναι ειδικοί καλεσμένοι, θα είναι και οι τελευταίες εμφανίσεις των Testament για την προώθηση του Brotherhood Of The Snake του 2016, καθώς η μπάντα θέλει αφοσιωθεί στην δημιουργία νέου υλικού για μια κυκλοφορία νέου δίσκου μέσα στο 2019.

Μιλώντας γενικότερα για την δημιουργική διαδικασία στην μπάντα, ο Billy είπε: «Ο Eric (Peterson, κιθάρα) και εγώ είμαστε ακόμα οι κύριοι συνθέτες στους Testament, αλλά φυσικά είμαστε πολύ ανοιχτοί σε οτιδήποτε μπορεί να φέρουν σαν ιδέα οι υπόλοιποι. Ο Eric βγάζει όλα αυτά τα απίστευτα riffs και εγώ γράφω τους στίχους. Δουλεύουμε μαζί μέχρι να βγεί ο βασικός σκελετός του κομματιού και μετά πάμε στις λεπτομέρειες μέχρι να είναι ολοκληρωμένο. Μετά, το να έχουμε και τους Alex (Skolnick, κιθάρα), Steve (DiGiorgio, μπάσο), και Gene (Hoglan, τύμπανα) να προσθέτουν και το δικό τους ταλέντο, είναι απλά τρελό!

Περιμένουμε μέχρι να τελειώσουμε τις ζωντανές εμφανίσεις για να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε νέα κομμάτια, να μοιραζόμαστε ιδέες, να κάνουμε demo και τα λοιπά. Όταν είσαι στη σκηνή κάτω από ζεστά φώτα, δίνοντας πολύ δυνατά shows των 100 λεπτών για τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, τότε είσαι διαλυμένος. Όταν έχεις ρεπό, έχεις ρεπό! Συνήθως μετά τις συναυλίες δεν έχει μείνει και πολλή αδρεναλίνη οπότε όλοι προτιμούν να ξεκουράζονται στο ξενοδοχείο τους. Σε αυτή την περιοδεία, όταν παίζουμε μαζί και με τους Slayer καταλήγουμε να παίζουμε αρκετά μικρότερο set, οπότε καταλήγουμε με περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και προγενέστερες κουβέντες του κιθαρίστα Eric Peterson ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει ότι έχει ξεκινήσει την δημιουργία για τον διάδοχο του Brotherhood of The Snake. Όπως είπε: «Είναι όπως και την προηγούμενη φορά. Αυτή τη στιγμή αποθηκεύω riffs και μαζεύω ιδέες. Κάποιες από αυτές είναι στο τηλέφωνό μου, κάποιες στο Logic μου (πρόγραμμα studio ηχογραφήσεων) και πολλές είναι στις σημειώσεις μου. Συνήθως λέω “ά, θα το θυμάμαι αυτό” και την επόμενη μέρα λέω “γαμώτο, πώς πήγαινε αυτό;” Αυτό που κάνω τώρα αν έχω μια ιδέα είναι να βγάζω το κινητό μου, να γράφω ένα φωνητικό memo μαζί με σημειώσεις και να το στέλνω σε mail. Φαίνεται ότι δουλεύει καλά, γιατί όταν το ξανακοιτάω ένα μήνα μετά λέω “ά να, εκεί ήταν”. Βλέπω τις σημειώσεις μου και ακούω μια μικρή λεπτομέρεια κάπου. Αυτό μου συμβαίνει σε όλη μου τη ζωή. Από τα δάχτυλά μου έχουν περάσει πολλά riffs τα οποία θα μας είχαν πάει σε ένα άλλο επίπεδο αλλά τα ξέχασα. Δεν μπορώ να το ξέρω με σιγουριά βέβαια αυτό αλλά θυμάμαι ότι ήταν πολύ καλά. Καμιά φορά ονειρευόμουν ένα κομμάτι, με τα φωνητικά και με όλα και όταν ξυπνούσα το θυμόμουν αλλά όταν σηκώνομαι να κάνω καφέ αρχίζει να ξεθωριάζει!»

Σχετικά με έναν νέο δίσκο ο Peterson είπε ότι θα πρέπει να τον περιμένουμε μέσα στο 2019: «Αυτό βέβαια αν υποθέσουμε ότι δεν θα πάρουμε κάθε ευκαιρία για  περιοδεία που θα μας εμφανιστεί, κάτι με το οποίο συμφωνεί και ο Chuck. Το πλάνο μας ήταν να τελειώσουμε τις ζωντανές εμφανίσεις μέχρι τον Αύγουστο του 2018 και ίσως να μπούμε στο studio μέχρι το τέλος του χρόνου για να βγάλουμε έναν δίσκο μέσα στο 2019. Αλλά ξέρεις, οι Slayer ανακοίνωσαν την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους και μας θέλουν μαζί τους. Φαντάζομαι, εφόσον γίνει αυτό, κάποια πράγματα ίσως καθυστερήσουν λίγο αλλά το αρχικό πλάνο είναι να έχουμε έναν νέο δίσκο μέσα στο 2019. Αυτό το καλοκαίρι είμαστε έτοιμοι για όλα αυτά τα φεστιβάλ στις μεγάλες αγορές αν και δεν θα εμφανιστούμε σε πολλά. Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμαστε να προσπεράσουμε μερικά ώστε να κάνουμε κάποια άλλα πράγματα με την περιοδεία των Slayer”.

Οι Testament θα είναι support στα δύο πρώτα σκέλη της Βορειοαμερικάνικης αποχαιρετιστήριας περιοδείας των Slayer, παρέα με τους Anthrax, τους Lamb Of God και τους Behemoth, οι οποίοι στο δεύτερο σκέλος θα δώσουν την θέση τους στους Napalm Death.

Copyright 2024. All Right Reserved.