K.K. DOWNING: ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ

Ο εκδοτικός οίκος Da Capo Press ανακοίνωσε  την 18η Σεπτεμβρίου σαν την ημερομηνία κυκλοφορίας του βιβλίου Heavy Duty: Days And Nights In Judas Priest. Τι είναι αυτό ακριβώς; Πρόκειται για τα απομνημονεύματα του συνιδρυτή και πρώην κιθαρίστα των Judas Priest Κ.Κ. Downing. Το βιβλίο γράφτηκε σε συνεργασία με τον Σκωτσέζο συγγραφέα και δημοσιογράφο Mark Eglinton, ο οποίος στο παρελθόν έχει συνεργαστεί τόσο με τον Rex Brown των Pantera στο  Official Truth, 101 Proof όσο και με τον AdamNergalDarski των Behemoth στο Confessions Of A Heretic.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη σύνοψη του Heavy Duty: «Οι Judas Priest δημιουργήθηκαν στην βιομηχανική πόλη του Birmingham της Αγγλίας το 1968. Με τον χαρακτηριστικό τους διπλό κιθαριστικό ήχο, το ίματζ με δερμάτινα και καρφιά που καθιέρωσαν και με πωλήσεις σε όλο τον κόσμο άνω των 50 εκατομμυρίων δίσκων, οι Judas Priest έγιναν η αρχετυπική heavy metal μπάντα της δεκαετίας του 80. Κομμάτια όπως τα Breaking The Law, Living After Midnight και You’ve Got Another Thing Coming βοήθησαν την μπάντα να φτάσει σε τεράστια επίπεδα επιτυχίας, ωστόσο μέχρι τώρα κανένα από τα μέλη της μπάντας δεν είχε μπεί στην διαδικασία να διηγηθεί την ιστορία του ή την ιστορία της μπάντας.

Καθώς πλησιάζει η χρυσή επέτειος της μπάντας, οι οπαδοί της θα έχουν την ευκαιρία να παρασκήνια ολόκληρων δεκαετιών γεμάτων από  σοκαριστικές, αστείες και αξέχαστες ιστορίες που εκτυλίχθηκαν γύρο από τον μύθο που δημιούργησε η μπάντα. Στο Heavy Duty o Κ.Κ. Downing συζητά για τις περίπλοκες καταστάσεις που προέκυψαν με τις συγκρούσεις προσωπικοτήτων μέσα στην μπάντα, τις επαγγελματικές αποτυχίες, την πικρόχολη σχέση τους με τους Iron Maiden, όπως και το πώς οι Judas Priest βρέθηκαν στο επίκεντρο του κυκλώνα λογοκρισίας που στοχοποίησε το metal στη δεκαετία του 80. Περιγράφει επίσης τον ρόλο του στην καθιέρωση του ίματζ που λάνσαρε η μπάντα με τα δερμάτινα και τα καρφιά το οποίο όχι μόνο θα γινόταν συνώνυμο ολόκληρου του heavy metal αλλά θα έδινε και στον τραγουδιστή Rob Halford μια δίοδο για να εκφράσει την σεξουαλικότητά του. Τέλος, αναλογίζεται την εμπειρία που άλλαξε την ζωή του, όταν στη διάρκεια μιας συναυλίας το 2010 κοίταξε τους συντρόφους του πάνω στην σκηνή και σκέφτηκε “Aυτή είναι η τελευταία συναυλία”. Όποιο και αν είναι το θέμα, όποιος και αν εμπλέκεται, ο K.K. δεν κρατάει τίποτα για τον εαυτό του.

Ζώντας με την μπάντα από την αρχή μέχρι την απόσυρσή του το 2010, ο Downing τα έχει δεί όλα και πλέον είναι σε μια φάση της ζωής του όπου μπορεί και να τα πεί όλα. Ακόμα και αν κάποιος είναι παλιός οπαδός της μπάντας και νομίζει ότι τα ξέρει όλα… you’ve got another thing coming!»

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.