MIDNIGHT FORCE - Gododdin

Midnight Force - Walls of Acre

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΑΧΗΤΩΝ

Από το Ηνωμένο Βασίλειο μας έρχονται οι Midnight Force, έτοιμοι να μας επιτεθούν με Heavy Metal τρόπο για δεύτερη φορά. Προηγήθηκε το ‘’ Dunsinane’’ (με ιστορικά αλλά και φανταστικά θέματα στους στίχους του) στις αρχές του 2018,  Heavy Metal με βάση και επιρροές 70s Hard Rock και Metal και όπως είναι φυσικό και τις μεγάλες μπάντες των 80ς. Η μπάντα παραμένει ίδια από το 2016 που γεννήθηκε και πλέον συνεχίζει με το ‘’ Gododdin’’ που είναι διαθέσιμο σε cd και βινύλιο από τις 6 του μηνός, από την Iron Shields Records, εταιρία που επανακυκλοφόρησε και το ντεμπούτο κάτω από το λόγκο της. Και για μια ακόμα φορά, πολύ όμορφο εξώφυλλο, καλή παραγωγή και ένα σκασμό φιλοξενούμενους σε φωνητικά. Μια νέα μπάντα που έχει χρόνο μπροστά της να βελτιωθεί και να κάνει ακόμα δυνατότερο το όνομα της στους αντίστοιχους κύκλους.

Το ότι ο δίσκος είναι μια δημιουργία νέων ανθρώπων το ένιωσα στο άκουσμα του δίσκου. Γεμάτος πάθος και ένταση, heavy metal που ακούγεται σαν να βγήκε από το κίνημα του N.W.O.B.H.M. αλλά και με μια επική δόση Manilla Road. Αν το συγκρίναμε με κάτι πιο σύγχρονο, θα ήταν με τους Enforcer του ‘’Diamonds’’. Στιχουργικά καταπιάνονται με όλα, σταυροφορίες, Ρωμαική αυτοκρατορία, καταραμένα πλοία μέχρι και για μάχες Σκοτσέζων απέναντι στους επιτιθέμενους Άγγλους (στο ομώνυμο τραγούδι του δίσκου). Η παραγωγή φέρνει κάνει το δίσκο να ακούγεται σαν παλιότερος από τι είναι, θέλοντας μάλλον να αποτελέσει φόρο τιμής στα παλιότερα είδωλα. Βασίζονται πολύ σε φωνητικές μελωδίες γι αυτό σε κάθε τραγούδι υπάρχουν και επιπλέον φωνητικά (από άλλους) για να χρωματίζεται ο ήχος. Η μουσική των Midnight Force βασίζεται σε riffs. Εκεί πάνω χτίζεται κάθε σύνθεση, δεν υπάρχουν πολλά επίπεδα και στρώσεις μουσικής. Ένα βασικό riffs που να καλπάζει, γρήγοροι ρυθμοί να κόβουν ανάσες και πολυφωνικά για να κερδίζουν με τις αρμονίες τους.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η μπάντα έχει δρόμο μπροστά της. Υπάρχουν αρκετά σημεία στα οποία θα μπορούσαν να βελτιωθούν. Ο ήχος, η φωνή του  John, οι ρυθμοί να αποκτήσουν περισσότερη φαντασία, οι συνθέσεις να έχουν πιο πολύ ‘’ψωμί’’.  Για να ανοίξεις μια μπύρα σπίτι σου ή σε μια συναυλία, μας κάνουν και μας παρακάνουν. Τραγούδια σαν το ‘’Walls  Of Acre’’ (τώρα που βλέπω και την σειρά Knightfall) θα σας υποχρεώσουν να ταυτιστείτε με τους ρυθμούς. Αααα, και ένα πιο φολκ άγγιγμα εξαιτίας ηλεκτρονικού βιολού στα δυο τελευταία τραγούδια του δίσκου, ειδικά στο ομώνυμο.

Copyright 2024. All Right Reserved.