Obituary - Dying of Everything

ΟΙ OBITUARY ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Οι Obituary, που φυσικά δεν χρειάζονται συστάσεις, μέσα στην τριακονταπενταετή τους τρομακτική πορεία, έφτασαν στον ενδέκατο δίσκο τους με τον τίτλο ‘’Dying of Everything’’ που ακολουθεί τον φερώνυμο, ‘’Obituary’’ δίσκο του 2017. Το ‘’Dying of Everything’’ κυκλοφορεί και τρομοκρατεί το σύμπαν μέσω της death metal queen Relapse Records.

Έχοντας ακούσει τον δίσκο ήδη κάποιες φορές θα τολμήσω να πω ότι είναι για τους Obituary ένας από τους πιο εύκολο ακουστούς δίσκους, αλλά και ότι εδώ έχουμε τα αδέλφια Tardy, Donald στα τύμπανα, να βαράει αλύπητα, όπως πάντοτε και τον John να βάζει την πιο ελκυστική μορφή των φωνητικών του. Ο πρώτος δίνει τον παντοτινό πόνο, μέρος των Αμερικανών death θρύλων και ο δεύτερος δίνει την παντοτινή άγρια ομορφιά με τέτοιον τρόπο ώστε οι λέξεις που φτύνει το στόμα του, να είναι πιο εύηχες ως και κατανοητές στα αυτιά μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Αυτά φρονώ ότι είναι δυο δυνατά χαρακτηριστικά του ‘’Dying of Everything’’. Καθώς περνούν τα κομμάτια σαν χείμαρρος, ''Barely Alive'', ‘’The Wrong Time'', ''War'', κατανοώ ότι οι Obituary δεν θένε να αλλάξουν και πολλά στο songwriting και στον τρόπο που παρουσιάζουν τα επιτεύγματα τους. Πάντα κρατούν την εναλλαγή αργού και γρήγορου, τα βαριά riffs, τους επαναλαμβανόμενους τόνους. Ακούστε και το τρομερό ‘’My Will To Live’’ καθώς και τα χειμαρρώδη ‘’By The Dawn’’ και ‘’Weaponize the Hate’’ που το ακολουθούν.

Είναι το ‘’Dying of Everything’’ ο καλύτερος Obituary δίσκος? Μάλλον όχι. Είναι ένας καλός χαρακτηριστικός death metal δίσκος από την Αμέρικα? Στανταρουήτα ναι. Βγάζει το τρομακτικό, στο feeling του και μαυρίζει την ατμόσφαιρα? Εννοείται, το δείχνει άλλωστε και στο εξώφυλλο Μας δίνει τον απόλυτο death metal ήχο? Ναι και γουστάρουμε στο κάργα.

The dying of everything its extremely fucking near!!! Κυκλοφόρησε και Friday the 13th τυχαίο???. Δεν το νομίζω!!!

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.