Scorpions - Rock Believer

ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ROCK ‘N’ ROLL

Ο Σκορπιός είναι ακόμα ζωντανός. Οι Scorpions έφτασαν με τον νέο τους δίσκο ‘’Rock Believer’’ τους δέκα εννιά δίσκους. Μέσα στις πέντε δεκαετίες που υπάρχουν στην rock, metal και ότι άλλο θέτε ζωή μας. Αν και πάντοτε, σε όλες αυτές τις δεκαετίες, υπήρχε και υπάρχει μια αμφίδρομη μεγάλη αγάπη μεταξύ των Scorpions και όλων εμάς, των οπαδών τους, δεν είσαν όλες τόσο πετυχημένες. Σίγουρα τα 70ς και τα 80ς κυριαρχούν, με τις δυο πρώτες περιόδους τους. Με την πρώτη να κάνει fade out με τον live δίσκο ‘’Tokyo Tapes’’ και την δεύτερη με το ‘’World Wide Live’’ αφήνοντας σαν απόνερα τα ‘’Savage Amusement’’ του 1988 και το πιο μέτριο ‘’Crazy World’’ του 1990. Τα 90ς πέρασαν σε μια δική τους μοίρα και μετά στα 00s ξανά μπήκαν σε μια τροχιά αγάπης, με καλούς δίσκους αλλά και με ένδοξες περιοδείες, με πολλές από αυτές να περνούν και από τα μέρη μας. Τώρα μέσω της Vertigo Records έχουμε το ‘’Rock Believer’’.

Το ομώνυμο ‘’Rock Believer’’, το οποίο κυκλοφόρησε και σε cd single το γνωρίσαμε πριν κάμποσο καιρό. Εμένα προσωπικά με εντυπωσίασε, το ότι ενώ είναι μια απλή σύνθεση και μια μελωδία που σίγουρα έχουμε ξανά ακούσει αρκετές σαν αυτή και καλύτερες, μου έμεινε στο μυαλό και έπιασα τον εαυτό μου να το σιγοψιθυρίζει στον δρόμο. Κάτι που είχε να γίνει με τραγούδι των Scorpions από το ‘’Rhythm of Love’’ και το ‘’Send Me An Angel’’.

Εδώ πέρα από το γεμάτο πάθος κόκκινο εξώφυλλο, έχουμε και τον καλύτερο, σύμφωνα με τον Lemmy (r.i.p.) ντράμερ του rock των Mikkey Dee (Motorhead, King Diamond). Που σαν να τους ωθεί όλους σε ένα δίσκο που θα μυρίζει 80ίλα χωρίς να είναι απαραίτητα τόσο ρετρό. Το εκρηκτικό μπάσιμο του ‘’Gas In The Tank’’, οι Motorhead τσαχπινιές του ‘’Roots In My Boots’’, το τίγκα στην 80ίλα ‘’Knock 'em Dead’’, η ζεστή μελωδία του ‘’Shining Of Your Soul’’ ή και ‘’Seventh Sun’’ που φέρνει στο νου ακόμα και τα πρώτα χρόνια τους, δίνουν ένα πολύ δυνατό πρώτο μισό του δίσκου. Rudolf Schenker και Matthias Jabs βάζουν τις γνωστές φωτιές στις κιθάρες, όπως το κάνουν τόσες δεκαετίες πια. Συνεχίζουμε δυνατά και με συναίσθημα με τα ‘’Hot And Cold’’, ‘’When I Lay My Bones To Rest’’. Ο Mikkey Dee είναι ο ντράμερ που κάθε μπάντα του βεληνεκούς των Scorpions θα ήθελαν και το αποδεικνύει και στο ‘’Rock Believer’ . Ο Pawel Maciwoda με το μπάσο του ακολουθεί. Το ‘’Peacemaker’’, βίντεο κλιπ και αυτό, είναι μια πολύ δυνατή και εξαιρετική στιγμή, ενώ το rock ‘n’ roll ‘’Call Of The Wild’’ ομορφαίνει την ατμόσφαιρα. Και έτσι έρχεται το τρίτο βίντεο κλιπ ‘’When You Know (Where You Come From)’’, ένα κομμάτι που πιστεύω θα μιλάμε μέσα στα πολλά επόμενα χρόνια για αυτό και αν ήταν στους διάσημους δίσκους τους θα ήταν ένα ακόμα κλάσικ τους. Ο Klaus Meine είναι και εδώ αυτός ο τραγουδιστής που αγαπάμε να αγαπάμε. Έτσι απλά. Στην Deluxe edition του δίσκου και στο bonus cd υπάρχουν άλλα τέσσερα κομμάτια, ‘’Shoot for Your Heart’’, ‘’When Tomorrow Comes’’, ‘’Unleash the Beast’’, και ‘’Crossing Borders’’ που συνεχίζουν σε ένα καλό επίπεδο και η ακουστική βερσιόν του ‘’When You Know (Where You Come From)’’.

Ωραίος, τίμιος, δίσκος που θα τραγουδηθεί και θα μείνει, το ‘’Rock Believer’’ των αειθαλών Scorpions. Που μας έρχονται πάλι για συναυλία και πολύ καλά κάνουν, το ερχόμενο Καλοκαίρι στις 6 του Ιούλη στο ΟΑΚΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.