Dark Nightmare - The Dark Demo Years

DARK NIGHTMARE - The Dark Demo Years

Είναι μερικές κυκλοφορίες που σου φέρνουν αναμνήσεις και η συγκεκριμένη είναι μια από αυτές για τον γράφοντα. Θυμάμαι το 2001 να κάνω τα πρώτα μου βήματα στον χώρο της ερασιτεχνικής δημοσιογραφίας (την οποία εξασκώ μέχρι και σήμερα) δημιουργώντας το behind the veil webzine κι ένα εκ των πρώτων συγκροτημάτων που είχα την χαρά να παρουσιάσω ήταν οι πρωτοεμφανιζόμενοι τότε εκ Γρεβενών προερχόμενοι DARK NIGHTMARE. Θυμάμαι μάλιστα και την πρώτη μου συνέντευξη με τον Δήμο, τον ντράμερ του συγκροτήματος στο σπίτι των Πύργων (χαιρετισμούς στον Μιχάλη και τον Χρήστο) και την αμηχανία που νιώθαμε μιας και τότε και οι 2 μας κάναμε τα πρώτα μας βήματα στον χώρο (από διαφορετικό βέβαια μετερίζι ο καθένας). Έκτοτε πέρασαν τα χρόνια και οι DARK NIGHTMARE εξελίχθηκαν από ένα πολλά υποσχόμενο και ταλαντούχο συγκρότημα σε μια μπάντα κατασταλαγμένη ηχητικά κι ώριμη από τις εμπειρίες που απέκτησε από την συνεχή παρουσία της στον χώρο της Ελληνικής heavy metal σκηνής.

Αυτή η εξέλιξη του συγκροτήματος αποτυπώνεται και στην παρούσα κυκλοφορία όπου συμπεριλαμβάνει κυρίως τα 3 πρώτα demo του συγκροτήματος μαζί με 3 live ηχογραφήσεις των τραγουδιών «Despair And Hope», «Defenders Of The Borderland» και «Hawks Of War» εκ των οποίων το πρώτο είναι ηχογραφημένο το 2004 στην πόλη της Καρδίτσας και τα άλλα 2 το 2005 στην Αθήνα. Τα demo στην παρούσα σύνθεση περιέχονται ως εξής: το τρίτο με τίτλο «The Blood Land» που κυκλοφόρησε το 2004 ανοίγει την παρούσα κυκλοφορία, για να ακολουθήσει το δεύτερο demo τους κυκλοφορίας 2003 με τίτλο «Earth in Danger» και τελευταίο κάνει την εμφάνιση του το ντεμπούτο demo του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε το 2001 και φέρει τον τίτλο «Dark Nightmare».

Αν έχετε παρακολουθήσει την όλη πορεία του συγκροτήματος ή έστω αν ακούσετε την παρούσα κυκλοφορία θα διαπιστώσετε ότι οι DARK NIGHTMARE, κυκλοφορία την κυκλοφορία, εξέλισσαν και εμπλούτιζαν τον ήχο τους χωρίς όμως ποτέ να αποκλίνουν από τις ρίζες τους και το μουσικό ιδίωμα που επέλεξαν να υπηρετήσουν, ήτοι το κλασσικό heavy metal που πολλές φορές γίνεται επικό και λυρικό. Το εν λόγω συγκρότημα έχει ένα χάρισμα που δεν συναντάς εύκολα σε μπάντες του είδους κι αυτό είναι ότι καταφέρνει να δημιουργήσει ένα προσωπικό ήχο που δεν προδίδει άμεσα της επιρροές του. Ναι, οι επιρροές είναι εκεί και με προσεχτική ακρόαση θα τις ανακαλύψεις, αλλά κάνοντας το θα συνειδητοποιήσεις ότι οι DARK NIGHTMARE έχουν τον δικό τους τρόπο να τις αποδώσουν.

Όσο για τις επιρροές, πραγματικά, ποικίλουν και μπορώ να αναφέρω κάποιες ενδεικτικά. Προσωπικά, λοιπόν, στην εν λόγω κυκλοφορία διαπίστωσα επιρροές από IRON MAIDEN, ACCEPT, OMEN, RUNNING WILD, BATHORY μέχρι και OZZY OSBOURNE σε σύνθεση  όπως αυτή με τίτλο «Earth In Danger». Ένα ακόμη στοιχείο που χαρακτηρίζει τον ήχο του συγκροτήματος είναι ότι καταφέρνουν να περάσουν σε αυτόν και τους στίχους τους την επιρροή που ασκεί σε αυτούς το όμορφο φυσικό περιβάλλον του τόπου τους.

Ίσως να αναρωτηθείτε κάποιοι για την ποιότητα του ήχου της κυκλοφορίας λόγω του ότι περιλαμβάνει demo κυκλοφορίες. Ε, λοιπόν, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά μιας και ο ήχος των συνθέσεων έχει βελτιωθεί και τολμώ να πω ότι ακούγεται πολύ καλύτερα ή αν θέλετε πιο ευχάριστα κι από τα ίδια τα demo. Ανεξάρτητα, πάντως, του αν προτιμάτε τα demo ή την remastered εκδόσεις τους που συμπεριλαμβάνονται εδώ, η ουσία είναι ότι μετά από τόσα χρόνια οι συνθέσεις των DARK NIGHTMARE εξακολουθούν να ακούγονται το ίδιο φρέσκες και πρωτότυπες όπως τις ακούσαμε και την πρώτη φορά. Εξάλλου πολλά από τα τραγούδια που βρίσκονται θεωρούνται ήδη κλασσικά και περιλαμβάνονται στο live ρεπερτόριο του συγκροτήματος.

Έχοντας παρακολουθήσει, λοιπόν, το συγκρότημα από την αρχή της πορείας του μέχρι και σήμερα κι έχοντας αποκτήσει όλες τις κυκλοφορίες του, μπορώ να δηλώσω ότι θα αποκτήσω κι αυτήν όχι μόνο για να συμπληρώσω την συλλογή μου, αλλά κυρίως γιατί περιέχει συνθέσεις που μέχρι σήμερα ακούγονται το ίδιο δυναμικές, πρωτότυπες και φρέσκες, όπως ακούγονταν τότε που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά. Νομίζω ότι μετά από αυτά δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω πέραν του ότι όσοι ξέρετε το συγκρότημα γνωρίζετε ήδη τι θα κάνετε και με την κυκλοφορία αυτή, όσοι δε τους μαθαίνουν εδώ για πρώτη φορά, επίσης η παρούσα κυκλοφορία αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για να έρθετε σε επαφή με τον ήχο των DARK NIGHTMARE.

 

 

Copyright 2022. All Right Reserved.