MOTORJESUS - Hellbreaker

MOTORJESUS – Hellbreaker

Λίγο πολύ όλοι έχουμε εξοικειωθεί με εκφράσεις του στυλ «είδα τον Χριστό φαντάρο». Ε, λοιπόν, κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει και με το συγκεκριμένο συγκρότημα. Μόνο που αυτοί είδαν τον Ιησού επιβαίνων σε μηχανοκίνητο όχημα. Τώρα αν το όχημα αυτό είναι αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα, το αφήνουν στην δική μας φαντασία. Σε κάθε περίπτωση το όνομα του συγκροτήματος δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρερμηνείας για το τι ακριβώς θέλουν να επιτύχουν με την μουσική τους.

Αν το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν ακούτε το όνομα MOTORJESUS είναι οι MOTORHEAD, τότε η σκέψη σας είναι σε πολύ σωστό δρόμο. Οι  MOTORJESUS πέραν των επιρροών που έχουν από το συγκρότημα που δημιούργησε ο τεράστιος LEMMY είναι και η αγάπη τους για γρήγορη, δυναμική μουσική που αποπνέει έντονα το rock ‘n’ roll συναίσθημα. Η μουσική τους όπως είπα παραπάνω είναι γεμάτη ταχύτητα, όπως ένα γρήγορο αυτοκίνητο, αλλά ταυτόχρονα μελωδική. Για να επιτύχουν δε αυτό το rock ‘n’ roll συναίσθημα συνδυάζουν στον ήχο τους επιρροές τόσο από τους MOTORHEAD, αλλά κι από την punk rock και rockabilly μουσική. Πραγματικά δεν περιορίζουν την μουσική τους σε ένα συγκεκριμένο ήχο, αλλά εκμεταλλεύονται επιρροές από διάφορα μουσικά ιδιώματα που μπορούν να δώσουν στην μουσική τους αυτή την υψηλή αίσθηση αδρεναλίνης που επιδιώκουν και είναι εμφανής στη σύνθεσή τους. Πέραν, όμως, των παραπάνω αναφορών τους, μπολιάζουν τον ήχο τους και με πιο κλασσικά metal στοιχεία όπως είναι εμφανή στις συνθέσεις: «Firebreather» και «Lawgiver» που παρεμπιπτόντως είναι και οι αγαπημένες μου συνθέσεις από αυτή την κυκλοφορία. Μια άλλη αγαπημένη σύνθεσή είναι αυτή που φέρει τον τίτλο «Black Hole Overload» που έχει μια stoner/BLACK SABBATH αισθητική.

Οι  MOTORJESUS δημιουργούν ένα δίσκο δυναμικό και γεμάτο διάθεση για ατελείωτα rock ‘n’ roll πάρτυ. Είναι η κυκλοφορία που θέλεις να ακούς στο αυτοκίνητο και να πατάς το γκάζι λίγο παραπάνω. Είναι μια μπάντα με μεγάλη πείρα στον συγκεκριμένο ήχο και μπορεί να συγκριθεί άνετα με συγκροτήματα όπως οι MUSTASCH, VOLBEAT και BLACK LABEL SOCIETY, χωρίς να έχει να ζηλέψει κάτι από αυτά.

Σε γενικές γραμμές ο δίσκος με τίτλο «Hellbreaker» είναι πολύ ευχάριστος στην ακρόασή του και δεν κάνει κοιλιά σε κανένα σημείο. Η πιο σημαντική του αδυναμία είναι ίσως η ομοιομορφία των συνθέσεων που ίσως σας δυσκολέψει να ξεχωρίσετε κάποιες συνθέσεις ως αγαπημένες. Αν και για μένα υπάρχουν και είναι οι ακόλουθες: «Firebreather», «Lawgiver» και «Black Hole Overload» που σαφώς διαφοροποιούνται ηχητικά σε σχέση με τις υπόλοιπες συνθέσεις του δίσκου.

Συμπερασματικά, λοιπόν, μπορώ να πω ότι η εν λόγω κυκλοφορία δεν θα απογοητεύσει σε καμιά περίπτωση τους φίλους του συγκροτήματος, αλλά ακόμη κι αν αυτή είναι η πρώτη επαφή σας με τον ήχο τους, είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει και θα αποτελέσει αφετηρία να τσεκάρετε και τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους. Καλή ακρόαση.

Copyright 2021. All Right Reserved.