Winter's Sun Πιο Λαμπερός Από Ποτέ!

Έρχεται σιγά σιγά ο χειμώνας, οι πρώτες βροχές έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους, τα πρώτα φούτερ έχουν ήδη βγει από τις ντουλάπες και τα πατάρια, αλλά χειμώνα χειμώνα δεν έχουμε νιώσει ακόμα (δυστυχώς θα πω εγώ). Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τους Wintersun (χειμερινός ήλιος) να μας προσφέρουν έλα live πολύ υψηλών προδιαγραφών.

Γύρω στις 20:00 λοιπόν, που έφτασα στο Pireaus Academy, αντίκρυσα μία ουρά που πλησίαζε το στενό (αριστερά όπως κοιτάμε, θα αναφερθούμε πολλές φορές σε αυτό το στενό). Ο κόσμος ήταν περισσότερος από ότι ήλπιζα, καθώς τέτοια live είναι σημαντικό να είναι πετυχημένα, ώστε να βλέπουμε όλο και περισσότερες μπάντες στα μέρη μας. Η ώρα περνούσε, η ουρά μεγάλωνε αλλά οι πόρτες παραμέναν «κλειστές». Λόγω του ότι δεν μπορούσα να στέκομαι όρθιος, πήγα προς το στενό και κάθησα στα πιο αναπαυτικά σκαλοπάτια. Κάποια σταμάτησε μπροστά μου ένα βαν με ηχητικό εξοπλισμό, ξεφόρτωσε και μετά από λίγο άρχισα να ακούω τους πρώτους ήχους “sound check”. Ήταν σίγουρο ότι κάποια αναποδιά είχε συμβεί και δημιουργηθεί όλη αυτή η καθυστέρηση.

Μπαίνοντας μέσα λοιπόν, είχαν ήδη βγει επί σκηνής οι επίσης Φινλανδοί Whispered (όχι δεν είναι Ιάπωνες, παρ’ότι μοιάζουν με ένα όχι και τόσο πετυχημένο κράμα Scorpion -Mortal Combat-  και Σαμουράι), οι οποίοι είχαν ενέργεια μεν, αλλά ο ήχος τους δεν ήταν και τόσο καλός όσο στο στούντιο. Εδώ να πω ότι η πρώτη μπάντα ακύρωσε την εμφάνιση της, προφανώς λόγω ώρας, ώστε να προλάβουμε και κανά μετρό.

Γύρω στις δέκα και κάτι λοιπόν, είχε φτάσει η ώρα του κυρίως πιάτου, και τι πιάτο, γκουρμέ από εστιατόριο πέντε αστέρων, μαγειρεμένο από τον Jamie Oliver. Οι Wintersun βγήκαν επί σκηνής κι πραγματοποίησαν μία εμφάνιση, φανταστική, απερίγραπτη, εντυπωσιακή, καταπληκτική, πραγματικά προσθέστε ό,τι κοσμητικό επίθετο θέλετε. Ναι διάολε, ήταν τόσο καλοί!

Το setlist που απολαύσαμε ήταν αυτό που παίζουν σε όλο το Forest Season Tour, με κομμάτια και από τις τρεις δουλειές τους, μην ακούσω κακή κουβέντα για το Forest Seasons, κάνοντας και τον πιο «παράξενο» φαν να τραγουδήσει, να κοπανηθεί, μα πάνω από όλα να φύγει πλήρης από αυτό το live. Για τον Jari τι να πρωτοπεί κανείς, για την φωνή του που είναι ίδια με το studio, για την ενέργεια του, για το ότι μας ξεσήκωνε όποτε ήθελε, σχεδόν πάντα δηλαδή. Για το κιθαριστικό δίδυμο, Teemu Mäntysaari και Asim Searah, που όργωναν την σκηνή χωρίς χάνουν νότα ή για τον Jukka Koskinen που συμπεριφερόταν σαν δεύτερος frontman (μας ζήτησε να βγάλουμε αναπτήρες και κινητά, και δεν έμοιαζε σε τίποτα με Πυξ Λαξ πιστέψτε με), τον οποίο ευχαριστώ για την πένα...

Γενικά αυτό που μπορώ να πω για την εμφάνιση τους είναι το εξής, από σήμερα προτείνω στο Metalzone να βάλουμε rating και στα live reports, αρχή γενομένης με τους Wintersun που παίρνουν με το σπαθί τους 100%. Το τελευταίο στο οποίο θα ήθελα να σταθώ είναι η διοργάνωση, την ίδια ώρα που κάνουν την εμφάνιση τους διοργανωτές που δεν κάνουν ούτε για την σχολική γιορτή του δημοτικού σχολείου Κολοκοτρωνιτσίου, εδώ παρά την ατυχία που συνέβη (τράκαρε το tour bus των Wintersun με αποτέλεσμα να πάνε όλα πίσω), η διοργάνωση σεβάστηκε το κοινό και κατάφερε να σταθεί στο ύψος της και πραγματικά μπράβο τους!

Setlist

  1. Awaken From The Dark Slumber (Spring)
  2. Winter Madness
  3. Beyond The Dark Sun
  4. Death and The Healing
  5. Sons of Winter and Stars
  6. Loneliness (Winter)
  7. Starchild
  8. Eternal Darkness (Autumn)

Encore:

  1. Time

Report Γιώργος 3κατάρατος Ξιφαράς
Photos Jim Hatzimoisis

Copyright 2023. All Right Reserved.