Noisehunter - Time to Fight

Noisehunter - Federal Republic of Metal

Noisehunter-Time to Fight

Οι Noisehunter δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο του 1976 από τον ντράμερ Ronny Lewandowski και τον κιθαρίστα  Erwin Perle  και ξεκίνησαν να γράφουν τη δική τους μουσική σαν σχολική μπάντα παίζοντας παράλληλα και διασκευές από μπάντες σαν τους Status Quo και Ramones. Δέκα χρόνια περάσανε και οι Noisehunter κατάφεραν να υπογράψουν συμβόλαιο με την Gama Records (η οποία φιλοξενούσε ανάλογες μπάντες όπως Gravestone, Stormwitch, Stranger κτλ) και να κυκλοφορήσουν το τρομερό τους ντεμπούτο ‘’Time To Fight’’. Ένα χρόνο αργότερα, ηχογραφείται το επόμενο τους άλμπουμ ‘’Spell Of Noise’’ και ξεκινούν περιοδείες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Η παλιότερη heavy metal μπάντα της (τότε) Ανατολικής Γερμανίας θα τακιμιάσει με τον Dieter Dirks (Scorpions/Accept) της Breeze-Music και σύντομα θα αποκτήσει συμβόλαιο με την μεγαλύτερη ZYX-Music. Το τρίτο τους άλμπουμ ‘’Too Young To Die’’ (1989) έχει σαφέστατα εμπορικό προσανατολισμό μα φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα στη μπάντα μιας και Τύπος και οπαδοί απογοητεύονται. Το συμβόλαιο δεν ανανεώνεται, αποχωρήσεις από τη μπάντα και τελικά διάλυση. Από το 1990 μέχρι το 2005 είχαν γράψει πολλά τραγούδια, είκοσι από τα οποία επέζησαν και δώδεκα από αυτά ακούμε και στον τελευταίο τους δίσκο ‘’ Rock Shower’’ του 2005. Η μπάντα παραμένει όμως διαλυμένη.

Heavy Metal για διασκέδαση και headbanging. Χωρίς κρυμμένα νοήματα, χωρίς τεχνικές εξάρσεις, χωρίς υλικό που να σου ζητά απανωτά ακούσματα για να ξεδιπλωθεί. Οι στίχοι είναι απλοικοί εώς χαζοί, η μουσική βατή και σου μένει από το πρώτο άκουσμα. Δεν είναι εμπορική ή φτιαγμένη για να κολλάει λόγω ευκολίας. Απλά ξεχειλίζει ενέργεια, έχει riffαρες που καίνε ενισχυτές, επωδούς που σου μένουν στο μυαλό. Μικρές συνθέσεις, φτιαγμένες από ατσάλι. Δεν υπάρχει κάποιο μυστήριο, απλά η υπερίσχυση ηλεκτροφόρων τεντωμάτων, μελωδικών κραυγών και επιγραφικών τυμπανοκρουσιών. Δεν ξέρω αν απλά τους έκατσε στις συνθέσεις, αλλά κάθε μα κάθε τραγούδι είναι ιδιαίτερα εθιστικό. Στοιχειώδεις μουσικές γνώσεις και αγάπη για την μουσική στο ανώτατο βαθμό κάνει αυτή την παρέα καταπιεσμένων νεαρών από την Ανατολική Γερμανία να βγάζει τα εσώψυχα τους μέσω της μουσικής τους.

H μουσική των Noisehunter ακούγεται κυνηγετική. Κάθε τραγούδι ένας γρήγορος ύμνος για να σου φουσκώσει τα σωθικά με την περηφάνια ενός χεβιμεταλλά, αυτού που κλυδωνίζει ασταμάτητα την κεφαλή του, που θα τραγουδά στα ρεφραίν, που θα κάνεις σολαρίσματας φαντασίας παίζοντας με τα δάκτυλα του χορδές στον αέρα. Και θα ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ. Η μουσική τους δεν εκφυλίζεται με άλλα είδη, δεν ακούγεται περίπλοκη. Ένα ηχητικό κοκτέιλ από διπλές κιθάρες, δημιουργικούς, κατευθυντικούς  ρυθμούς και πολύτιμες, ιερές τσιρίδες. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιο από τα εννιά τραγούδια διότι πραγματικά είναι ισάξια αλλά έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στο ‘’Federal Republic of Metal’’ το οποίο με συνεπαίρνει, εκατοντάδες φορές αφότου το έχω ακούσει από την πρώτη του φορά. Τρομερά ρυθμικό, με μια φωνή που οραματίζεται κάθε λέξη και ένα ρεφραίν που επαναλαμβάνω ώρες μετά. Συνεργασία ικανοτήτων, τύχης, πάθους και Μούσας και ιδού το αποτέλεσμα. Ψυχογενής ενέργεια που θα σφίγγει τη γροθιά σας όσο ουρλιάζετε αγαπημένες λέξεις-στ’ιχους του συγκεκριμένου τραγουδιού. Να ξέρετε όμως ότι είναι αδικία που αναφέρομαι μόνο σε ένα τίτλο, ακούστε το ολόκληρο καθ’ επανάληψη, μισή ώρα μεταλλικής διάρρηξης προς το πρόσωπο σας. Ας αναφερθεί και τελευταίο, ότι τραγουδιστής, κιθαρίστας αλλά  και  βασικός συνθέτης της μπάντας ήταν ο Hanny Vasiliadis που όπως καταλαβαίνετε έχει Ελληνικές ρίζες. Για την μέτρια δυστυχώς παραγωγή (αρκετά μπάσα-θολή) ευθύνεται ο Walter Kramer που είχε κάνει πολλές παραγωγές σε κυκλοφορίες της Gama.

Copyright 2023. All Right Reserved.