Suntower - Suntower

Suntower – Suntower

Είμαστε στο 2024 και σχεδόν τα πάντα διαδίδονται, μαθαίνονται και ανεβαίνουν στο διαδίκτυο όσο αφορά την τέχνη της Μουσικής. Σχεδόν, διότι υπάρχουν ακόμα μπάντες που δεν έχουν ανακαλυφτεί και βρίσκονται χαμένες στο παρελθόν ή κάποιες άλλες που λιγοστές πληροφορίες υπάρχουν πάνω στα βιογραφικά ή την μουσική τους. Μια τέτοια μπάντα είναι αυτή των Suntower που το μόνο που είμαστε σχεδόν σίγουροι είναι ότι είναι Αμερικανοί και πιθανότατα κοντά στη πόλη της Μασαχουσέτης μιας και εκεί ηχογράφησαν το υλικό τους. Στα δικά μου χέρια έπεσε πριν κάποια χρόνια μέσω ανταλλαγής με κάποιον Αμερικανό η μοναδική τους, ομώνυμη, κυκλοφορία με έτος 1994. Μπορει οι πληροφορίες στο ιντερνετ να μπερδεύουν τα μάτια μας αλλά η μουσική τους ξεμπερδεύει κόμπους στα αυτιά. Το τρίφυλλο βιβλιαράκι τους δεν περιέχει παραπάνω πληροφορίες παρά μόνο στίχους, τα μέλη του συγκροτήματος (Kenny Angelo-μπάσο, φωνή/Mike Groove-ακουστική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή/Michael Powers-κύρια φωνητικά και πλήκτρα/Emit Sweet-ηλεκτρική κιθάρα/φωνή) και κάποιες τεχνικές πληροφορίες όπως ότι η παραγωγή είναι του Emit Sweet με τη βοήθεια του Tony Zag (+μίξη) ενώ οι συνθέσεις είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των Groove/Sweet με εξαίρεση το ''Decide'' στο οποίο συνεισφέρει κάποιος Ed Handrich. Διαστημικό layout με prog αναφορές στο χωροχρόνο και δεν έχω κάτι άλλο να αναφέρω για αυτή την ανεξάρτητη κυκλοφορία που αξίζει να την ακούσουν όλοι οι λάτρεις του prog rock.

RUSH. Αυτή φαίνεται να είναι η βασική επιρροή των Suntower. Εννοείται με απόλυτο σεβασμό και χωρίς απροκάλυπτους δανεισμούς. Απλά η ηχώ της μουσικής των Καναδών αντανακλάται σε αυτή των Suntower. Με την έναρξη του ''So Far'' θα νιώσετε πιο πλούσιοι, πιο ευτυχείς, πιο ολοκληρωμένοι χάρη σε αυτό που θα ακούτε. Σαν να ανακαλύψατε ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Ένα ηχητικό κομψοτέχνημα με βριμώδες παίξιμο που δεν κουράζει ούτε δευτερόλεπτο. Απλωμένες μελωδίες παντού, ελευθερία σε κάθε σκέψη που γίνεται πράξη. Ένας ωκεανός κιθαριστικών αρμονιών και αρμονικής κιθαροπαιξίας σε βρέχει χωρίς να σε πνίγει. Η ψυχή αναθάλλεται ακούγοντας τη φωνή του Michael Powers να ανοίγει και να μοιράζεται τα εσώψυχα του, σκέψεις που ελπίζω να μοιραστεί ο ακροατής και να αφιερώσει τον αναλογούμενο χρόνο. Δεν γνωρίζω πόσο παλιές είναι οι συνθέσεις αλλά η δυναμική παραγωγή σε συνδυασμό με τον τρόπο που ακούγονται και παίζουν μου ακούγονται φρεσκότατο, εννοώντας πάντοτε για 90ς (neo-prog).

Σύντομα θα έχεις ευτυχήσει στον κόσμο των Suntower. Οι ακουστικές κιθάρες του ''The Game'' συγκαταθέτουν το δικό τους οβολό μαζί με τις ηλεκτρικές σε μια εγκάρδια ηχητική πληρότητα. Κάθε σύνθεση ενδύεται με αφθονία από riffs και πληκτροφόρα ξεφαντώματα τα οποία καρτερικά χτίζουν την ομορφιά κάθε τραγουδιού. Η ζεστή φωνή πάντοτε χύνεται φωτισμένη και τονίζει ακόμα περισσότερο τα προτερήματα τους.  Το ''Decide'' μπαίνει διαλασσόμενα, με ευμετακίνητους ρυθμούς που ''μουσκεύουν'' μυαλά.  Παγιωμένες ογκογραμμές που πάνω τους χορεύουν ηλεκτροφόρα riffs και πεταλουδίσια φωνητικά. Οράματα που μετατρέπονται σε Τέχνη με απρόσβλητες από τον χρόνο ιδέες, νότες και ενορχηστρώσεις. Δραστήριο παίξιμο σε όλη τη διάρκεια, χωρίς τσουβάλιασμα, κάθε τι αναπνέει και παίρνει τον χρονο τους προς αφομοίωση του από τον ακροατή. Σαγηνευτικό και πλήρες σε όλο το οπλοστάσιο του μιας και το κουαρτέτο που αποτελεί την μπάντα βρίσκεται πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο όσο αφορά το παίξιμο αλλά και την τραγουδοποιία.  Ακούστε κιθάρες να στριγγλίζουν στο ''Before My Eyes'' μα με τη φωνητική ανύψωση να  ακούγονται από μανιασμένες....μονιασμένες. Ηχητική αγαθοθυμία σε κάθε περίπτωση και προκαλώ οποιονδήποτε το ακούσει να μου πει αν δεν ένιωθε πιο θετικά αργότερα.

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.