IAN GILLAN: ΕΤΣΙ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΥΣ BLACK SABBATH

Η προσχώρηση του Ian Gillan στους Black Sabbath το 1982 αποτελεί ένα από τα πιο αξιοπερίεργα περιστατικά της rock μουσικής, καθώς η συνεργασία των 2 μερών, ενώ στα χαρτιά φαινόταν σαν μια σύμπραξη γιγάντων, στην πραγματικότητα είχε τουλάχιστον περίεργα αν όχι αμφιλεγόμενα αποτελέσματα στο πολύ μικρό διάστημα που διήρκεσε, καθώς ο Gillan αποτέλεσε παρελθόν μόλις 2 χρόνια μετά, μετά την περιοδεία για την κυκλοφορία του μοναδικού δίσκου αυτής της συνεργασίας, του Born Again του 1983.

Μια πρόσφατη συνέντευξη του Gillan στον ραδιοφωνικό σταθμό Sirius XM έρχεται να προσθέσει νέα κεφάλαια στην… μυθολογία της εν λόγω περιόδου, καθώς ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται ακριβώς πως έγινε η συμφωνία της προσχώρησής του στη μπάντα καθώς… είχε μεθύσει!

«Να πως ξεκίνησε, ένα βράδυ μεθύσαμε μαζί (με τον Tony Iommi και τον Geezer Butler). Πήγαμε απλά για ένα ποτό και καταλήξαμε κομμάτια και δεν μπορώ να θυμηθώ τι άλλο συνέβη. Ωστόσο την επόμενη μέρα με πήρε τηλέφωνο ο μάνατζέρ μου λέγοντας “Δεν νομίζεις ότι θα πρέπει να με καλείς όταν παίρνεις τόσο σημαντικές αποφάσεις;” Του είπα “για τι πράγμα μιλάς;” και μου απάντησε  “Λοιπόν, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα, από ότι φαίνεται συμφώνησες να ενταχθείς στους Black Sabbath”. Οπότε έτσι έγινε.

Ούτως ή άλλως ήμουν ελεύθερος καθώς είχα μόλις τελειώσει με την μπάντα μου και στους Deep Purple τα πράγματα ήταν παγωμένα εκείνο τον καιρό. Οπότε κάναμε έναν σχεδιασμό ενός έτους για έναν δίσκο και μια περιοδεία. Κανείς δεν ήξερε ακριβώς πως θα πάει, οπότε απλά μαζευτήκαμε στην παλιά έπαυλη στο Oxfordshire και κάναμε έναν δίσκο.

Δεν τους έβλεπα και πολύ. Ήταν νυχτερινοί τύποι, οπότε κοιμόντουσαν όλη μέρα και δούλευαν το βράδυ. Σηκωνόμουν το πρωί λοιπόν, έκανα το πρωινό μου, πήγαινα στο στούντιο να ακούσω τί είχαν ηχογραφήσει το προηγούμενο βράδυ και έγραφα πάνω σε αυτά τα τραγούδι. Έτσι δημιουργήθηκε ο δίσκος».

72cb1846-19ab-4b0f-9175-5c028c97583c_0.jpg

Copyright 2024. All Right Reserved.