MARK ZONDER: ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ JARZOMBEK, ΑΦΗΝΕΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ PORTNOY

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο The ProgRock Digital Podcast, o Mark Zonder μίλησε μεταξύ άλλων τόσο για τον διάδοχό του πίσω από το drum kit των Fates Warning, τον Bobby Jarzombek (Sebastian Bach, Halford, Riot) ο οποίος αποτελεί μέλος των Fates Warning από το 2007, όσο και για το τρέχον project του, Zonder/Wehrkamp, στο οποίο συνεργάζεται με τον κιθαρίστα/πληκτρά Gary Wehrkamp.

Ο Zonder είπε για τον Jarzombek: «Ο μόνος ντράμερ που είχαν οι Fates Warning και που όντως έδινε προσοχή στα κομμάτια από τις κυκλοφορίες με εμένα ήταν ο Bobby Jarzombek. Βασικά τον είχα στο στούντιό μου πριν βγεί σε περιοδεία όταν ξεκίνησε με την μπάντα και έμαθε το υλικό μου νότα προς νότα και του βγάζω το καπέλο μου για αυτό γιατί όλοι οι άλλοι που ήρθαν και έπαιξαν στην θέση μου δεν τα πιάνανε. Είτε δεν τα πιάνανε, είτε δεν ήθελαν να αφιερώσουν χρόνο είτε απλά από φυσικής άποψης δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν. Ότι και να ήταν αυτό, ο Bobby τα κατάφερε πάντως».

Απαντώντας στο σχόλιο του δημοσιογράφου για τον ίδιο περί ενός «μαθηματικού μυαλού που δουλεύει υπερωρίες», ο Zonder είπε: «Το εκτιμώ πολύ αυτό αν και ο Mike Portnoy (ο οποίος αντικατέστησε το 2012 τον Jarzombek για κάποιες εμφανίσεις) το αποκαλούσε ρομποτικό αλλά εντάξει, δεν πειράζει. Αλλά πάλι, αν θες να γελάσεις, πήγαινε και δες τον Portnoy να παίζει το Point Of View ή το Eleventh Hour στο Sao Paolo ή οπουδήποτε αλλού με τους Fates Warning, αν θες να δεις κάποιον να πετσοκόβει ένα κομμάτι».

Αναφερόμενος στους Zonder/Werhrkamp και το φετινό τους ντεμπούτο If It’s Real, ο Zonder είπε: «Παρακαλώ ακούστε το σαν νέα μουσική, σαν μια νέα εμπειρία. Ναι, είναι ο Gary Wehrkamp και εγώ που κάναμε όλο τον δίσκο μόνοι μας και είναι αλήθεια ότι συνήθως ο χαρακτηριστικός ήχος του κάθε καλλιτέχνη αντανακλά στη μουσική αλλά αυτός δεν είναι ένας δίσκος των Warlord, ή των Fates Warning ή των Shadow Gallery. Είναι απλά ο Gary και εγώ που είμαστε δημιουργικοί με έναν σκοτεινό, μελαγχολικό και ατμοσφαιρικό τρόπο».

Ωστόσο, ο χαρακτηρισμός του Zonder περί «πετσοκόμματος» των κομματιών του στην εμφάνιση στο Sao Paolo δεν έμεινε αναπάντητος καθώς ο Mike Portnoy έσπευσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter να απαντήσει: «Λοιπόν είχα μια φορτωμένη εβδομάδα. Ξεκίνησα την εβδομάδα ηχογραφώντας τον δίσκο των Bigelf, μετά πέταξα στο Texas για μια συναυλία με τους Adrenaline Mob, μετά πίσω στο Los Angeles για το Metal Masters 3 και στο τέλος της εβδομάδας πέταξα για Βραζιλία για να παίξω με τους Fates Warning. Συγνώμη Mark Zonder αν δεν είχα τον χρόνο να μάθω όλα τα μέρη σου στα ντραμς τέλεια».

 

Copyright 2024. All Right Reserved.