O CRAIG GOLDY ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ MAGICA ΤΟΥ DIO

O κιθαρίστας Craig Goldy (Dio, Giuffria, Rough Cutt) σε μια εκτενή συνέντευξη για όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Στο βίντεο της συνέντευξης μιλά για τον  Ronnie James Dio, για το νέο του άλμπουμ, για την Hologram tour, για ένα νέο project, αλλά και για τα τραυματικά παιδικά του χρόνια. Διαβάστε ένα απόσπασμα που απομονώσαμε παρακάτω.

Jeb Wright Classic Rock Revisited: Αγαπώ το άλμπουμ Magica. Πες μου για την δημιουργική ατμόσφαιρα κατα τη διάρκεια δημιουργίας του Magica.

Craig: "To Μagica είναι πραγματικά ένα highlight τόσο για τον Ronnie, εμένα αλλά και το συγκρότημα. Ο Ronnie πάντα ήθελε να κάνει ένα concept album… και για την ακρίβεια ακριβώς μετά το Dream Evil album! Οπότε, όταν έλαβα το τηλεφώνημα να ξαναμπώ στους Dio ήρθε σχετικά σύντομα μετά από μια άλλη επιθυμία που είχα για να επιστρέψω στη μπάντα. Και αυτό ήταν πολύ ιδιαίτερο. 

Είχα μόλις ολοκληρώσει ένα άλμπουμ όπου κάθε τραγούδι ήταν συνδεδεμένο με το άλλο σαν των Pink Floyd το Dark Side Of The Moon. Το άλμπουμ ξεκινούσε με sound effects και κάθε τραγούδι έκλεινε με fade out και into αυτό που εγώ χαρακτηρίζω ως 'Sound Effect Scenarios' που τότε έσβηνα μέσα στο επόμενο τραγούδι. Εν τω μεταξύ ο Ronnie ήδη δούλευε πάνω στα πρώτα δύο τραγούδια του Magica και την ιστορία που θα πήγαινε μαζί τους που έμελλε να γίνει τριλογία. Εφόσον εγώ και ο Ronnie παραμέναμε φίλοι από το 1983, είχαμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε ακριβώς εκεί που είχαμε μείνει ως ομάδα. Αλλά αυτή τη φορά είχα μάθει πολλά στο μεσοδιάστημα. Ο Ronnie είχε νοσταλγήσει τη συνεργασία μας. Αυτός και εγώ είχαμε ακριβώς την ίδια επαγγελματική συνείδηση αλλά και την διάθεση να χρησιμοποιήσουμε ανορθόδοξες μεθόδους προκειμένου να πάρουμε τους ήχους που θέλαμε, ανεξάρτητα αν ήταν ο «σωστός τρόπος» για να κάνεις κάτι σύμφωνα με τους κανόνες. Συχνά προκαλούσαμε ο ένας τον άλλο πολλές φορές χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε γιατί το «αφεντικό» ήταν αυτή τη φορά το τελικό αποτέλεσμα και όχι απλά ένας άνθρωπος.

Ήταν τόσο εργατικός. Μπορούσε με την ίδια ευχέρεια να παίξει κιθάρα, πλήκτρα, μπάσο, να προγραμματίσει τα τύμπανα και να τρέξει λογισμικό ηχογράφησης στον υπολογιστή του. Εγώ ήμουν πολύ πιο γρήγορος από αυτόν στον προγραμματισμό των τυμπάνων και στον υπολογιστή για αυτό του είπα «γιατί δεν αφήνεις σε εμένα τη χαμαλοδουλειά. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το θαυμάσιο μυαλό σου στο έπακρο με το να μην είσαι μπλεγμένος με τα drum machines και τα computers. Να είσαι περισσότερο executive producer όσο δουλεύουμε, να δώσεις στο μυαλό σου τη δυνατότητα να μην έχει αγκυλώσεις. Τότε μπορεί να έχεις τη δυνατότητα να ακούσεις κάτι που αν ήσουν πηγμένος με τις λεπτομέρειες να μην πρόσεχες! Και απάντησε 'ok Goldy, ας το δοκιμάσουμε.' Και δούλεψε πολύ καλά. Αυτός και εγώ κάναμε όλα τα πλήκτρα και τα “sound effect scenarios”, τους εξωγήινους και τη μουσική κάτω από την ιστορία.. Ο Ronnie ήταν πολύ περήφανος για αυτό το άλμπουμ και δεν τον αδικώ. Δείτε σε αυτή την τοποθεσία ολόκληρη τη συνέντευξη.

Copyright 2024. All Right Reserved.