THERION: NEO VIDEOCLIP ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ LEVIATHAN

Σήμερα 22/1 οι Σουηδοί Therion κυκλοφορούν μέσω της Nuclear Blast τον 17ο (!) δίσκο της καριέρας τους ο οποίος τιτλοφορείται Leviathan (μπορείτε να διαβάσετε την παρουσίαση του δίσκου εδώ) και σαν ιδανικό συνοδευτικό μας δίνουν και ένα ολοκαίνουργιο videoclip (μπορείτε να το δείτε πιο κάτω) μέσα από τον δίσκο για το κομμάτι Tuonela στο οποίο συμμετέχει και ο (πλέον πρώην Nightwish) Marco Hietala.

Ο ηγέτης των Therion Christofer Johnsson είπε σχετικά με την συμμετοχή του Hietala αλλά και την πρόσφατη απόφασή του να εγκαταλείψει την μουσική βιομηχανία: «Όπως όλοι, λυπήθηκα και εξεπλάγην που ο Marco έφυγε από τους Νightwish. Καταλαβαίνω όμως τους λόγους του και υπάρχουν πολλοί που μοιράζονται τις ανησυχίες του. Ωστόσο ο Marco είναι ενεργός στην μουσική σκηνή με πολλές μπάντες από την δεκαετία του ’80 ως σήμερα οπότε είμαι σίγουρος ότι θα τον δούμε κάποια στιγμή να επιστρέφει στην μουσική. Απλά είναι πολύ καλός για να μην ασχολείται με την μουσική. Τώρα όμως ελπίζω ότι θα πάρει τον χρόνο του για να βρεί τον εαυτό του και να αποκτήσει πάλι την έμπνευση και την ενέργειά του».

Η κυκλοφορία του Leviathan βρίσκει τον Johnsson και τους Therion μακριά από τους πειραματισμούς των προηγούμενων δίσκων τους, ακολουθώντας συνειδητά ένα μονοπάτι προς πιο κλασσικές για τον ήχο των Therion φόρμες. Φιλοδοξώντας να κάνει το Leviathan έναν δίσκο με «Therion hits» ο Johnsson, ο οποίος δήλωσε ότι οι πρόσφατες κυκλοφορίες των Therion ολοκλήρωσαν λίγο πολύ το καλλιτεχνικό όραμα που είχε στο μυαλό του, αυτή τη φορά αφουγκράστηκε τις απαιτήσεις των οπαδών της μπάντας, δίνοντας τους «αυτό που ζήτησαν» όπως και ο ίδιος είπε.

Therion_Leviathan-01_0.jpg

Το tracklisting του Leviathan:

"The Leaf On The Oak Of Far"

"Tuonela"

"Leviathan"

"Die Wellen Der Zeit"

"Ai Dahaka"

"Eye Of Algol"

"Nocturnal Light"

"Great Marquis Of Hell"

"Psalm Of Retribution"

"El Primer Sol"

"Ten Courts Of Diyu"

"Eye Of Algol" (Alternative Vocals Version)

"Tuonela" (Full Marco Vocals Version)

"Tuonela" (Alternative Vocals Version)

"Tuonela" (Instrumental Version)

"Tuonela" (Orchestral Version)

Copyright 2024. All Right Reserved.